Question about GE EasyCam Webcam

2 Answers

Its recongizes the cam, but its a black image

I have vista, but the web cam appears to be working its just not showing any images. just a black screan. My laptop thinks its working tho and so does all my cam programs. please help

Posted by Lindsay Buxton on

Ad

2 Answers

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

Help from the GE website:
jascoproducts.com/support/download-files/98063_vista.pdf

Posted on Feb 22, 2008

Ad

Anonymous

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,961 Answers

If your cam is reognised it just may be a faulty driver, or the image display settings are too high for the cameras pixels so check the options. Other than that uninstal the cam software from add/remove programmes and remove cam from usb port, reinstall software and plug in cam again. Also check that the software being used is not being stoped by your firewall or internet security programme, as the software may have an updater running in the background and causing the software to run incorectly.

Posted on Jun 14, 2007

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2helpful
1answer

Logitech webcam images

check your software set-up! may be set on video conferencing! 1 window for you and 3 for others. could be web-cam, or OS feature- you running Vista? web-cam options on OS?
good luck!
0helpful
1answer

My web cam is Screen black

try to put focus the lens by turning it around till you find images , if that is not to your please go to the web cam icon and set it up from there
by setting the color the white balance
0helpful
1answer

When i open my web cam the image was show but after a seconds the image was froze then after one minute the image become all black

Follow the instructions below and it will work.

Disconnect the Camera from the USB port and reinstall the CD or Downloaded software program.

When the program asks you to connect the camera to the USB port, do so and it should work.

Then to use it on the Web, do this.
Web Camera’s have to be setup on the program they are to be used with. Just installing the
camera on your computer does not set it up to broadcast on messengers or Skype.

Each program has Options that have to be setup in order for the Audio and Video to function
properly.


A. Skype Setup:

After downloading and installing Skype (http://www.skype.com/intl/en-gb/download/skype/windows/beta/downloading/) set it up as follows:

1. Go to Tools, then Options, and click on Audio Settings and set the Microphone and
Speakers to the computer Audio Card.
2. Then click on the Video Settings.
3. The camera if Installed Properly will come up and show a video picture.
4. Then, on the bottom of the page click on Save.

The camera and audio should function properly. Your friends and Family will now be able to
see and her to you.

B. Yahoo Setup:

After downloading and installing Yahoo Messenger

(http://www.soft32.com/download_30.html )

set it up as follows:

1. Go to Messenger at the top left and click on it.
2. Next go down to Preferences and click on it.
3. Next Calling and Devices on the right and set the Microphone and Speakers to the
computer Audio Card.
4. Next go to the Test Audio section and (in blue writing) click on “Open the call
setup assistant” and follow the instructions on the left window.

C. Windows Live Messenger:

1. After you start Windows Live Messenger, expand the view by clicking on the square on
top left next to the red X.
2. Then on the Windows Live messenger window on the right side, click on “ “Show Menus.”
And then click on “Show the Menu Bar”.
3. Next go to the Menu Bar on right side, click on “ “Action.”
4. Go to “TOOLS” and click “Audio and Video Setting” and follow the instructions.
NOTE: Your audio and video should work. Enjoy.

When done both the Audio and Video will function properly so you can chat and see family or
friends you are connected to.

D. AIM (AOL) Messenger

1. On the VIM sign-in window click on Edit.
2. Then click on Settings Enhanced IM.
3. Next click on Enhanced IM.
4. Then click on Audio Video.
5. The Audio and Video portion has drop downs so you can select the proper audio card and
video camera installed in you computer.
The Audi Video drop downs are
Microphone
Speaker
Camera

Adjust Your Audio and Video Settings:
In order to adjust your audio and video settings, please follow the steps given below:
1. Click the Audio and Video Settings button directly below the My Buddy or My Camera window.
If you are currently participating in an AOL Live Video IM session, a message will display:
You must disconnect the current AOL Live Video IM conversation before running setup. Would you
like to disconnect now? Click the Yes button.
2. The Audio and Video Tuning Wizard will appear to help you verify that your camera, speakers
and microphone are working properly. Follow the on-screen prompts.
Notes:
· The first time you use AOL Live Video IM, a message will display: Would you like to
first check your audio and video settings? Click the Yes button. The Audio and Video Tuning
Wizard will appear to help you verify that your camera, speakers and microphone are working
properly. Follow the on-screen prompts.
· images in AOL Live Video IM may appear reversed, or as a mirror image (text may
appear backwards) when you look at your own camera feed or at the picture-in-picture (PIP) display.
After making the settings your ready for a chat and video talk with your Family and Friends.

After you get your camera installed properly, DO NOT unplug it from the USB port as it will
cause the drivers to be corrupt and render the camera unusable till reinstalled it properly.
Hope this helps. Bud

0helpful
1answer

I have problem that my web came on instaled...broadcasting image but unable to show the image on 2nd end....... who can solve this problem.......

i have in built web cam ,it was working on windo vista,,now i changed my vista...now it is windo xp
but cam is not working it is full black
how can be solved plz
Apr 28, 2009 • A4tech PK5
1helpful
2answers

A Plug and Play Webcam wont work on Yahoo Messenger

in your YM.. open the Messenger tool bar.. then.. My Web cam.. then.. .Preferences.. then Camera source... and select the installed webcam.. and see how it works..

0helpful
1answer

I HAVE JUST INSTALLED CREATIVE VIDEO IM PRO WEBCAM ONTO MY COMPUTER. THE WEBCAM REGISTERS AS GEING INSTALLED. THE GREEN LED LIGHT IS LIT. HOWEVER, WHEN I TRY TO USE NO IMAGE APPEARS VIA THE CREATIVE CAM...

Does it display as a black image, a white image or static? You most likely have 1 of 2 problems. Either your camera (the actual lens if you want to be technical) may have been damaged or you are having an issue with drivers. Go Start>Control Panel>Administrative Tools>Device Manager. Under Imaging devices your web cam should be listed. Double click the description and post back with what the information from that window.
0helpful
1answer

Only black and white!

I have the same problem. I instaled the driver with lot of problems but I made it work. Only in (black and red).
Who can help us
Not finding what you are looking for?
GE EasyCam Webcam Logo

Related Topics:

111 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top GE Computers & Internet Experts

Ekse

Level 3 Expert

13435 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

6370 Answers

Mike

Level 3 Expert

4377 Answers

Are you a GE Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...