Question about Aquacal HEAT PUMP 120,000 BTU H135 -

1 Answer

I have a AquaCal Heatwave H125C-A Pool Heater. The Heater is working in that the power is going on and the air is blowing- although- the air is usually colder than the outside air and now it is only air temperature and not heating the pool. I am in South Florida. Does anyone have an idea of what could be wrong with the pool heater?

Posted by mlphi1 on

  • Anonymous Mar 31, 2014

    the barb split and broke off what looks like a nut which is connected to the top of the heat exchanger.

×

Ad

1 Answer

Kieran Ruppert

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 990 Answers

Sounds like your compressor is not running. After your fan goes on in one to five minutes you should hear the compressor kick in. If it does this and then kicks out again it can be something as simple as water flow and you can adjust the valves to get more or less flow to keep it running. If not you probally need a repairman. It is ether your compressor or the capicators that start the compressor and this is all high voltage. Good luck.

Posted on Jan 26, 2010

  • floridawater Dec 15, 2010

    Yes. You need to call a certified repairman.

×

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have an aquacal heatwave 155. The pump runs and red light indicates it is heating, but the water is coming out cold. What's wrong ?


if heater is calling for heat and running is heater lit? if so water is prbably going through heater so fast it isnt heating to your feel you might want to install a bypass valve and only let 50 percent of water through see if that works

Sep 25, 2014 | Pool & Spa

1 Answer

Error code PO


overheated check gas pressure if not enough it will distort heat exchange

Jan 26, 2014 | Aquacal HeatWave

1 Answer

Leak at thermocoupling


do u mean its leaking at the pilot assembly??? if so tighten pilot tubung flare nuts, or replace the tubing

Nov 30, 2013 | Aquacal HeatWave

1 Answer

My panel is blank, breaker tests okay...unit seems as though not getting power...any thoughts?


is this a pool heater? if so check voltage from transformer to panel.
if you have 24 to 30 volts it is likely a bad panel

Aug 30, 2013 | Aquacal HeatWave

1 Answer

Flo light stays on unit wont start


if you have backwashed filter(sand) and or cleaned your cartridge filters it probably the pressure switch. locate it and check connections...replacing it is fairly cheap and easy to do

May 05, 2011 | Aquacal HeatWave

1 Answer

AquaCal Model 120 AHDEBNC message on panel wont clear. Message is FLO. There is water flowing thru the heater and the filter is clean


If you have a by-pass, (This will be a pipe that runns in between the in and out pipes on the heater) The valve must be almost closed in order to get enough volume through the heater to get it to run.
Make sure that heater has enough time to respond to this adjustment. It will take up to five minutes to start.

Oct 27, 2010 | Aquacal HeatWave

Not finding what you are looking for?
Aquacal HEAT PUMP 120,000 BTU H135 - Logo

1,345 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Aquacal Pool & Spa Experts

john h

Level 3 Expert

23515 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

11776 Answers

Tom Chichester

Level 3 Expert

61088 Answers

Are you an Aquacal Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...