Question about Alpine MRP-M650 Car Audio Amplifier

1 Answer

MRP-M450 puts out no sound to the subs

I have an MRP-M450 and the power light turns but it doesn't put out anything to the subwoofers. It all worked perfectly fine after I hooked it up but i was driving and my subs just stopped working with the amp. I have checked the subs on a different amp and the work just fine.

Posted by on

  • 1 more comment 
  • ksoles9250 May 20, 2008

    The light LED light turns on and i have checked ground, power, and turn on wires and they are all good. I checked both the RCA inputs of the stereo and the amp and both are working fine. I have checked my sub and it still works and is not blown. What could be the problem? What should I do?

  • jutter87 Dec 15, 2008

    ive had this same ampo same problem it happens alot!! havent found a fix yet

  • malok33 Dec 28, 2008

    I have the same problem except mine is the 650, let me know if you find a answer.

×

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 12 Answers

The amplifier may be overloaded, check to see if it can handle 4 OHM loads and 2 OHM loads. if it turns off at high volume the amp may be overloaded. if so try a 8 OHM load. if it still turns off it may be an internal problem.

Posted on Jan 07, 2008

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Amp light flickering


do you have a capacitor its like an extra battery, if you turn the volume way up with cvr's pullin big power, it cuts out because theres not a steady flow of power.... hope this helps

Jun 30, 2008 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Not enough bass


its prolly the deck, did you try turning the alpine's input gain controls up...

its not the wiring, if the wiring was insuficient, it would just melt...

you might also see if you could adjust the bass frequencies or crossover frequency, the crv might just have a different resonant frequency then the rav 4

May 16, 2008 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

My Alpine m450 amp light is on but no sound


make sure your RCA's are plugged into the input and not the pass through

Mar 28, 2008 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp light is on but doesn't put anything out to my subs


if you are sure its the amp. the problem is internal. but if your not sure, try a different stereo or source of sound to the inputs of the amp. if there is still no sound than it is the amplifier and it could be a number of things.

Jan 07, 2008 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

2 Answers

Alpine MRP M450 Problem


Sounds like it is getting too hot and a thermal overheat protection switch is shutting it off. Check to make sure your gain isnt over 3/4.

Dec 05, 2007 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Just died out..


Have you determined if the problem is with the amplifier or the subwoofer?

 

Have you checked the wiring to make sure that there are no loose connections?

Oct 18, 2007 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

The light on top on my MRP-M450 blinks and the amp doesn't work


Well if you took off the cover on the amp and nothing seems to be burn't, check the voice coils on the sub. It's possible the voice coils have separated and is causing the amp to short it self out due to ground error. If that doesn't help let me know and I'll tell you the next step.

Sep 29, 2007 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp not working


my friend your amp could be getting power that does not mean that it is working.the power only goes to certain point but because your regulator or other related component is defected your amp power supply will not work until the defect is corrected.take it to a tech and have your set repaired.good luck.

Jun 11, 2007 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

2 Answers

Alpine mrp-m450 Amp won't stay on


im having the same problem with my amp, I took it to best buy and they said the amp was recieving power and recieving signals from the deck and i had everything hooked up right but that in the circuit board all the connections were blown, meaning i have a blown amp, i hope this isnt your problem but it definetly sounds like it. GOODLUCK

Nov 12, 2006 | Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Blinking Led power light


I have a alpine MRP-M350 700 watts class D... i will ask if it can support 2 subwoofer a 1200 watts 10" JBL subwoofer?

Aug 22, 2006 | Alpine MRP-M350 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRP-M650 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

424 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5013 Answers

Robert Salgado
Robert Salgado

Level 2 Expert

200 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8980 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...