Question about Alpine CDA-9857 CD Player

1 Answer

My alpine works fine when its on the tuner but when I put it on cd there is no sound. I don't know what's going on I checked the wiring.

Posted by tdhofferek on

Ad

1 Answer

kenw392

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Renaissance:

    An user who is expert in 3 categories / brands.

  • Alpine Master
  • 2,226 Answers

Are you running your audio through an amplifier? If you are, it sounds like you are using the blue wire (power antenna remote turn on) instead of the blue/white (amplifier remote turn on). The blue wire shuts off when you leave tuner mode, thus turning your amp off.

Posted on Jul 15, 2011

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Cda 9885, When in tuner mode sub does not play


Does you car volume get lower when you stop. If not sounds like an internal issue. No sound at all my brother hooked his up and when he switched to tuner everything would go through the subs but you would not know it sounded like his 6x9s no bass. was a wiring issue. I dont know if this helped or not.

Feb 28, 2014 | Alpine CDA-9885 CD Player

1 Answer

Alpine CDA-9885 has no sound to rear speakers when playing a CD. Works OK when in tuner mode?? What up??


Are you running your rear speaker through an amplifier? If so, you are probably using the blue wire (power antenna remote turn on) instead of the blue/white wire (amp remote turn on). The blue wire turns off when leaving tuner mode, thus turning off the amplifier.

Jul 10, 2012 | Alpine CDA-9855 CD Player

1 Answer

My Apline CDA-9831 has no sound when trying to play regular store bought CD's. It dose have sound on Tuner.


Are you using an amplifier? If so, make sure you are using the blue/white wire (amplifier remote turn on) instead of the blue (power antenna remote turn on) to turn your amplifier on. The blue wire turns off when leaving tuner mode.

Jun 28, 2011 | Alpine CDA-9831 CD Player

1 Answer

Alpine CDA-9831 No Sound From CD's? My Alpine 9831 has always worked fine on the "Tuner" setting in my stock 3 series BMW. But recently I put a CD in for the 1st time and the head unit shows...


Are you using an amplifier? If so make sure you are using the blue/white wire to turn your amp on. The blue wire is power antenna turn on and turns off when leaving tuner mode.

Jun 28, 2011 | Alpine CDA-9831 CD Player

2 Answers

When head unit is on tuner everything is fine when on ipod or cd mode there is no sound ...i have taken off the face and reset the unit and still tuner sound on ipod and cd sound off


are you using an amplifer? if so, it sounds like you are using the blue wire instead of the blue/white wire to turn the amp on. the blue is antenna remote and turns of when it is not in tuner mode. the blue/white is amplifier remote.

Oct 28, 2010 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

Alpine CDE-9845, no audio from cd's either normal or mp3. Tuner works fine. Where to troubleshoot?


You have the wrong blue wire connected.
Your power antenna wire is hooked to the amp remote wire and vice versa.
Your radio thinks the tuner is off - and is dropping the signal thru the power antenna wire - and turning off your amplifer.
Switch the 2 blue wires in your install - and you'll be all set.

Thanks for using FixYa - a 4 THUMBS rating is appreciated for answering your FREE question.

Feb 06, 2010 | Alpine CDM-7874 CD Player

2 Answers

Alpine cda 9884 has no sound in cd or ipod mode


actually, chrysler/dodge has factory Infinity sound systems installed. The nice part about these systems is that you dont have to bypass the amplifiers in order to put a new radio in, but simply power up the amp by hooking up the amp turn on wire at the harness. The alpine should have 2 blue wires coming off of the back, one that is solid, the other with a white stripe. The one that is solid only has 12v when the fm/am radio is on (used for power antenna) but cuts off when other sources are used (cd,aux,ipod). My guesses are, you have the amp wire on the vehicle harness (blue) tied into this wire, instead of the BLUE/WHITE wire on the alpine which has 12v as long as the radio is on. i hope this solves your problem, 9 times out of 10 on a chrysler this is it.

Auto Tech
DA2 (Supa)

Jun 07, 2009 | Alpine CDA-9884 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

Alpine 9885 - no sound with cd's or ipod


have you fixed it yet? if not try this. your car probably has factory amplified speakers. hook up the remote wire AND the power antenna wire to the blue factory amp wire and it should work just fine

Mar 08, 2008 | Alpine CDA-9885 CD Player

1 Answer

No sound from front speakers during CD operation.


I think you are using an external amplifier,if this is the case,you may be using the wrong remote wire for the amp.
Alpine use two blue wires,BLUE (only) this wire is for the pwr antenna and every time you insert a cd, this pwr line cut out.
BLUE/WHITE STRIPE this is the remote wire that you need to connect the remote of the amplifier.

thanks for rating

Feb 11, 2008 | Alpine CDE-9846 CD/MP3 Car Stereo

1 Answer

CDA-9885 Alpine No audio from Ipod - CD Playback not working


Disconnect whatever is attached to the BLUE wire at the back of the Alpine deck. Re-connect it to the BLUE/WHITE wire instead. This should solve your problem.

Aug 12, 2007 | Alpine CDA-9885 CD Player

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

Alpine CDA-9857 CD Player Logo

86 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5023 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76584 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1189 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...