Sony XM-475GSX Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

Question about Sony XM-475GSX Car Audio Amplifier

4 Answers

Sony XM-475GSX my amp was running very warm ,from time to time it would shut down an need to be reset from over load ,now there is no sound ,an the over current lite is on ,can you help

Posted by jaysea on

  • jaysea Aug 21, 2007

    thank you,

×

Ad

4 Answers

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

I found the service manual on Ebay,Here is the item number: 230196848929. Use it and a DVM to find the bad componets and replace them. Parts I use are on mouser.com

Posted on Nov 27, 2007

Ad

Anonymous

The service manual is on ebay cheap Item number: 230196848929. Using the schematic and a DVM you can find what componets are bad and replace them. They are sold at mouser.com.
Hope this helps.


Posted on Nov 27, 2007

Ad

Anonymous

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 83 Answers

Why would you give a guy a rating for being straight and honest with you. Your amp is fried and your respond as if it is his fault by giving him a non helpful rating. It is as if you are making him responsible for you frying your amp, I support his diagnosis and I have been designing and repairing them for over 20 years. I expect you to lash out and give me a bad rating also.

Posted on Aug 24, 2007

Mike Ryan

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 98 Answers

Its fried.... yo ucant keep running them hot forever...especially the cheaper amps.. if you are near chicago i do repair amps but other then that theres not much you can do..

Posted on Aug 18, 2007

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

Amplifier causes subwoofer to emit super high pitched sound

YOU NEED NO CHACK THE GROUND CABLE SOMETIMES WITH THE SAME POWER THAT THE AMP NEED START TO BURN THE CABLES AND IF THE GAUGE OF THE CABLE IS NOT THE CORRECT CAUSES THAT PROBLEM TRY TO PUT 2 GROUND CABLES (GREY) IN DIFERENT PLACES AND IT MUST WORK!
0helpful
1answer

Sony X-Plode amplifier. NOT working

It is possible if the model amp you have is bridgable to 1 channel. Usually when you bridge an amp you will need to hook one wire to the positive side of one channel and the negative side to the other. You will need to consult you user manual for the amp or get the manual from the sony website for instructions on how to bridge the amp or if the amp is even bridgable.
2helpful
1answer

Amp goes into protect when turned up.

that amp is only stable 2 about 4 omhs mono the powersupply shut dowm drawing t much current it supposed 2 2 fix this u need a 4omh load mono change speaker config so u get 4 omh or buy amp stable down 2 1omh can be expensive
0helpful
1answer

Can i bridge my sony 1200 watt 2 way amp in to 1 woofer

yes bot if the woofer is 500 watt don't make to loud you will blow the woofer of.
0helpful
1answer

Power acoustiks amp wont get off protection mode? how do i reset it? please help me i tried everything.

Hello nfox1987,

First you need to determine if the amp is defective or if something else is causing it to go into protection, most often a short in the sub or amp wiring.

Disconnect the sub(s) from the speaker output terminals and the RCA inputs from the head unit, and test if the amp powers up OK. If it does, the problem is in the sub(s) wiring or voice coils, or in the RCA inputs to the amp. Reconnect each one-at-a-time to determine exactly where the short is and repair or replace the defective wiring or unit. If it doesn't power up with the inputs and sub(s) disconnected, the amp itself is most likely defective.

Hope this helps.
0helpful
1answer

How do I reset a BOSS amplifier

Try taking the positive wire on amp off, them wait a few secs and put it back on. It should reset.
1helpful
1answer

Amp

The amplifier may be bad with a malfunctioning circuit inside. Also, it could be getting low voltage...make sure that the amp is getting 12 volts or more at the constant and remote leads. If it is connected to speakers, make sure that they are measuring more than 2 ohms (using a voltmeter). A good stereo shop can check this for you too.
0helpful
1answer

Sony XM-475GSX

try to change your ground location and or try a ground isolater loop
0helpful
2answers

Protection light

You cannot parallel two subs AND run them on the Bridge. You must have at LEAST a 4 ohm load on the bridge, and 2 4 ohm subs in parallel equals TWO OHMS. BAD!!! Move each sub to it's own channel or your amp will soon fry.
0helpful
2answers

Amp problems

disconnect all power to reset try after 20min
Not finding what you are looking for?

Open Questions:

See all Sony XM-475GSX Car Audio Amplifier Questions

175 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

 Francisco Mauricio...
Francisco Mauricio...

Level 3 Expert

1551 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76835 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5720 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...