Question about Car Audio & Video

1 Answer

We installed the amp and bass package and the subs are not nowhere near *** powerful we think its the amp and when the remote bass switch when we turn it it doesnt change

Posted by ayrsong666 on

Ad

1 Answer

fred j

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 127 Answers

What product brand did you install. do you set the amps x-over and gains a sub sonic filter right
need to see if the amp is on check led light on amp. make sure your subs ohm load is correct for the amp.

let us an example fake amp 500x2channel max output 1000watts

if you wire your subs at 4 ohms you 250x2 rms stereo
if you wire your subs at 2 ohms you 500x2 rms stereo
if you wire your subs at 4 ohm mono you get 1000 watts

if you have the input voltage of 14.4 all the time at the amp

whats the equipment power

Posted on Oct 14, 2010

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hi ya, due to my stupidity i managed to connect


Obviously you damaged more than just the fuses when you did the deed. Check out your power supply and amplifier output stages for damage(s).

Apr 24, 2017 | AudioBahn A2150HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

Hi ya, due to my stupidity i managed to connect the positive and negative the wrong way round on my a2150hct amp, this blew all 3 25amp fuses in the amp, ive replaced these and the amp now turns on fine...


There could be any number of things wrong with your amp. Normally there are diodes that protect against this sort if thing however applying reverse polarity on capacitors, regulators and FETs can cause untold damage. You will need to trouble shoot the amp by measuring voltages around the power supply.

Mar 21, 2010 | AudioBahn A2150HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

Subwoofer not getting max bass


try using a ohm meter and if its not making what the factory specs are its most likly it will keep loosing more and more power then stop working which is what ive had happen to me before

Mar 11, 2010 | Fusion RE-PK2120 900W Bass Pack: Amplifier...

1 Answer

No bass in the sub


you could have a bad remote wire running to the amp or a bad remote circuit in your head unit, try connecting a small wire to the remote and jumper it to the power wire on the amp if this turns on the bass simply wire in a toggle switch and turn it off when you turn the car off so you dont drain the battery

Sep 11, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Bass speaker start up noise


Hello anne845,

It sounds like the installer wired the amp remote turn-on terminal to an "accessory" lead in your vehicle. Many stock radios do not have a dedicated amp turn-or lead and the alternative is to connect the amp to a switched power source (ignition or accessory). This means the amp turns on whenever you turn on the vehicle ignition, often resulting in a thumping from the subs. It is a perfectly satisfactory alternative, and will not damage either the amp or the sub. But it's irritating.

If the thumping is objectionable, have your installer wire a SPST (Single Pole, Single Throw) toggle switch inline with the turn-on wire. The switch should be mounted so it is accessible by the driver, and whenever you turn on the radio, turn on the toggle switch.

Hope this helps.

May 11, 2009 | Alpine SPX-17MB 300 Watts MIDBASS Speaker...

1 Answer

Vrx Bass Tube Built in amplifier


hi there mate, is the sub earthed? sometimes this might be the problem, also check that all the cables are correct in the amp, there should also be a switch on the amp to lower or increase the output, this maybe turned all the way off, the remote lead generaly is usualy the thin blue wire behind the head unit the best way to connect this to your amp remote wire is to simply go to your local halfords etc and get a little wire joining clip. then you can conect them. any other problems please ask

cheers
adam

Nov 07, 2007 | Bazooka MBTA8200 Marine BT Series 200-watt...

2 Answers

LIGHTS ON BUT NO BASS


Is the master/slave switch set to master? Have you tried feeding the signal into a different amp to make sure that there is signal reaching the amp?

Sep 18, 2007 | Car Audio & Video

1 Answer

Subs will go off the wall with bass, but not in tune with music.


hi, first disconnect the rca input, then switch on headunit and if the amp produces a constant bass thump it then means it has an internal fault. if the amp idles quietly then replace the rca cable, or try connecting the headunit lineout feed directly to the bass amp, in this way you cud find out if your fault is coming from the headunit or the equaliser. cheers

Nov 23, 2006 | MTX Thunder 8302 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

130 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5023 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76466 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...