Question about Olympus EVOLT E-300 Digital Camera

Open Question

How to reset an olympus e300 evolt to factory settings?

How do I return the camera back to factory settings?

Posted by on

Ad

5 Suggested Answers

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Anonymous

SOURCE: Olympus Evolt 510 LCD Issue.

I purchased a olympus evolt 510 - having problems taking picture in the dark. The camera will take 30 second to focus and sometimes will not take a picture at all. Also I find when I am in doors the camera will take a substantial amount of time to focus on an object this is specifically when the flash is in use. The flash seems to be adjusting flickering constantly. Seriously Annoying.

If you can be some assistance I would deeply appreciate it.

Best,

JP

Posted on May 23, 2008

Ad

Anonymous

  • 3 Answers

SOURCE: I have olympus e300 evolt and the read out says

Inside the card cover, there are two 'hooks' and one small protruding pin. This pin will push a (very small) brownish contact pin that can be found near the card eject button. If either of the pins is damaged, the contact pin will not be pushed in far enough and the camera will not get the 'card cover closed' signal, which results in a 'card cover open' warning message. You might be able to fix this problem by inserting a (very small/thin) piece of cork in the contact pin hole, so that the contact pin is again pushed in far enough to close the contact.
Just to make sure this is the problem, try pushing the small contact pin in with a pen, pencil or small screwdriver. If the warning message disappears, you know the contact pin is still working and is probably not pushed in far enough.

Posted on Dec 09, 2009

etaf

wayne walker

  • 779 Answers

SOURCE: how to use infrared remote with olympus digital

  • Page 72 on the advanced manual - see below - explains how to use remote control
  • Page 74 show full details on using the remote control - setting needed on the camera
Advanced Manual http://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/EVOLT_E-300_Advanced_Manual_EN.pdf
Heres the support site for that camera http://www.olympusamerica.com/cpg_section/cpg_archived_product_details.asp?fl=2&id=1140

Posted on Apr 07, 2010

Tri3mast

Robert Taylor

  • 747 Answers

SOURCE: I want to return my

Here is a PDF link to a manual for your camera if you don't have one.

http://www.google.ca/#hl=en&source=hp&biw=1385&bih=836&q=Olympus+E300+PDF+manual&aq=f&aqi=g-v1&aql=&oq=&fp=cc0ca0f632636127

Here is a diagram showing you much better the answer to your question then me attempting to type it out.

Diagram here
tri3mast_176.jpg
I made that as large as possible and still remain withing FixYa's guidelines, it should be large enough to read if not this was on page 128 of the PDF manual or message me back and I'll see if I can make it bigger.

Posted on Jan 17, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How do i return xpr6550 back to factory settings


This would be something only your dealer could perform, or someone with the Motorola proprietary software and cable.

Mar 23, 2014 | Motorola Xpr6550 Vhf 136-174mhz 160...

1 Answer

Why wont my camera work on my brand new zeepad 7.0?


could be corrupted data or bad app,going to settings and reset to factory default that should fix corrupted data, if it still persists check for firmware updates in the settings, then check for app updates. if it still exists after that return back to factory for warranty repair

Dec 28, 2013 | ZEEPAD 7" 7.0 Allwinnwer A13 Boxchip...

1 Answer

How can I return to factory Settings


Your user manual should have this information, or you can google search "factory reset" with the camera model number.

Thanks,
John Vickers

Aug 12, 2011 | Cameras

1 Answer

My webcam color not good


Usually its on the light or on the mirror you may try to clean the camera with a dry cloth

Try also to adjust the settings of the camera usually the one with the wreck symbol
Try to checked the advance settings
and look for color scheme try to adjust
last you will do is set to factory defaults in case nothing happens
ill be advising you to return it back because its a hardware problem ...

May 23, 2011 | Veo Stingray

1 Answer

I have sony DSC-W190,i want correct menu setting ,bcos if i take a picture its not clear,i think may be menu setting changed,idnt any idea about menu setting pls help.....


Hi,

If the Menu settings in the camera is changed, then I suggest you to reset the Camera back to factory default. Initializing the Camera back to factory default will set all the settings in the Camera back to factory default.
To initialize the Camera back to factory default, select the INITIALIZE Option from the Main Settings 1 Menu of the Camera to OK.This will set the user defined settings back to factory default. The images and videos will not get deleted.
You can also try a manual reset;

Turn off the camera.

Remove the battery pack.

Press and hold the power button for 30 seconds.

Allow the camera to remain without power for 60 seconds.

Reinsert the battery pack.

Turn on the camera.


The blurry image capturing can also adjusted by changing the ISO Settings or the Scene Selection modes.


Thanks for using FixYa!

Apr 07, 2011 | Sony Cyber-shot DSC-W190 Digital Camera

1 Answer

My camera lost it's color ability. Is in black


first lets try to isolate if its a camera setting issue, try initializing the camera back to factory setting (home>settings>main settings>main settings 1>initialize). the camera should return back to its default settings.color mode should revert back to normal. if images appear washed out in the sun, try to minimize this by using the lens hood. if it doesnt help try adjusting the EV (exposure value). if still it doesnt work, possible underlying hardware issue, cam may need repair. but hope this helps.tnx:)

Jul 21, 2010 | Sony Cyber-shot DSC-H9 Digital Camera

1 Answer

My lumix camera in playback mode has on screen tv


If you can get into the menu and find "reset" you could return the camera to factory settings.

Feb 21, 2010 | Panasonic Lumix DMC-TZ3 Digital Camera

Not finding what you are looking for?
Olympus EVOLT E-300 Digital Camera Logo

Related Topics:

304 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Olympus Cameras Experts

Ekse

Level 3 Expert

13434 Answers

Jerry Greenberg
Jerry Greenberg

Level 3 Expert

1691 Answers

FIKRET UNALIR
FIKRET UNALIR

Level 1 Expert

239 Answers

Are you an Olympus Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...