Question about Profile BAJA HA1040 Car Audio Amplifier

Open Question

Baja amplifier not turning on subs

Just bought a 1000 watt Baja amp today and hooked it up to my 2 MTX 10's and the light on the amp is green but the subs arent turning on. Im positive that my subs aren't blown or anything either. There are no blown fuses.

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya Technician can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repair professionals here in the US.
click here to Talk to a Technician (only for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

SOURCE: Amp wont power on

well if the remote is connected to the radio then i think u shouldnt dissconnect the radio. try some other ground. sometimes not all bolts and nuts are good gounding. try the truck latch or something.

Posted on Aug 11, 2007

Ad
  • 2 Answers

SOURCE: my sub flickers on and off in my truck!!!

could be a number of things loose wires bad ground fuse on its way out or internal problems

Posted on Feb 14, 2009

blueextc3221
  • 15935 Answers

SOURCE: Amp is shutting off after 10 min of driving!! please help!!

Does it happen at all volume levels?
What is the gain setting on the sub amp?
Have you checked for 12V @ remote turn on after problem occurs?
Sounds as if the remote turn on relay inside the amplifier is losing signal, or has become damaged. If the protection light does not light up, the problem is not thermal, shorting, or high/low voltage.
The amplifier is in need of repair. This is not an end-user fix. Looking at about $50 to repair.

Thanks for using FixYa- a FixYa rating is appreciated!!

Posted on Feb 18, 2009

blackberries
  • 80 Answers

SOURCE: protection light on a baja ha700m amp keep coming on what is it?

you have your subs wired wrong for that amp!

Posted on Feb 26, 2009

Icehockey35
  • 16 Answers

SOURCE: Strange electric outburst

are your cables ran seperate? run the rca and remote wire opposite side of car where power wire is. rca and remote wire can pick up signal from elctric static from power wire.????

Posted on Jul 03, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I just recently bought a brand new MTX magnum amp and dual 10" enclosed subs deal off of amazon. They arrived today, and with the help of a friend who is good with car audio systems, we set the whole


the best thing to do is get in touch with amazon,and see what they can do about it,if you try to fix the problem yourself it will invalidate the garantee!

Dec 05, 2012 | MTX Car Audio & Video

1 Answer

I have a sony deck with a 200 terminatorand 2 legacy 12" subs. i hook everything up an when i hook up the remote wire the light turns from green to red an it whistles the subs **** up.


Your giving a wrong load / Ohms impediance to your amplifier.
What are the specifications of your subwoofer? Is it SVC 4ohms or DVC 4ohms or DVC 2ohms? Whats the specs of your amplifier?

Apr 08, 2011 | MTX Terminator TN200/2 Car Amp

1 Answer

How can i bridge a mtx 9500 using a mono amp?


You cant bridge it to the MONO AMP . You can only bridge subs & speakers to 2 CH & 4 CH AMPS that are bridgeable. Because if it appears that there is 2 channels on a Mono amp its so its convenient for you to hook up 2 4ohm subs to it easily But both channels are actually connect internally together in parallel inside the amp unlike a 2 channel they are separate.

So just connect your mtx 9500 to a plus and a minus and doesnt matter which since all the + terminals of are connected together and - are connected together already.

Whats important is on the side of the sub/box it reads 2 ohms. The lower the ohms the more power the Mono amp will put out. Mono amps are designed to handle 2ohm loads.

If it reads 4ohms The MONO amp is the wrong amp to use cause the power will be weaker. So if you have a 1000 Watt Mono amp at 4ohms the sub will only get 500 WATTS Max while a 2 ohm will get the full 1000 Watts.

If it reads 4 ohms connect it to a 2CHANNEL AMP and BRIDGE IT (connect + of the sub to 1st channels positive of the amp then connect - of the sub to 2nd channels negative of the amp) . The power will be doubled when you bridge it on a 2 channel amp. NOW if it was a 2 ohm sub and you bridged it to the 2 channel amp it will fry the subs and ruin the amp. 2 CHANNELS CANT TAKE A 2OHM LOAD BRIDGED OK.

Apr 08, 2010 | MTX (SLH-T7512X2-A) Car Speaker

1 Answer

Can you help with my wiring?


The more amp you are pushing the better. Better too much amp then not enough. How many watts per speaker? less then the amp I hope. When you need decibles the more air you push the louder it will be. Enclose in a MDFB enclosure or plexiglass and feed towards each other and port the box to the sides. This will cause some annoyance. We ran 2 rockforts @1000 watts and abtained 137dc before the back windshield blow out,,lol

Mar 09, 2010 | MTX 6001 Car Audio Amplifier

1 Answer

2 MTX Thunder Problem.. Bridging?


Is there a option on the chanels that say ''Bridged''? If so, you can hook the subs up in parellel or series to get different ohm loads. Usually the lower ohms, the more power amp puts out. Those subs can handle 225 watts RMS whitch means the power it can handle constantly. If the amp gives more than 225 watts RMs, you could be at risk of blowing the sub. If you could give me the model # of the amp, I can be of more help.

Feb 11, 2010 | MTX Thunder 4500 T4510-04 Car Subwoofer

1 Answer

Amp burned out but fuses still good?


this is caused by inproper wiring from the speakers/subs to the amplifier.. an amp will still put out power to subs and speakers when it's wired improperly but it won't last for very long doing it... 6 months is longer than usual....

Dec 05, 2009 | MA Audio M1900XE Car Amp

2 Answers

How do I fix the problem so they work again.?


A 1000 WATT AMP HAS PROBABLY GONE INTO PROTECTION MODE BECAUSE YOU ARE TRYING TO RUN 1600 WATT SUBS COMBINED

Jun 08, 2009 | Car Audio & Video

3 Answers

My red light on my amp is on and wont go out


Unfortunately I think you need to get it repaired or replaced .When a protection light will not turn off it is generally caused by an internal short and needs one or more replacement parts for it to come alive again.
-Dynami

Apr 03, 2009 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

Protection Light Comes on


your amp isnt getting enough power to it you may need to install a compacitor unit

Mar 23, 2009 | Sony NTX-2136 DHD 2Channel Car Amplifier...

Not finding what you are looking for?
Profile BAJA HA1040 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

191 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Profile Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4885 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

77169 Answers

Are you a Profile Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...