Mitsubishi WS-65611 65" Rear Projection Television Logo

Question about Mitsubishi WS-65611 65" Rear Projection Television

2 Answers

Mitsubishi WS-65611 losing HD signal

I hope someone can help with this problem.  My WS-65611 has always been a great TV, but lately it think it's losing sync on tv programs, either live or recorded, on my DirecTV Hi-Def dvr.  If I switch the input to one of the 480i inputs, it works ok, so it's not the box or cables.  The screen goes black & audio stops, and none of the remotes work.  When it comes back, there's a message saying there was a power outage or a connection is wrong.  Sometimes, the audio goes all the way up, sometimes it goes down.  The reason I think sync might be involved is that when I put up the device menu (if the buttons happen to be working), the audio & video come back.  I was thinking that was caused by the menu providing the sync for the picture. I just can't stand it flashing on & off, sometimes screwing up for hours, sometimes perfect for days at a time.  If I had to guess based on the intermittant nature of the problem, I'd say something is loose, probably the input for the green component cable that carries the sync.  But it'll cost me about $100 for a housecall by a repairman, and another $85 for an estimate, before they even fix the darn thing.  Is it worth fixing?  Is the whole thing ready to go belly-up?  Please keep whatever answer you can come up with in layman's terms, because I obviously don't know what I'm talking about.

Posted by tgiannazzo on

  • 1 more comment 
  • tgiannazzo Oct 12, 2007

    Sorry, but I don't understand what you're trying to tell me. It has an integrated HD receiver, but I want more HD than I can get with an off-air antenna.  I'm hooked up to a DirecTV HD Digital Video Recorder.

  • tgiannazzo Oct 12, 2007

    Sorry, but I don't understand what you're trying to tell me. It has an integrated HD receiver, but I want more HD than I can get with an off-air antenna. I'm hooked up to a DirecTV HD Digital Video Recorder.

  • tgiannazzo Oct 13, 2007

    The TV loses either power or the signal periodically.  It goes to black, audio stops, remotes don't work. When it comes back after a few seconds, audio is higher or lower. Sometimes the remotes work, sometimes they don't. This only happens on the 1080i input from the DirecTV Tivo, either live or recorded.

×

Ad

2 Answers

Anonymous

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 790 Answers

Ok please tell me your main problem! in short!

 

Posted on Oct 13, 2007

  • Anonymous Oct 14, 2007

    ok the problem is the tv right! base in your complaint the system is in
    abnormally function! my customer  in my repair center is the same
    problem! ok all you have to do is to change all tact switches in the
    main tv panel switches! thats why your TV is in abnormal system
    function!. your tact switch is now have resistance thats why your TV
    automatically on and off sometimes changing channels and volume control!

×

Ad

Anonymous

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,889 Answers

Not to worry.Its really a Great tv...But...the only thing you should do to fix this just get it hd ready and your and dont get it integrated with an hd receiver and everything will be fine!

Posted on Oct 11, 2007

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

Ws 65611 will not play HD channels. Screen gets fuzzy like it is trying to focus, then converts to blue screen that states "Check connections or power. The connections for RGBHV or YPrPb invalid" I have...

This model only has one HD input---it has two sets of component inputs on the back and one is marked 480/1080----in the menu it will be the DTV input.

Check to make sure you are not connected to the other component input.

Let me know what happens and let me know exactly where you are connected and what are using for signal.

If this told you something you did not know rate this solution as very helpful as I do this here for free.

SD TECH
0helpful
1answer

My ws-65611 always stay in 480i even with HD signal.

If you are using the component connection, make sure you are connected to the one that will support 1080i. If that is not the problem, make sure that the HD receiver is outputting 1080i and not 720p. No RPCRT will support 720p and the video may be down-rezed to 480 since this is the case.
0helpful
2answers

My Mitsubishi WS-65611 will not turn on

comes on and goes right back off, no pic or sound
0helpful
1answer

Mitsubishi WS-65611 Blinking lights.

You are probably talking about the FMT board. I think you can have this board repaired at PTS 18008447871
Not finding what you are looking for?

121 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mitsubishi Televison & Video Experts

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76851 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2343 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

6526 Answers

Are you a Mitsubishi Televison and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...