Question about Element Televison & Video

1 Answer

I was wondering if there was someone I could ask about my Element ELEFW605 TV. I had bought it used and I'm sure that's my first mistake. But it started having this spot show up after being on for 10 minutes on a chromecast setup screen. I'm unsure what's going on, I'd like to note that it was also just mounted as well. I'm unsure if I somehow hit something with the seemingly short screws that went into the back or if this is even able to be fixed

Posted by Shaina Curtis on

Ad

1 Answer

Andrew Taylor

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Element Master
  • 33,337 Answers

If there is a screw behind the centre of that mark, you have indeed hit something. Remove that screw and see if it fixes it. The screw may have stressed a part of the board and the heat is causing a disconnect.

Posted on Jul 23, 2020

  • Shaina Curtis
    Shaina Curtis Jul 23, 2020

    I had removed all the screws and it continues to do the good ol bright mark surrounded by black. When I tried pulling up the menu out of curiosity it very slowly fades in and very slowly fades out.

×

Ad

5 Related Answers

Anonymous

SOURCE: TV screen went black, sound OK

check cold solder vertical circuit

Posted on Feb 19, 2007

Ad

Jason Morris

  • 362 Answers

SOURCE: Blank screen when tv has been on for 10-20 minutes

Hi jilanfa00, 
I am happy to help, we need to check the backlight inverter.

  1. Turn tv on and get to a point that you have audio.
  2. Take a flashlight and shine it on the screen.
  3. Look very closely at the screen for a very dark video image.
If you see an image you have a bad inverter, you should be able to replace it yourself. I can walk you through in chat. Let me know your findings. Lone99star 

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/jason_77a19afa8d604dee

Posted on Jan 20, 2009

Brian B

  • 67 Answers

SOURCE: no screws for wall mounting 42 inch tv

any hardware store will have them bring your tv manual with you it will tell you the spec on the screw to connect to the 4 pre existing nuts on the back of the tv as far as from the mount to wall it will be a standard lag bolt small enough to fit threw the hole and long enough to go threw the drywall and about an inch and a half of the studd 2" to 2 1/2" inch lag bolt will work

Posted on Apr 14, 2009

michael whitman

  • 102 Answers

SOURCE: No screws to mount AKAI LCT3701AD LCD TV.

Hi i bought mine at home depot for a few dollars they were very helpfull there and they worked great...

Posted on Feb 03, 2010

ethan mosley

  • 63 Answers

SOURCE: I get sound on my tv but no picture. not even volume bar or menu

check to see if there is an image on the screen by putting a light close to it if ther is an image replace the backlight inverter

Posted on Jul 09, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Element tv model elefw605 wont turn on


Open internal fuse or power supply failure

Jul 06, 2018 | Televison & Video

2 Answers

I have an Element 60" tv elefw605 that has 1-2" black vertical lines on the right half of the screen. The lines run OVER the menu. Replaced the pwr supply, main board and the T- board. No change. ?


The display of your T.V. may have burnt out and may need to be completely replaced. My other answers would have been to replace the items you stated you replaced.

Jun 13, 2018 | Element Televison & Video

1 Answer

I have an element tv that isn't displaying picture only sound.


Most likely it's the LED driver. It could be on the main board or the power supply board. These people can get you the correct parts: TV Parts Universal TV Stands DLP Chips ShopJimmy

Sep 16, 2017 | Element Televison & Video

1 Answer

Element tv model ELEFW605 dead set. voltages all ok except led voltages to panel are 0 volts. power on voltage is constant 4.5 volts no change when power button is pushed.


Fault at its main digital board. Short circuited component/s at it. Contact any service technician; or the authorized service center. If you wish to get some details; check the site linked here. Pull up older posts.
http://electronicshelponline.blogspot.com/
In most cases, the main board might have to be replaced. If so, a software [firmware] update too might be necessary.

Apr 11, 2017 | Element Televison & Video

1 Answer

My 60 inch element TV model ELEFW605 started doing this this morning, not sure what the problem is. It's a LED TV. The whole left side is dark with a white line going horizontally across the center.


Check and replace damaged component/s at its back-light inverter board, or replace this board as card basis. If you wish to get some details; check the site linked here. Surf the site with patience. Pull up older posts. It will be best to replace the inverter board as card basis. http://electronicshelponline.blogspot.com/ To some model sets; especially LED back-lighted types; the back-light inverter circuit will be part of the main power supply board [SMPS]. In such cases, the power supply board might need replacement. To some models sets, the back-light inverter and SMPS section circuit will be integrated at its main board itself. If so; the main board should be replaced. To some models of sets, all these section circuit will be integrated at its main board. If this is the case, you have to replace the main board.

Oct 07, 2016 | Element Televison & Video

1 Answer

I have a element 60" FED Digital LED TV ELEFW605 How do I get sound out of the speakers on a Philips Blue-ray player?


Patch the sound out from the TV to the sound in on the player. Look for the labels on the ports.

Mar 02, 2015 | Philips Televison & Video

3 Answers

I replaced the battery in my 2004 Honda Element and now my radio needs a code to work again. I bought the car used and never got any code. I've looked in several places where I read the code is sometimes...


You will need to go to your dealer and ask them to give you the code. If you are sure that you have the right serial number ask the service advisor for the code.

Oct 27, 2009 | 2004 Honda Element

Not finding what you are looking for?
Televison & Video Logo

Related Topics:

81 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Element Televison & Video Experts

Cindy Wells

Level 3 Expert

6133 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76407 Answers

Anthony Ward
Anthony Ward

Level 2 Expert

397 Answers

Are you an Element Televison and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...