Question about OEM Systems Car Audio & Video

Open Question

Factory subwoofer/amp wire color code in 99 expedition w/ mach one sound system?

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
Hazardsneon
  • 100 Answers

SOURCE: intermittent problem no sound

Double and triple check your connections. I soldered my connections on a speaker a little while ago and I found out that it only looked soldered and it was alittle loose and would cut out. Also you could check a site out, installdr.com. You should be able to find out the wire colors for you speakers there. Although I don't think that, that will cause a big problem. If you are listening to music at loud volumes, I would also recomend an aftermarket amplifier. It adds so much more that a factory amp can. Just food for thought. Good luck.
-Andrew Hawkins

Posted on Sep 04, 2008

Ad
fknstart
  • 404 Answers

SOURCE: I have a 2001 Ford Expedition Eddie Bauer rear AMP doesnt work?

there should be fuses near your amp and near the battery

Posted on Jan 07, 2009

  • 91 Answers

SOURCE: wiring after market stereo to factory wiring equipt with factory amp

you have to get the cable that conects your factory deck harness to the aftermarket deck, and that will allow you to use your factory speakers and amp, the wire harness is availiable at canadian tire or any stereo shop

Posted on May 06, 2009

  • 106 Answers

SOURCE: what is the wiring color code for a 2005 ford expedition radio

use google. i did and i got this
Car Radio Battery Constant 12v+ Wire: Light Green
Car Radio Accessory Switched 12v+ Wire: Yellow/Black
Car Radio Ground Wire: Black
Car Radio Illumination Wire: Light Blue/Red
Car Stereo Dimmer Wire: N/A
Car Stereo Antenna Trigger Wire: N/A
Car Stereo Amp Trigger Wire: N/A
Car Stereo Amplifier Location: If equipped, the factory amplifier is located behind the trim panel on the right side of the cargo area.
Car Audio Front Speakers Size: N/A
Car Audio Front Speakers Location: N/A
Left Front Speaker Positive Wire (+): Orange/Light Green
Left Front Speaker Negative Wire (-): Light Blue/White
Right Front Speaker Positive Wire (+): Dark Green/Orange
Right Front Speaker Negative Wire (-): White/Light Green
Car Audio Rear Speakers Size: N/A
Car Audio Rear Speakers Location: N/A
Left Rear Speaker Positive Wire (+): Gray/Light Blue
Left Rear Speaker Negative Wire (-): Tan/Yellow
Right Rear Speaker Positive Wire (+): Orange/Red
Right Rear Speaker Negative Wire (-): Brown/Pink

Posted on May 26, 2009

motor1258
  • 6674 Answers

SOURCE: removed factory stereo and installed after market

Have a look at this link, may help.
http://www.the12volt.com/installbay/stereodetail/710.html

Posted on Jul 11, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 98 ford expedition with a mach stereo I installed a aftermarket one and now I have no sound


May have a factory amp, if it does power the amp with the antenna lead from the radio.

Feb 02, 2015 | 1998 Ford Expedition

3 Answers

Why is rear stock subwoofer not working?


I need to have more info about how you installed it, did you use rca wires from the radio to the amp.? Make sure the sub setting on radio is turned on. Make sure rca wire are in the input connection and not output, also check you connection from radio that they're in rite place. I really need more info about the map of your wireing

May 10, 2014 | 1998 Ford Expedition

1 Answer

I need to find out if my 97 ford expedition has a amp and a subwoofer factory and if so where is it located


Hello,

97 Ford Expedition's came with two types of systems. With and without the MACH audio system. This can be determined by looking to see if there is a factory sub located on the passanger side rear side panel in the cargo area. If there is a sub there its the MACH audio system and the amp is located behind the same panel.

May 15, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

I received a kenwood kdc-mp345u cd reciever can this be installed without a wire harness? I have 99 ford explorer with a mach factory system


Any time you upgrade your radio to an aftermarket you have to have the wire harness with it to connect to your dash.

Dec 25, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

If i hooked up all my aftermarket stereo wires to the maching wire. the stereo turns on but no sound comes out what should i do?


I would venture a guess with what little information you've provided (make, model, year...) that your vehicle had a factory installed amplifier. Take the blue wire from the new head unit and attach it to the power lead for the factory amplifier. Fords usually locate the factory amp under the passenger's seat. Chrysler infinity systems (Jeep) under the back seat etc... I hope I've helped. If so please rate my answer and leave a comment. If not, please re-post.

Dec 03, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

I've got a 1999 ford expedition with the Mach radio system in it and it does not have any bass playing thru the front or back speakers and i've changed out the factory amp thats in the back where the sub...


does the new amp you have have a hpf setting if so check to see if thats on, turn off the x-over so it will play both lpf and hpf, bass and treble. are all the speakers wired to the amp aswell, this is the only thing that would stop bass other than the head units settings.

Jun 21, 2010 | 1998 Ford Expedition

1 Answer

I Have a 97 mustang gt with the mach system in and I am trying to install a deh-p3700mp into it. I have power but no sound can you help


could be as simple as hooking up the amp turn on wire, or wrong harness, or bad amps or blown amp fuses

May 19, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

I have a 2001 Ford Expedition Eddie Bauer rear AMP doesnt work?


there should be fuses near your amp and near the battery

Jan 07, 2009 | 2001 Ford Expedition

1 Answer

Intermittent problem no sound


Double and triple check your connections. I soldered my connections on a speaker a little while ago and I found out that it only looked soldered and it was alittle loose and would cut out. Also you could check a site out, installdr.com. You should be able to find out the wire colors for you speakers there. Although I don't think that, that will cause a big problem. If you are listening to music at loud volumes, I would also recomend an aftermarket amplifier. It adds so much more that a factory amp can. Just food for thought. Good luck.
-Andrew Hawkins

Sep 04, 2008 | Q-Logic Q-Customs Car Speaker

5 Answers

I need to bypass the factory amp in my 97 ford expedition


the amp is in the rear panel pass side if you have the Mach sound system. There are 5 wires going into the amp and 2 going out to the sub.
Light Grn w/ Purple stripe is the 12v power (thick)
Blk w/ Grn Stripe is the grnd (thick)
Drk Grn w/ Pruple stripe is the remote (thin)
Red w/ blk stripe is sub high output +
Drk Brown with Orange is the high output -

Jan 09, 2008 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

83 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top OEM Systems Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4874 Answers

miles
miles

Level 2 Expert

132 Answers

SuperN0va
SuperN0va

Level 2 Expert

39 Answers

Are you an OEM Systems Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...