Question about M-Audio Delta 66 Sound Card

1 Answer

Soundcard problems I have a powermac g4, running osx 10.3.9, I am having problems with sound... when using logic express 7 and reason, after playing for awhile the sound quality cracks up, crackles,getting worse and worse until I quit the programs. I use M-audio soundcards, have had an audiophile 2496 for awhile which worked ok and recently added a delta 66 (so both installed at once), using delta driver 2.0.3. on multicard setting. any clues as to how to sort this out appreciated. also an intermittent problem I have is sometimes there is the last sound repeating making a loud noise when paused.

Posted by kali herdman on

  • kali herdman Jul 10, 2007

    I found a page at m-audio website about syncing the cards with a s/pdif cable, seems to have worked

×

Ad

1 Answer

SimcoeTek Computer and Technology Solutions

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Cheetah:

    An expert who has answered 20 or more questions within one hour.

  • Expert
  • 153 Answers

I'd say to look at latency settings and sample rates. also disable screen savers and power management.

Posted on Aug 26, 2007

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

Dont know

I would run Linux on it . Linux is growing leaps and bounds over Microsoft. Apple I believe just stole everything from Linux so in a sense it will feel sort of like a mac. The way it should of been done the first time. Here is a decent write up no sense me wasting energy on it.. go check out this http://superuser.com/questions/88779/how-to-make-a-powermac-g4-run-linux
0helpful
1answer

Powermac screen developed fine black grid and won't operate properly

Isolate the problem to see if it's the screen or video card by connecting another monitor to the computer. Borrow a monitor from a neighbor, friend, relative or co-worker and connect it to the computer. If the Borrowed monitor displays ok without a problem then your original screen is bad and your video card is good. If the Borrowed monitor displays the same problems as your original then your video card inside the computer is bad.
0helpful
1answer

I have a G4 PowerMac Sawtooth which was given to me, it has an OWC 1 GHZ. PowerPC CPU processor board with the gold colored heatsink and single fan. It has 1GB of PC-133 RAM and the latest firmware...

It is possible you have a power supply failure. My MDD was doing the same thing unless I reset the PMU. There is a tutorial here on checking the PS - D275729F-09DA-4FBB-96B3-BEEEB2C04619.html It for a MDD, but I would think it would be useful for your situation.
Do you have an Intuos tablet connected? The drivers for that might be causing the problem and should be updated to the newest driver available
0helpful
1answer

Hello. i search for a driver for my Logitech Quickcam Express for Mac PowerBook G4. I can't find one :-( Would be nice if you would help me! Thanks!

http://webcam-osx.sourceforge.net/

Try downloading this and using your Camera. As I understand it, there is no official support for this camera for Mac. This may work, assuming your using OSX.
2helpful
2answers

Video from youtube plays slow on powermac G4 10.3.9 MOZILLA FIREFOX 450 MHz POWER PC G4 MEMORY 512 MB BUT IT PLAYS MOVIES PERFECTLY FINE I HAVE READ OF THIS PROBLEM ON OTHER MACHINES RUNING 10.4 AND I WAS...

Well, there are a lot of reasons that can consequently cause the issues on your Mac. Meanwhile, there are certain ways through which you can do to fix one by one. However, if you prefer a more efficient way to resolve, try an all-in-one Mac speed up software as it can help resolve all issues in just a few clicks. Learn more: http://www.howtospeedupmac.com/

Regards!
2helpful
2answers

PowerMac G5 fan keeps running -- LOUDLY

I had the same problem... It is the logic board... You need to get it replaced. One way you could try to fix it by resetting the board there should be a little black dot behind the front two fans when you open it up. Press and hold for a few seconds... this resets the board to factory settings. The other way is replace the internal battery. and the third is to replace the logic board. $150-200
Not finding what you are looking for?
M-Audio Delta 66 Sound Card Logo

Related Topics:

152 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top M-Audio Computers & Internet Experts

Mohamed Alazhary
Mohamed Alazhary

Level 2 Expert

96 Answers

Lawrence Oravetz

Level 3 Expert

10548 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

18692 Answers

Are you a M-Audio Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...