Question about Archos AV 500 Digital Media Player

6 Answers

MASSIVE problems, need urgent help!

Hey guys

I bought my AV500 3months ago, brand new, in the box.

Just recently it wasnt being recognised by any computer i would plug it into. It then saw it, but i couldnt access it.

We hadnt gotten around to sorting that problem, but then- literally JUST now I went to charge it up (as it turned off on me today when it shouldnt have and wouldnt turn on again)

Its been skipping a bit, which i over looked.

But when Ive got, say one song on from that bands album, within a playlist, it would then start playing all the songs in that album, instead of continuing on to playing the different songs i'd entered into the playlist.

So thats been happening a lot which has annoyed me

But it turned off today as i said, when it wasnt flat.

So ive just now gone to charge it, and as soon as ive plugged it in the screens come on (the normal blue Archos start up screen) but it doesnt go off. The green "on" light is on but not the charge one.

Ok, i thought, thats fine. I'll take out the charger and try to turn it back on.

Nope, it just comes up but then turns straight off again

Even with the charger in, it keeps the intro screen on permanently and i cant turn it on via the "on" button to run/use the device.

As soon as i pull out the charger it switches off.

Its SO damn new, NEVER EVER been dropped, miss-used, miss treated, infact its hardly seen ANY use till recently.

Im SO angry about this!!

It was so expensive, even though i bought it on ebay, it was still brand new.

I bought it from the UK, had it sent to me back in Australia to try to put on all the songs etc i wanted before travelling, and now im living in the UK

 

It was a mission trying to get any data on this stupid thing also. Absolute friggin nightmare and zero back up support or updates/downloads/after care from Archos. Theyre useless.

I REALLY need help guys please!

 

Cheers

 

Wes

Posted by Anonymous on

  • 2 more comments 
  • Anonymous Oct 18, 2007

    Oh also, the charge light isnt coming on when the ac is plugged in and the screen is sort of frozen in the intro blue screen



     



    Thanks



     



    Wes

  • Anonymous Nov 04, 2007

    Does anyone know where/who the service company is to get to fix my unit?

    I need it fixed asap as nobody has been helpful in replying at all or even suggesting to get it fixed by the manufacturer.
    I cant find anywhere on the net for the UK or global



    Wes

  • stannard Dec 02, 2007

    Have exactly the same problem on my AV500 (30GB) and have done for the past 2 years. Am only getting round to sorting it out now. Will be phoning Archos support tomorrow.

    Did you find a solution?

  • Anonymous Feb 27, 2008

    Hey Stannard... i tried that number today but its just engaged so im guessing its either wrong or theyve stopped using that one.


    Can you help me out at all?

×

Ad

6 Answers

Anonymous

I dont think i have that anymore unfortunately.
Looks like im gonna have to pay for it.
Sucks, coz mines only 3months old when it happened and yours is 2 years and youre getting it fixed for free. Murphys Law hey.

I cant see it being a massive cost though. Seems like something simple and may have even been a manufacturers error/problem with circuitry.
I like how they expect you to send it in THEN they give you a cost after. Nice one.
Id rather a total, worst-case-scenario cost so they cant then jack it up as high as they want once its fixed.

Posted on Dec 08, 2007

Ad

Anonymous

Did you have to prove purchase?
I bought mine on ebay from someone here. It was brand new, sealed in factory box. Unwanted gift
I registered the serial numbers and no problems with all that.
Ive tried chasing up the lady i bought it from in the UK for a receipt but she's not there

Posted on Dec 08, 2007

Ad

Anonymous

Cool
Cheers mate, yeah let me know what they say!
Where are they located in the UK?
And how much are they likely to charge you for it

Wes

Posted on Dec 08, 2007

stannard

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Here is their support number mate: 020 79490115

Like I said a minute ago (in the guest post) they were good on the phone, tried to fix it but in the end told me to send it in. Took it to the Post Office yesterday so I'll let you know how it goes on.

Posted on Dec 08, 2007

  • 1 more comment 
  • stannard Dec 08, 2007

    West Yorks. It cost me £4.75 to send it recorded (insured to £500) and their was no mention on the phone of a charge for the repair (My understanding is that under the Sale of Goods Act they would have to repair it and replace it at no cost anyway).

  • stannard Dec 08, 2007

    You'd probably need to ask them about it on the phone.

    Here is a quote direct from the email they sent me;

    2. Include a copy of the original purchase receipt (proof of
    purchase from the place bought). A credit card or bank card debit note
    is not an acceptable form of proof of purchase. In the case that you
    cannot supply a proof of purchase, we will e-mail to you a repair cost
    letter within seven days of receipt of the product.

