Video Cameras Logo

Related Topics:

Question about JVC GR Video Cameras

1 Answer

Not used my vid cam for a long time but when played back some tapes played great. The following day I tried playback on the tapes & they all showed a blue screen. No images What am I doing wrong?

Posted by Paula OHanlon on

Ad

1 Answer

NOEL

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • JVC Master
  • 8,603 Answers

Not sure on this one but it might be the heads in your vid cam may need cleaning.
or the tapes are not running straight on the heads or the rollers in side.
if the vid cam has been in a cold place it can cause this fault as the heads may have a bit of damp.
try putting a tape in and run it fast forword in play mode and see if starts to clear the playhead.if it does keep doing it until you see a clear picture.
this could also be a head misalignment fault if it is you will have to take it to some one to have a look at.
if any of the above does not work then you will have to take to some one to look at it.
.

Posted on Nov 27, 2016

Testimonial: "I will try this. I had left it in the car during the day on Friday and it was a very cold day so this could be the reason. Thank you for your help and prompt response ??"

  • 4 more comments 
  • NOEL
    NOEL Nov 27, 2016

    could you please let me know if running the tape through it worked or not.thanks.

  • NOEL
    NOEL Nov 27, 2016

    you are very welcome hope it does work for you.

  • Paula OHanlon
    Paula OHanlon Nov 27, 2016

    Hi Noel, it's worked a treat, thank you. I feared that I'd list all the memories but they are still there. Thank you again Noel ??????

  • NOEL
    NOEL Nov 27, 2016

    you are very welcome glad i was able to help you out.how did you do it in the end?.

  • Paula OHanlon
    Paula OHanlon Nov 27, 2016

    I pressed play and fast forwarded it to the end, then I rewound it whilst playing. The images started to show up on the rewind with black lines going through it, so I repeated the exercise and then the full images appeared. I checked all tapes and they all play great. Thank you once again Noel x

  • NOEL
    NOEL Nov 27, 2016

    thank you for letting me know.now if some one ever says to you this is what my cam is doing you can tell them how to fix it and they will be amazed that you new lol.anyway all the best and you never no i am have to help you again lol.

×

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2helpful
1answer

HI when I use my cam (sony handycam D8) in the play mode to read videos the tape turns but there is no vids and the time counter is --:--:-- means not counting even if I can hear the sound of the...

Try to use cleaning tape there is must be dust on video head. First use cleaning tape for 5 secound then play you tape if its not ok then use more 5 secound. After that check your recording tape hope fully it will work.
0helpful
1answer

Tape Wont Play

My advice is that you should by a cleaning cassette. Put this in the camera and run it for 10 to 20 seconds only. running the cleaning cassette for a long time may damage the head.
good luck!
Luwangula
0helpful
1answer

Panasonic PV-GS39---playback problems

You better take in to get it serviced. It could be the take motor or a head adjustment needed.
4helpful
2answers

Blue screen on playback on Sony DCR-HC40

You can see an image in a camcorder viewfinder any time the camera's actually on in record mode, whether or not the camcorder is actually recording. So that's no guarantee.

Assuming the obvious (you have the right kind of tapes, they're not in write-protect mode, you rewind before playing, etc). I recommend that you borrow a tape of the same kind from someone else and check it on playback in your camcorder. This should lead you know understand if you have a playback problem or a recording problem.
0helpful
1answer

JVC GR-DVL120 Playback

hi
you should have the heads cleaning,
try to put a cleaning tape and run it for playback then try recording again
thx.
1helpful
1answer

Panasonic NV-DS27 - "playback blank"

try to clean the video head using a blank new tape and fast forward it 5 times if needed...dont use a video cassette cleaner it will ruin your video head...
0helpful
1answer

Sony dcr-hc35e

first try a cleaning tape and this will not solve the problem have a service dealer check the unit.ru the cleaning tape once and try to playback a good old recording, if it does not work try to run the tape twice before testing . do not run the tape too many times as you may damage the video heads.one cleaning session should not be longer than 10-15 seconds. most of the new cams are stopping the cleaning tape playback after 10-15 secs.
0helpful
1answer

Will not playback tapes

a sony cleaning cassette may clear the gunk from your friend ' s possibly ? bad tapes ( do not rewind it - or the gunk will be redeposited ) ; if still no video , get an estimate to have your heads and guides cleaned . . . professionally ;
0helpful
1answer

I am having trouble playing a Hi-8 tape in my sony camcorder DCR-trv250

Looks like you have a blank area in the Tape. Try Fast forward and you will get again MM:SS:SS.
12helpful
5answers

Lines in tape playback

Someone here recommended taping with the lense cap on in a quiet room for 5-10 minutes. When I played it back, no more skipping or gray lines. This worked for me!!!!
Not finding what you are looking for?

291 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top JVC Video Cameras Experts

Steven Wander
Steven Wander

Level 3 Expert

598 Answers

Marco Avila
Marco Avila

Level 2 Expert

58 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85241 Answers

Are you a JVC Video Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...