Televison & Video Logo

Related Topics:

Question about Rotel Televison & Video

Open Question

My rotel rsx 1067 will not send sound thru my sub anymore. changed cables and subs still no sound? setting issue?

Worked fine for years. just 1 day nothing, could there be a setting? a different hook up,as i turn up i can hear static, unplug or re plug in large bass rumble. no sound from music

Posted by mark christianson on

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

I have an old surround sound reciver ROTEL RSX-1067 Mabee 20-30-40 years old : one day it just shuts down, just like that.

Several possibilities come to mind. First shorted connections to speaker wires. Faults in the power supply. Sometimes if the unit has not been working for a while the large capacitors in the power supply can dry up.
An overload on a power transistors.
0helpful
1answer

Where can we buy the remote of RSX 1067 7IN1

I do not know anything about your brand or market, but I have had good success with replacement remotes at http://www.replacementremotes.com/
They have a very wide selection of mostly refurbished remotes.
Originally supplied with RSX 1058 is this:
http://www.replacementremotes.com/ROTEL/Buy-RR-1061-RR1061-Audio-Remote-Control.html
0helpful
1answer

I get no sound out of my sub woofer. I've triple checked the setup for speakers. I've had this unit for years so I'm familiar with the setup. I've taken the speaker to another stereo and it works fine....

check the cable for you sub woofer. If problem exists. Try another cable to verify. What kind of subwoofers are you using? Are you going through the LFE port or are you running speaker wires through the speaker inputs on the sub?
0helpful
1answer

Hello. I have one (1) XS-L1035 being powered by a JBL gts 180X 2/1 channel amp. The sub works fine if i power two(2) subs thru 2 channels BUT if I try to bridge the power to one sub the amp cuts out. Is it...

It sounds like the problem is with the amp. try using the other sub in bridged mode and see if it still turns it off. If it still turns off then its definitely the amp. In 2 channel mode you are using each channel at 4 ohms right? and in bridged mode to 1 speaker it should be throwing a ton of power on a 4 ohm load as well,it should work fine bro -its gotta be the amp
0helpful
1answer

No signal from sub connected to NAD T760 in test mode.

Try using front pre out to the sub from the receiver. the crossover is in the sub anyway. If this works change your settings on the receiver and test again. If sub is still inop, could be an internal issue with the sub amp. Does your sub amp have an on/auto/off switch or light? check that as well. Hope this helps, if you need further assistance, send a reply and I'll help some more
May 24, 2009 • NAD T760
0helpful
2answers

My Rotel RSX-972 surround sound receiver has no power, the repair centre cannot isolate the problem and they do not have a service manual to guide them,a service manual would be handy??

Unless yuo can find a Rotel authorized service center, you are not likely to find any service information. These units should not be difficult to repair. Their designs are pretty much standard with a few twists. Any shop that handles audio repair should be able to resolve this. If not, please post your location and I'll try to locate a shop for you.

Also, are there any indications that the unit is trying to work at all or is it completely dead?

Thanks,
Dan
0helpful
1answer

Hooking up a Klipsch

Need to confirm that you have a subwoofer cable which is a coax cable. I have seen this sort of issue when using a standard RCA cable. If you need a cable you can order it at monoprice.com

Good luck..

KGS
1helpful
1answer

Subwoofer Output Not Working...

first check that the subwoofer function on the actual head unit is turned up,second check that the gain on the amp is at bout half way then check that it is on a lp (low pass setting)
then check that the boost on the amp is turned up.
please leave feedback.
cheers
1helpful
1answer

Jvc rx-e100rsl home cinema control center

unless there are some other connectors that may be used, i would think that the issue would be resolvable thru the system settings menu, there may be a speaker arrangement setting somewhere in the menus. The Sub is a .1 setting like 5.1 or 7.1, perhaps even 2.1 where the beginning number is the speaker channels and .1 is the sub. I would think with the sub being on a mono channel it woul/should work with any setting. If there is any more info you could supply I will further research this issue and try to help you get the sub working.
Not finding what you are looking for?

36 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Rotel Televison & Video Experts

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76851 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

6555 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85241 Answers

Are you a Rotel Televison and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...