    Maybe a print off of your eBay purchase would be enough, couldn't say for sure. I bought mine direct from AMP3.co.uk (back in Dec '05 lol) so was just able to print off the receipt from my "members area".

  • stannard Dec 08, 2007

    Like I said you could use the Sales of Goods Act to get them to repair it at no cost, because it isn't "fit for purpose".

    Post here how things go.

×

Anonymous

Nope
Youre the first people to even reply to this post.
I emailed Archos months and months ago now, infact, on the same day as posting here on Oct 18th.
Havent heard anything back, and im even registered as a purchaser of their products with serial number etc.
I cant find any phone numbers to call in the UK to try to get ANYone to fix it. I dont give a crap about warranty, i just want it fixed. Im thinking its something to do with the electronics of the charging circuit

Posted on Dec 08, 2007

Anonymous

To keep people updated. I have sent my AV500 to Archos Repair Dept. Their phone support seemed fine. Hopefully their turn around time will be as good too.

Posted on Dec 08, 2007

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 49 inch luxor smart tv. I only got it a couple of months ago and it was working fine until recently it stopped recognising the signal from my virgin media box and today it stopped recognising the...


I assume these are connected to the HDMI inputs on the TV. It could be a defective HDMI selector chip. The TV should still be under warranty if you bought it new. If so, find your sales receipt and take it back to the store for an exchange or follow the manufacturer's rule for a warranty repair..

Sep 27, 2018 | Luxor Televison & Video

1 Answer

Why wont steelseries recognise the laptopkeyboard???what do i do???


So, start out with plugging your keyboard in. Where do you have it plugged? It may be "USB 2.0", and if you have it plugged into a "USB 3.0" socket, it may not work. Try a different socket.

Try a different computer, perhaps the keyboard is bad.

Try a different keyboard, too.

Oct 02, 2015 | MSI Computers & Internet

1 Answer

Nikon coolpix wont transfer photos onto my Windows 7 laptop anymore


First, make sure your camera is turned on before you plug the usb cable into your computer.

May 18, 2014 | Nikon COOLPIX Cameras

1 Answer

I bought the Zen mozaic 11 days ago. have had it connected to the computer today to charge it up the picture was on the screen of the mozaic showing that it was charging. i tried to download a song from...


Thanks but i solved it . paid 20 dollars to you guys , got told to return it , which seemed logical actually. But then i went on to another site and they said to start it and hold the start button down and stick a pin in the little hole , which i did , and now it works. was actually trying to answer to the guy who helped me so he can add that onto his list of remedies.
thanks anyway , your sincerely Ja

Aug 22, 2009 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Western digital 320g elements portable won't work


Hey,
try connecting it o another computer and check
if not yet, use only the WD USB transfer wire supplied in the box.
because WD External HDD only recongize its own USB and none other.

May 03, 2009 | Western Digital Elements powered by WD 320...

1 Answer

Xbox 360 controller left analog stick


If you bought it brand new, contact Microsoft ASAP.

Otherwise, no luck. Just an unfortunate side affect of playing a 360.

Apr 04, 2009 | Microsoft Xbox 360 Wireless Controller

2 Answers

Brand new miter saw/ran for 10 hours power was not consistent, then nothing


What part of the motor has blown? There is the armature and field coil and they won't always need replacing at the same time. There are brushes as-well, but as they are quite cheap I'm guessing you have been quoted on one or both of the motor parts to be replaced. Have you asked the repair guys for a report. They should be able to suggest a reason for what has blown and why by looking at the faulty parts. Although most manufacturers and service agents have discretion over warranty claims, if your machine is more than a few months over htere is almost definately noting you can do on the warranty side of things.

Oct 16, 2008 | Makita 10" Dual Slide Compound Miter Saw...

1 Answer

Ipod nano 1GB Silver


maybe the you either need two get a new verison of itunes my ipod once wasnt regomize and it was because i needed 2 upgrade the itunes

Jan 13, 2008 | Apple iPod nano

1 Answer

Problem with USB Flash


It is possible the memory stick is faulty. Are you using xp or vista? If so it should be recognised instantly. I bought one the same a couple of weeks ago, and it recognised it instantly, and I'm using xp.

Try it on another computer if possible, even where you purchased it. Just tell them you think it's faulty. If it works on that computer then you have a problem with either your usb ports or you have a virus.

Jan 01, 2008 | Electronics - Others

Not finding what you are looking for?
Archos AV 500 Digital Media Player Logo

299 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Archos Audio Players & Recorders Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5700 Answers

Harrie

Level 3 Expert

6740 Answers

Are you an Archos Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...