Question about CyberPower (CP1200AVR) UPS System

1 Answer

Cp1200avr communications issues w/vista ultimate

I recently installed windows vista ultimate on my system and my battery back-up wont communicate. I am using the power panel personal edition. If i uninstall the program, the battery shows under device manager but when i reinstall the program and reboot the battery dissapears under device manager and turns into a hid compliant device? Ive tried all usb ports but get the same..any ideas?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 10 Answers

Make sure you have the most recent version of the software which will disable the Vista battery options and allow our software to properly communicate with the battery backup.
You can download the most recent version of the software from our website at http://www.cyberpowersystems.com/software/PPPE_V_1.2.2_Setup.exe
Please make sure to uninstall your old version before installing the new version.
If you have any questions, you could contact CyberPower Systems Technical Support at 877-297-6937, M-F, 8-5 Central, or email at tech@cyberpowersystems.com.

Posted on Nov 18, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Symmetra LX with error code E0


Below are recommended steps that will help narrow down the E0 fault. First we will diagnose the XR Frame, the Anderson Connector, and the Communication Card. Then you will reseat the XR Communication Card. Then we will slowly introduce the batteries into the XR Frame to see if anyone of the batteries is causing the issue.

Step 1: Remove all of the batteries from the XR Frame.
Step 2: Disconnect the XR Frame from the UPS by removing both the Anderson connector and the RJ14 Communications Cable.
Step 3: Reseat the Communications Card from the rear of the XR Frame.
--> You may need a flat head screwdriver to remove the 2 thumb screws located on the far left and right of the card.
--> You will also want to make sure that the Black Frame # selector (small black rectangle with a small white arrow)is switched to the correct number -- in your case 2. This switch is located on the card you just reseated.
Step 4: Allow the UPS to see that the XR Frame was removed.
--> You can verify this by using the Powerview display: Menu > Diags > Batteries > *here you will have the option to select 'FRAME 1 OF 1' or '1 OF 2' ... You want it to say 1 of 1.
Step 5: Reconnect the RJ14 Cable.
Step 6: Reconnect XR Frame, with no batteries installed.
--> You will want to make sure that the XR Frame comes online by itself. You should see the frame number in red letters/numbers and you will see a green light on the Communications Card. If the XR Frame does not come on then you may have a problem with the Anderson Connector, the RJ14 Cable, or the Communications Card itself -- contact me for help here.
Step 7: If the XR Frame is on, reintroduce the batteries into the XR Frame one at a time making sure that you can see the number of batteries increase in the Powerview Display.
--> If the E0 error appears again after introducing a battery, then remove the battery, set it aside, and continue inserting the remaining batteries. Repeat this step if the E0 error appears with another battery. If the problem is fixed and you had to set aside batteries -- then all you will need to obtain replacement batteries -- contact me for a quote.

After you follow these steps very carefully, you should know what is causing the error or have it fixed altogether.
Let me know if this helped :-)

If you need Datacenter, UPS, Surge, or Power Related help contact:
Daniel@psihq.com with Power & Systems Innovations 800.260.2259 or go to our website: http://psihq.com/
•• If this helped - click the green 'HELPED' :-) ••

Apr 15, 2014 | APC Symmetra RM 6kVA UPS System

1 Answer

Failure to initialize after a microsoft update was installed


Go into the control panel and find the device manager. Then locate the UPS unit and right click and update driver. Then pick roll-back driver. This should install the prevous driver that was working properly. Then when you do windows update make sure to set it to hide that update so you don't re-install it again.

Sep 26, 2009 | Cybernet Systems CyberPower CP1200AVR...

1 Answer

Insufficient Runtime Available on Agent


If the UPS display is indicating runtime at 6 mins, and software is saying insufficient, seems like a communications issue. I'd try downloading the latest communication software for the UPS and reseating the communications cable at both ends, making sure no bent pins, etc. could be causing a comm glitch.

Jun 25, 2009 | APC Smart-UPS 1500VA Shipboard...

1 Answer

No battery communition display on lcd


Make sure that the battery communication cable is connected the the battery output communication of your smartcell. If Im not wrong maybe you connect the communication cable on the input of the smartcell communication board.

Thanks and Good luck

Apr 23, 2009 | APC Matrix-UPS 5000 UPS System

1 Answer

No battery communications


Hi,

You will get that message when the communications cable is not hooked up. It looks like a phone line and daisy chains from one battery to another and ends at the Matrix Control unit. If you have those installed and it still says no communication the system need service.

If you have a volt meter you can check the voltage from each battery at the plug. It should be 48 volts or more, usually on a fresh battery pack it will read 54.0+ volts.

Hope this helps,
Dean

Dec 09, 2008 | APC Matrix-UPS 5000 UPS System

1 Answer

UPS not seeing AC.


I would suspect "dirty" power to be the cause. You might want to measure & monitor what the voltage levels are that you're getting from that particular mains source. Either it is already below the set threshhold to switch to battery, or it dips below it, and never comes up enough to reach the threshhold to return back to AC power.

Jun 04, 2008 | APC Smart-UPS 1000VA UPS System

1 Answer

Printer issue


do this if your printer is connected to your pc with a usb cable check the connection from the sytem unit then to the printer itself if finely connected then check from the control panel where you have set it as the default printer.

Feb 08, 2008 | Computers & Internet

1 Answer

Desk top APC UPS ES750 not communicating


Here is an answer I got from APC when one of my client got the same problem as you did:

The error message would pop up if the link between the computer and the UPS is weak. I cannot rule out a problem with the cable or the UPS. In order to confirm the same please try the following steps which might help :

1) Ensure that the USB cable is properly connected to the USB port of the computer.

2) If the PC was powered on before the UPS, communication will not be achieved until you disconnect and reconnect the USB cable to the host. In this case, you need to disconnect and reconnect the USB cable to establish communication.

3) Some other software is polling your USB port for another device, thus causing the UPS software to temporarily lose communication with your UPS. If this is the case, you would need to shut down that application.

4) If you have any other USB devices connected to the PC, disconnect them and then try plugging in the cable.

If the issue persists, please visit the following link which lists few troubleshooting steps :

http://nam-en.apc.com/cgi-bin/nam_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=oXhRFGEh&p_lva=&p_faqid=2923

Dec 13, 2007 | APC Back-UPS ES 725 Broadband (BE725BB-TU)...

1 Answer

APC communication error message


Try going to the properties of the driver and select do not check or check every X mintues.

Try this thanks J

Dec 13, 2007 | APC Back-UPS ES 725 Broadband (BE725BB-TU)...

Not finding what you are looking for?
CyberPower (CP1200AVR) UPS System Logo

Related Topics:

259 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top CyberPower Computers & Internet Experts

Dale Jones
Dale Jones

Level 1 Expert

21 Answers

Paul Bade

Level 3 Expert

1398 Answers

Andrew Taylor
Andrew Taylor

Level 3 Expert

12010 Answers

Are you a CyberPower Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...