Husqvarna Riding Lawn Mower 42 Inch Cut Yth2042 Logo

Question about Husqvarna Riding Lawn Mower 42 Inch Cut Yth2042

1 Answer

I have a Husqvarna 42"

Posted by Anonymous on

Ad

1 Answer

Kelly

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 3,740 Answers

You should have the Oil & filter changed per this manual:

http://www.managemylife.com/mmh/owner_manuals/10223/CRAFTSMAN-Lawn-Tractor-L0304249?

To make sure you have the correct manual go to this link and enter your model number:
http://www.managemylife.com/mmh/owner_manuals

I tried this model number and it did not work: 960.50002 I think you are close though.

Make sure that it is warm if you can before changing oil. One Procedure calls for removing the transaxle to change oil... It takes 80 oz of 20-50W oil. It is important to FLUSH the transaxle if you are experiencing problems. There is a product caled engine Flush that you can purchase to flush the transaxle.

Mose transaxles that experience motion problems are caused by contaminated oil. Flush.. flush... flush.., then wait for it to drain out... and then finally re-service with 20-50W oil.

Change the Filter too.. if your unit has one. All of them have the internal metal mesh screen which is why it is so important to flush out the debris.

Thanks for choosing FixYa,
Kelly

Posted on May 26, 2011

×

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer
0helpful
1answer

Adjustment on the hytrostatic transmission

the transmission could need repair, oil may be bypassing in side the trans,if you have fixed apuncture lately, check to see if the key is sill on the axle
0helpful
1answer
1helpful
1answer

I can't seem to turn off the full bag alarm on my

sounds like the switch is stuck, find the switch and lubricate. Tim
2helpful
1answer

When first start my husqvarna yth 150 runs fine goes up hills plenty of power after running for while starts loosing power wont go up hills will stll move on flat surface

Hi, it sounds like the hydrostatic drive is getting too hot. Remove the battery and battery cradle and clean all grass and debris from around the hydrostatic drive and cooling fins. Also check the fan wheel on the hydro is not damaged. Regards Phil.
Not finding what you are looking for?

513 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Husqvarna Garden Experts

Dwain Pippen

Level 3 Expert

377 Answers

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1395 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85241 Answers

Are you a Husqvarna Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...