Question about Olympus m:robe MR-500i MP3 Player

1 Answer

M:trip not responsive to m:robe

Everytime i go and plug my m:robe to my laptop the computer detects its there but m:trip doesnt??? so whats wrong with my 500i??

Posted by Leviboi on

  • xWrist Nov 15, 2008

    In the services tab of msconfig it says that MrobeService is 'stopped' although it is checked; how do i make it 'running' because i can open and run mtrip?? cheers

×

Ad

1 Answer

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Mine did that to me a few times. One thing you could try is to make sure the driver is activated. Do this by using the start menu and clicking run. then type in msconfig. the go to the tab services, and make sure the program Mrobeservice is checked and running. Hope that helps!

Posted on Jun 30, 2008

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

Hi. My name is Natalie. I got an m:robe for my 16th birthday at MTV'S TRL. Today, I just plugged this in to my computer and i deleted songs, put some in, and now, its saying INVALID/MISSING FILE. After you...

okey..try this..i got the same problem and i managed to rectify tht using this method..check it out anyway...first of all try to format your player in ntfs filesystem and http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index extract the files to your player and then
install the m:trip software from
http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip
after tht install the firmware http://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/MR100_FirmSysUp_213.exe..before installing the firmware make sure tht u reset the player ..after following all the instructions of the firmware try to synch the player to check whether it detects music and finally restart your m:robe to take effect..!!
0helpful
1answer

Computer wont install the software

Don't plug the mp3 player into the computer until you install the software
0helpful
1answer

Olympus mrobe

http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index
unzip it, drag the System Folder and the Index.mum filedirectly onto your m:robe. then pull it off the dock. you might have topush reset.
and then freshly install the m:trip software from
http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip
aftertht install the firmwarehttp://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/MR100_FirmSysUp_213.exe..beforeinstalling the firmware make sure tht u reset the player ..afterfollowing all the instructions of the firmware try to synch the playerto check whether it detects music and finally restart your m:robe totake effect..!!
0helpful
1answer

Olympus m:robe 100 missing file

http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index
unzip it, drag the System Folder and the Index.mum filedirectly onto your m:robe. then pull it off the dock. you might have topush reset.
and then freshly install the m:trip software from
http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip
aftertht install the firmwarehttp://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/MR100_FirmSysUp_213.exe..beforeinstalling the firmware make sure tht u reset the player ..afterfollowing all the instructions of the firmware try to synch the playerto check whether it detects music and finally restart your m:robe totake effect..!!
18helpful
5answers

M:robe error invalid/missing file

hello, i had the same problem. recently, i had deleted all the files off of my mr-100. i downloaded this file.
http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index
Once you unzip it, drag the System Folder and the Index.mum file directly onto your m:robe. then pull it off the dock. you might have to push reset.
i couldnt get the "invalid/missing file" screen to go away for a while. if you slide the hold button into the hold position and then push the little reset button on the bottom, it will remain off and you can put it on the dock, then it will connect to the PC.
0helpful
1answer

Blank Screen

Try pluggin in the USB cable and plug it in. if this works, re sync with m:trip

Its probably a problem with the HDD (hard Drive)
0helpful
2answers
0helpful
1answer

Sync problems

hmmm, sounds like you need to check if the device is installed to use with the m:trip software.
if it is, then try refreshing the program and the device.
if this doesnt work, then you may need to seek proper help.
hope it works.
Not finding what you are looking for?
Olympus m:robe MR-500i MP3 Player Logo

Related Topics:

171 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Olympus Audio Players & Recorders Experts

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76633 Answers

Richard Schabler

Level 2 Expert

109 Answers

KBeaN1

Level 1 Expert

19 Answers

Are you an Olympus Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...