Question about Eclipse SW8102.4 Car Subwoofer

1 Answer

Brand new sub deied 5 minutes after fitting

I brought a 12" mutant x 1205 sub 2day wired it in ( which iv done plenty of times b4). It was working fine then just stopped. On inspection the protect light on the amp was on and the sub cone was rock hard. Then i took the sub out of the box and there was plenty of smoke. Now i realise that the sub is obviously fried i'm just miffed as to what has caused this as i just shelled out for a brand new sub 5 mins down the road and its knackerd.
I wired everythink correctly i am certain. When i disconnect the sub from the amp and restart the car the green light on the amp stays on so i think the amp is o.k but i'm not to sure.
all help greatfully received.
cheers Mark.

Posted by MarkyC on

Ad

1 Answer

Anonymous

Maybe u had ur crossover set to full on the amp. Check it bcause, if you have to many high frequencies sent to any subs at a high level u can seize them in minits.

Posted on Oct 30, 2007

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

WHAT AMP DO I NEED TO RUN MY MUTANT 120 SR AMP MANUAL


60-100 amp fuse should be plenty i run my ssl 850 monoblock of 60amp no problem

Feb 27, 2013 | Mutant Car Audio & Video

1 Answer

Got a problem with my car amp.Everything was working fine until 2day.Amp goes in to protection mode.Jumps from power to protection indicator every i would say 3 seconds and each time it goes in to...


Ok check the remote wire running from the headunit to the amp should be giving v12 feed whiles headunit is on.

check or change grounding position.

take cover off the amp as the circuit may be over heating.

Sep 22, 2010 | Car Audio & Video

2 Answers

2 12" subs + 600W amp. Turn on, goes boom once, then red light


Is your gain all the way up? If it done this before, sounds like your over working the amp. Make sure your subs ohm load is capable with the amp load to. If they are 1 ohm and your amp is only 2 ohm stable, it would beat for a lil bit then go into protection mode to. Check your wires too.

May 13, 2010 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

Rockford 12'' P2 sub, stopped workin.


It sounds like you have a bad voice coil in the speaker.You can have the speaker rebuilt, but it is very expensive. People usualy only have very high end home speakers rebuilt, because then it is worth the cost. Hope this helped.

Aug 18, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

Ok I just bought a used fosgate amp belive its a T10001b could be wrong its big has fan 3 led lights and some pioneer premier 10 flat subs think there 4ohm. I bought a brand new amp install kit 6gauge...


eyp, most of the time speaker connections blow and fuses wont stop that from happening. They are there to stop the mainboard from frying and not working at all. try running rca splitters to the operational side of the amp. run the sub on 1 channel. you will start hearing a difference but both sides will work. if not, run the splitters from the head unit and bridging it. these are the cheapest solution i could provide

Jul 27, 2009 | Rockford Fosgate Punch P5002 Car Audio...

1 Answer

Amp doesn't come on


Hello rheabarb,

You did not say whether or not you checked the wiring going to your subs. Many times, a shorted or grounded speaker wire will cause an amp to fail. And if the amp powers up OK with the subs disconnected, I'd suspect one or more of the wires.

Hope this helps.

May 19, 2009 | Clarion APX1300 Subwoofer Mono Amp - 300W...

1 Answer

Jvc th-m303 sub woofer not working all other speakers are fine


check your internal wires inside subwoofer.b4 that try to connect to other instrument to make sure it not working.

May 12, 2009 | JVC TH-M303 System

1 Answer

My Earthquake Supernova MK-IV 12 stopped working


kindly check out maybe the fuse was already explode...check the connections specially the coil of the speaker using a multi tester....thanksss and gud luck

Nov 28, 2008 | Earthquake Sound MKIV-12 Subwoofer

Not finding what you are looking for?
Eclipse SW8102.4 Car Subwoofer Logo

89 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Eclipse Car Audio & Video Experts

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76390 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8984 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

Are you an Eclipse Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...