ATI RADEON X1300 PRO, (256 MB) PCI Express Graphic Card Logo

Related Topics:

Question about ATI RADEON X1300 PRO, (256 MB) PCI Express Graphic Card

1 Answer

Dead video card in one computer and alive in another

I have had this card for almost a year and it's been working well. Every so often the computer would start up without communicating with the monitor. This became more and more regular. Now it won't startup at all. The strange thing is when i put the card in another computer it works fine. and when I put another card in my computer, my computer works. I've tried reinstalling the drivers. I figure it must be a problem with the setting.

Posted by Liam Bennett on

  • Liam Bennett May 02, 2007

    I tried that and unfortunately it didn't work. Thanks anyway bapplay.

×

Ad

1 Answer

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 40 Answers

What you can do is to try and reset the bios settings then try the card again...to do this you will need to look for the clear Setting Jumper on the motherboard..It should be right close to the battery there. move the jumper to the other pin and back..that should clear the bios settings and hopefully allows the computer to accept the card again. google image search--clear bios jumper---to view how the jumper looks if u have not seen one

Posted on May 02, 2007

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer
0helpful
2answers

Apple tree leaves have not shed this year

If the leaves are still on, I would guess that's its still alive.
Feb 10, 2015 • Garden
0helpful
1answer

K7s741 mg no video output

Foxconn K7S741MG-6L Motherboard, 2004 new day1 relic?
is this true?, and yours or posted wrong model?.
NO VGA out? at mobo or the video card?
yes k7 , winfast board>?
answers,
SIS chips there are not supported, by (ALL)
No PCI-express slots at all , just AGP.(BAD)
1/2 of all AGP cards made will not work here, (dang)
no SATA ports, just relic IDE(PATA). sad max.

and the coin cell is dead at 10 year old now 2014
2014-2004=10 , spec is 7 year life so its dead and now BIOS goes MAD.(even igpu dead vga rear)

just found a raw mobo in a garage sale>??sure.
foxconn DIY sales, went dead 2012.

no video connected how , NOT TOLD , fail.

and now double dead, the mobo ended all support, gee how can they if SIS died. really/? nobody can !
and this too DEAD....


https://www.foxconnchannel.com/




buy a i3 mobo 2010 and newer
never buy into, SIS, VIA or Nforce ever.
it's junk mobo for only XP.

I will now tell this, horror, back in 2004 !

the VGA out is hard to get working on most then.
let me tell you why, (yes horrors of AGP)
1: 1/2 the AGP cards fail here unless from Foxconn.
2:the bios must be forced to the VGA you want to use and there are 3 choices then, igpu ,agp and pci slot.
one is the default and there was NO AUTO mode then.

best is to reset the MOBO using a new fresh coin cell RTC battery and then no APG card there at all.
and hope the igpu works.(mobo rear edge I/O plate VGA)


3: on some mobo (yes) I had to use very old PCI card, like this one for $10 used
ATI Radeon 9000 64MB PCI Video Graphics Card, With VGA, DVI & S-Video

this last trick if needed allows VGA bios to work
and then in the BIOS video page set it as you want
end legacy ,topic, PCI (non-express) video.

PCI old, is gone and forgotten now.

PCI-express modern/ 2003/4 up.but not yours.
avoid all AGP. the maker had a QVL on AGP that shows, only tiny list of allowed, and is max pain all that.
even bios updates that do not exist now..
1helpful
1answer

GTX 550ti No Video or response

then cross test YOUR card in other computer because it might be dead...
lucky that your motherboard is fine...
all those devices are so sensitive... sometimes they die you don't even know why...
0helpful
2answers

My HP G60-230US Computer will not start. The computer is a little more than 2 years old. Every so often when I would start the computer it would say "No boot device found". I would restart the...

sounds like your motherboard malfunctioned. the board was probably starting to go out. thats why it would see the hdd then not.

you sound like youre familiar with computers. you may want to invest in diagnostic cards to troubleshoot problems like this. theyre fairly inexpensive on ebay. basically you insert the card into pci slot and it displays an error code. then you look up the code in a book. works like the obd2 reader for your car.

good luck
0helpful
1answer

I have a Foxconn 945G7MA-8EKRS2 motherboard. It will unexpectedly snap off and re-boot. I replaced the main power supply and that did not fix the problem. Looking at the board, the capacitors for CE44...

bad caps can not work ever. 945 intel chip set is EOL.

2008 is Capacitor plague year. millions suffered;.



FOXCONN ENDED SUPPORT 2019 FOR THEIR DIY BOARDS
see examples here

wiki the Plague
0helpful
3answers

PC has died !! I've disconnected all the HDDs, ROM, RAM, Video Cards and still dead. Power light comes on, CPU fan starts up, NO LIGHTS anywhere on the motherboard, two short beeps, followed by third beep....

based on your information the two beeps is an indication that you motherboard is alive and looking for a memory. is the video integrated or you use a separate video card? i think this has something to do with your video. if your video is integrated try putting in a video card
Not finding what you are looking for?

91 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ATI Computers & Internet Experts

Mehandi Husain ...

Level 3 Expert

1654 Answers

Muzahura Frank

Level 3 Expert

2071 Answers

Hanzu

Level 2 Expert

108 Answers

Are you an ATI Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...