Question about 2005 Ford F-150

1 Answer

Had a remote start put in by a bad installer, the auto-delay stopped working. I checked and the rlay was missing so I installed same. Now the auto-delay works, radio/window when truck is suit-off, but all units stay-on when the door is open.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 984 Answers

This is usually a problem with the door latch or the wire from the door latch to the VSM ( vehicle Security Module ).

Does the accessory delay shut off if you open the passenger door ?

If not, you might want to check the door latch wires to the BSM/VSM ( Body/Vehicle Security module ). For a SuperCab & SuperCrew this requires removing the rear seat back ( solution posted here on FixYa with the procedure ).

These are the wires to check for ground ( ground is switched to the BSM & then nothing in the other position ).
Had a remote start put in by a bad installer, the - ff89dd3.jpg

Posted on Apr 30, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2005 avalanche 5.6 LT Z71 at times will not start, well...starts but stops right away, when it starts none of the gauges work, windows, door locks, radio,air, they may or may not start working, sometimes...


This sounds like an "anti theft security" problem to me. Symptoms: Start and stop within 5 seconds or less. Random starting problems, good one day bad the next. SECURITY light illuminated on dash somewhere. (might not be lit due to the bypass that HAD to be done to install remote start) Read up on this link and compare symptoms.

http://vatspasslockpasskeysecurityhelp.yolasite.com/

Jun 30, 2011 | 2005 Chevrolet Avalanche

1 Answer

Hi -\r\n2007 Grand Marque Auto trans stuck in Park. Wont move to gear. Case study: Just have remoate start put in, Steering wheel is easy to turn, car starts, Back lights operate (Except 1 bulb in third...


Check brake light switch behind brake pedal remote start has to be wired into switch so vehicle will shut down when brake is depressed when put into gear without ignition switch turned on. possible bad connection on switch or wires are not attached.

Nov 27, 2010 | 2007 Mercury Grand Marquis GS Sedan

1 Answer

I have a 97 88 and the shop put a resistor in the system but my security light still comes on. I did some digging around the internet and found that either a total bypass system needs to be installed or...


not sure what the shop did, but the procedure at http://vats.likeabigdog.com/ usually works.
Remote start will not work, as it has no inherent bypass. you can install a bypass they sell for remote starting systems, but there is a guy that designed a system that is sure to work--I think he guarantees it. Here is his website: http://newrockies.ca/ . I haven't tried his system, but what he says sounds right to me.

Nov 11, 2010 | 1997 Oldsmobile 88

1 Answer

I have a 2008 Pontiac G6 and it came with a remote keyless entry and remote start and the remote start is no longer working. When I try to start it the lights flash and the dash lights come on but it does...


I think that the module for the remote start is bad, possibly the connection to the starter circuit is bad.

I would take the vehicle to an auto electric service shop in your area that installs remote starters to diagnose and repair the problem.

Oct 13, 2010 | 2005 Pontiac G6

1 Answer

Where is the fuel pump rlay located on a GMC 95 safari van


Most car manufactures now put the gas pump in the gas tank. The gas cools the pump. But don't take the gas tank off, if you need a gas pump, one can be installed just like the old pumps, just disconnect the old pump and put a new one on.

Sep 10, 2010 | 1995 GMC Safari

1 Answer

It died yesterday, I then had a new alternator install. Worked great for the 1hr dr home. Then started it up this morning and took off and about 2 miles away it just stopped at the stop light. When I go to...


MOST OF THE TIME WHEN YOU HEAR STARTING GRINDING NOISE CHECK MAKE SURE STARTER BOLTS IS TIGHT NOT LOOSEN OR MISSING ONE.CHECK STARTER DRIVE GEAR AND FLY WHEEL FOR BROKE OR DAMAGED TEETH.IF ALL LOOKS GOOD STARTER NEED SHIMMING.YOU CAN BUY STARTER SHIMS AT AUTO ZONE OR ADVANCE AUTO PARTS.

Feb 07, 2010 | 2001 Ford Focus

1 Answer

Changed glow plugs and relay now won't start atall????1.9td scudo


Do you know if ya have good fuel pressure..check that,,,,perhaps you have a bad fuel pump

Sep 15, 2009 | 2007 Fiat 124

1 Answer

2007 Canyon ABS Fault


I miss wired the "starter" output from the remote starter.

Feb 14, 2009 | 2007 GMC Canyon Crew

3 Answers

Factory remote start on 2004 Malibu Maxx stopped working


Fixed!!! I had several problems with my wife's remote start/lock/unlock/trunk/ panic. First it stopped working, i replaced the battery to find out that the battery holder inside the remote had broken solder at two points. Went to Harbor Freight bought a solder gun for $5 and solder wire for about $2. Once home i soldered the points back together (first time i've ever soldered anything). Put the new battery in and it didn't work. I pulled the whole thing apart and took the circuit board and touched the contacts where the button would have pushed at with a piece of metal. They locked and unlocked the car. So i knew at that point that the rubber thing was jacked. i got some tin foil and 5minute epoxy. Then i clued little tiny squares on the little black Nipples where they would contact the circuit board. Waited 6 minutes and put back together. Found out that if you start the car twice with out puting the key in the ignition you can't use the remote start. After putting the key in the ignition and starting it you reset the system and can remote start again. Dealer wanted 114 for the key remote and 54 to reprogram the remote to the car. I fixed my factory remote for under $20. Hope this helps someone

Jan 26, 2009 | 2004 Chevrolet Malibu

1 Answer

I have a 95 Chevrolet Lumina and I Just got a new engine...After installed All my lights on dash come on... And the speed & Temp meter don't work...Now the transmission is a problem...When you start...


Sounds like you have some poor connections after the install.Double check all of the grounds. The tranny is electronically controlled.,so a bad or missed connection could cause this problem.Good Luck!!!!

Aug 03, 2008 | Chevrolet Lumina Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
2005 Ford F-150 Logo

112 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76132 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5520 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...