Question about MTX X Thunder 1000XD Car Amp

1 Answer

My mtx 1000xd will turn on but makes a sound inside near the circle donut looking with(lots of wires soldered) and where my ground is to the trunk bolt and even in side speakers. It will not power my subwoofer and the bass knob wont turn on.

Posted by brandonseile on

Ad

1 Answer

kenw392

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Renaissance:

    An user who is expert in 3 categories / brands.

  • MTX Master
  • 2,226 Answers

Sounds like you may have a bad torroid (the donut looking thing). you may also have a bad ground connection. make sure you have completely bare metal where the ground connection is. you need a very clean connection.

Posted on Oct 05, 2010

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Humming amplifier


One old trick is to use a new 14 gauge ground wire and connect your head unit to the amp.

Ground both ends to the metal on frame,

Jan 14, 2014 | MTX X Thunder 1000XD Car Amp

1 Answer

My MTX JH600 works intermittently. I don't hear the fans coming on at all and the amp doesn't seem to get hot. Even at low power the amp will turn off all of a sudden and then boom back on after...


One of my friends had a amp like that , i looked at it an the inside of speaker box wires was touching , if thats not it then check ur power an ground , power wire must be the same size ground an if ur ground is not grounded good then u will get the cuting out .

Jun 10, 2011 | MTX JackHammer JH600 Car Audio Amplifier

1 Answer

THE AMP TURNS ON BUT THE FUSE UNDER THE HOOD KEEPS BLOWING and the sub wont turn on but the amp turns on


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty . Please use volt meter to test correct voltage and ohm feas ng on speakers. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. amp-turns-but-zb4bomd1rt4qms0dqd12kkt2-3-0.jpg

Jan 16, 2011 | MTX X Thunder 1000XD Car Amp

2 Answers

Amplfier mtx rfl404 goes into safe mode when playing at load volume after 10 mins


you might need to turn the amp down and get some better wires to carry the load. when at lot of juice is being tranfered you need good wires to hold it

Mar 14, 2010 | MTX Thunder 801D Car Audio Amplifier

1 Answer

Diagram x1000d


http://www.mtx.com/caraudio/products/manualsQuickInstall/amps/XT_1000XD_InstallSheet.pdf

THIS LINK WILL TAKE YOU TO THE SUPPORT PAGE FOR THE 1000XD. IF YOU WERE REFERRING TO THE SERVICE MANUAL OR SCHEMATIC OF THE CIRCUIT BOARD, THEN YOU WILL HAVE TO CONTACT MITEK AT 800-225-5689 AND ASK FOR MR. DABBAS. LET ME KNOW IF YOU REQUIRE FURTHER ASSISTANCE......V

Jan 13, 2010 | MTX X Thunder 1000XD Car Amp

1 Answer

Mtx 1000xd led light is flashing and the subs will not work


The light flashing usually means there is a short somewhere. Check your wires to make sure there are no slices and are touching. Also check to make sure you have your remote wire hooked up.

Sep 19, 2009 | MTX X Thunder 1000XD Car Amp

2 Answers

Fast blinking red light


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Good L .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. MTX Audio

Aug 13, 2009 | MTX X Thunder 1000XD Car Amp

1 Answer

Humming sound to speakers from amplifier


Hello,

It sounds like you may have a ground loop issue. I'd start by checking all the power and ground connections. Then disconnect the RCA wires from the amplifier. If the hum goes away then you should try grounding the stereo to a better grounding point, the factory grounds are usually not very good at all. Then try it again, if it is still there try replacing the RCA"s.

If the hum is still there after you've redone the connections and replaced the RCA's, you may need to install a ground loop isolator.
Both www.crutchfield.com and www.sonicelectronix.com sell good ones.

Hope this helps

Mar 28, 2009 | MTX X Thunder 1000XD Car Amp

2 Answers

Rear turn signals don't work, bulbs are good, front signals blink fast, at first only drivers side didn't work occasionally, now neither side works at all. What's wrong?


are you sure bulbs are good ?? double check bulbs also make sure there is a ground wire from your light fixture is grounded to the body near by this might be causing your problem .. usually if front ones blink fast rear bulbs are bad ... thanks Jerry holler if you need more.

Jan 29, 2009 | 2004 Pontiac Grand Prix

Not finding what you are looking for?
MTX X Thunder 1000XD Car Amp Logo

Related Topics:

156 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MTX Car Audio & Video Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76466 Answers

Tom Chichester

Level 3 Expert

61130 Answers

Are you a MTX Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...