MTX Car Audio & Video - Recent Questions, Troubleshooting & Support

0helpful
1answer

Why is my MTX audio tna251 amp flashing red lights but gives no power to my subs?

From what I can recall that is usually due to ground, a short if you will.Check your hot cable from under the hood to inside cabin the wire might of got a cut some where rubbing against sheet metal of car creating your short.
8/19/2021 6:13:14 AM • MTX Audio Tna251 • Answered on Aug 19, 2021
0helpful
1answer

How to repair a mtx thunder 240 amp

If you have to ask, take it to a repair shop.
12/28/2020 5:26:39 PM • MTX Car Audio &... • Answered on Dec 28, 2020
0helpful
1answer

Mtx 8100d, how do I hook up ?

power to-battery plus ground;; remote''
11/5/2019 3:28:19 AM • MTX Car Audio &... • Answered on Nov 05, 2019
0helpful
2answers

My amp had 3 red lights on yesterday now there is only 2 so i un hooked my speakers and now no loghts come on its a mtx tna251 terminator amp. What dose this mean

CHECK YOU CONNECTION YOU MAY HAVE PUT WIRE TERMINAL WRONG AN THE AMP GOES TO PROTECTION CHECK ALL SPEAKER TOO
9/12/2019 4:40:05 PM • MTX Audio Tna251 • Answered on Sep 12, 2019
0helpful
1answer

What are the red lights on my mtx tna251 amplifier

THE GREEN LIGHT SHOULD SHOW WHEN AMP IS POWER UP AN RED WHEN IN PROTECTION MODE
9/12/2019 4:23:17 AM • MTX Car Audio &... • Answered on Sep 12, 2019
0helpful
1answer

Where can i get a Manual for a mtx 600 watt terminator amplifier its a tna251

Try eBay Often available there from private sellers
8/25/2019 6:45:34 PM • MTX Car Audio &... • Answered on Aug 25, 2019
0helpful
1answer

I have a mtx tunder series 942 when you hook it up the red light comes on I have the best wire and have checked everything the amp is old school it does have a fuse on it I have one on my power line pls help!!!!!

I was having a similar issue. I checked every wire from the battery to stereo to amp, checked the ground, pulled the stereo to double check the wiring was all correct. Everything seemed good so I thought it had to be my battery not putting out enough power. Tested it and it was good. What it turned out to be was the connection from the power cord to the battery. It had a tiny bit of built up corrosion that was making the amp go into protect mode. Cleaned it up and hooked it back up and has been golden since.
The link attached is pretty straight up on what you need to check for different circumstances. I'm guessing it's a low voltage issue. Good luck
8/23/2019 5:53:57 AM • MTX Car Audio &... • Answered on Aug 23, 2019
0helpful
1answer

Quiero el precio de amplificador mxt thunder

Necesito el diagrama esquematico de un amplificador mtx thunder 895 5 canales para saber el valor de unas resistencias quemadas
5/25/2019 5:34:09 AM • MTX Thunder 942... • Answered on May 25, 2019
0helpful
1answer

I have 3 x 10 inch MTX RT10XDS subs in an enclosure, with a pair of 6x9s 500w pmpo and 2 mids.Whats the best way to wire to the Lightning Audio Strike amp S2.500.4???

you have to first note the ohm load the amp can handle and wire the speaker that ther amp can handle
5/13/2019 1:14:24 AM • MTX Car Audio &... • Answered on May 13, 2019
0helpful
1answer

The fuse in my mtx

Hola, tengo un problema con my amplificador MTX JH1200..tiene un abujero a?n lado de los capacitores.
Alguien ser?a tan amable de pasarme una foto por la parte trasera para as? poder hacer los puentes en las pistas?...de antemano muchas gracias y saludos desde M?xico...
11/11/2018 9:16:36 AM • MTX JackHammer... • Answered on Nov 11, 2018
0helpful
2answers

MTX Terminator Amp...Red light comes on when it should be green.

its just a power light to let you know its on
11/4/2018 5:39:35 PM • MTX Terminator... • Answered on Nov 04, 2018
0helpful
1answer

Okay mtx 4501 lights up no sound

Check the wiring 1st then go down the line...Check speaker connections..Look at your power,ground and remote wire hook up
10/18/2018 5:03:22 AM • MTX Car Audio &... • Answered on Oct 18, 2018
0helpful
1answer

When i turn the amp up all the way the bass will

The amp is in need of testing. What you are describing is a bias voltage that is coming through the amp.
12/5/2017 11:17:23 PM • MTX X Thunder... • Answered on Dec 05, 2017
0helpful
1answer

I installed the MTX Audio JackHammer JH300 600W,

Your amp should not have a 50 amp fuse at the battery. It puts out 300 watts RMS (continuous power). The fuse at your battery should match the one that is on the amp itself. Your amp is overheating and there is a fault, possibly your speakers are wired to present too low of an impedance to your amp. Disconnect them from your amp, and use an ohmmeter/multimeter and measure the resistance load. It should not be lower than roughly 2 ohms. Depending on whether you bought dual 2 ohm or dual 4 ohm subs, that could be the heart of your problem. If you bought D2 subs, you can get a 4 ohm load per sub with each sub's voice coils in series, and then parallel them together to get a 2 ohm load at the amp, which is perfect for your amp. Or you can wire each sub's voice coils in parallel, so that they're 1 ohm each, and then series them together at the amp for a 2 ohm load. The first method is simpler. Be sure that you haven't wired each voice coil in parallel (1 ohm per sub), and THEN also wired both subs in parallel to the amp (1/2 ohm load). That would definitely send your amp into protection mode, probably before it would have a chance to overheat. This is another reason why you should not have used a 50 amp fuse under the hood. If for whatever reason, the fuse on your amp doesn't blow, the amp is getting way too much current for it to handle, because of that 50 amp fuse under the hood. If you bought D4 subs, you have a problem. If you've wired each sub's coils in parallel (2 ohm per sub) and then wired both subs together in parallel at the amp (1 ohm load) you're presenting too low of a load to your amp. Again, this will overheat your amp and send it into protection mode, both of which are what you're seeing. You never want to have two D4 subs with an amp that only handles 2 ohms, because you can't get a 2 ohm load with two D4s. You're stuck with 4 ohms or 1 ohm. 4 ohms cuts your amp power in half, 1 ohm cuts it off completely. If you know for sure which way you've wired them, then you now have the information to tell you whether you've done it incorrectly or not. If you're not sure, first disconnect your subs and measure the resistance as I described in the first paragraph. If your amp is seeing a 1 ohm or 1/2 ohm load, there's your problem. If you see a 2 ohm load (subs are wired correctly after all) then you may have a bad ground connection, or your amp is bad and needs to be serviced/replaced. If you need further help, I’m available over the phone at https://www.6ya.com/expert/reginald_bec291de192ca44f
11/19/2017 12:58:49 PM • MTX JackHammer... • Answered on Nov 19, 2017
0answers
Not finding what you are looking for?
MTX Logo

785 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MTX Car Audio & Video Experts

Pierre Laplante

Level 3 Expert

2061 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1190 Answers

 Francisco Mauricio...
Francisco Mauricio...

Level 3 Expert

1551 Answers

Are you a MTX Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...