Question about Hayward Pool & Spa

Open Question

Hayward ecco star pump states DRIVE ERROR AC voltage too high

Posted by Anonymous on

Ad

1 Related Answer

charles chandler

  • 530 Answers

SOURCE: Hayward stratum won't start pump. It says ac voltage too high. How do I trouble shoot it? I think it is getting 240 volts.

Make sure the voltage is set for 240 volts and not 120 volts

Posted on May 15, 2015

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

I have ecco tub ,one pump is not runing


try spinning the shaft by hand if it sounds gritty yes

Jul 09, 2014 | AO Smith Pool Pump Motor Hayward Swimming...

1 Answer

Can you please tell me the correct wiring for a Hayward 120V pool pump (not 240V) Thank you


Follow diagram on the tag. typically low voltage and high voltage volt are diagramed on the tag. Most manufactures send pumps out already for 220. the A and B terminals are for pump wires. and the lines are for the power cord. follow the diagram and you can't go wrong;

The Pool Tech

Jul 10, 2010 | Hayward 1HP Super Pump II Inground Pool...

1 Answer

Have voltage to the Hayward Tristar pool pump but it won't run!


SOUNDS LIKE YOU HAVE A BAD BREAKER.. THIS IS A GRAVY FIX.. I SEE A VOLT METER IN YOUR FUTURE YES ITS ONE TO CHECK 230 V AC .. YOU LOCAL CAR PARTS STORE HAS THESE CHEAP .. ASK HOW TO USE IT AND YOUR OFF.. WHAT WE ARE LOOKING FOR IS 230 240v IN THAT RANGE ON THE 2 WIRES ON THE BACK OF THE MOTOR... OR EVEN THE TIMER.. NO?.....BREAKER NO? REPLACE BREAKER... BREAKER YES.. CHECK TIMER CONTACTS .. don't forget to prime your pump after a repair !!!!!!!!.. did i help ? well then please vote.. I got to get back to fix'n the pool pumps here in Florida ... Jay .. PPRG

Jul 08, 2010 | Hayward TRISTAR INGROUND POOL PUMP - 2 HP...

2 Answers

Haywards Super Pump Tick tack sound


You may have been running it on the wrong voltage for 3 years especiallyif you feeding it 120 volts to a 220 setup. Assuming it is getting the right voltage and it clicks off and on you run winding is bad so the start winding cliicks on to bring it up to run speed opens the switch but the run winding isnt there so it repeats the process forever till it fails.

Jul 15, 2009 | Hayward Pool Products HAYWARD 1.5 HP 2...

Not finding what you are looking for?
Pool & Spa Logo

Related Topics:

94 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hayward Pool & Spa Experts

john h

Level 3 Expert

23559 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

Paul Carew

Level 3 Expert

3534 Answers

Are you a Hayward Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...