Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5 - 800 Watts Mono Amplifier Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

Question about Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5 - 800 Watts Mono Amplifier Car Audio Amplifier

1 Answer

Problem my amp light comes on but im not getting no sound from my subs, im just wondering is the amp blown and is there anyway i can fix it?

Posted by brandon richards on

Ad

1 Answer

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Check the fuse, check the ground, hot lead excetera excetera make sure everything is still intact sony car audio's are very tempermental good thing though they are cheap to replace.

Posted on May 08, 2007

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

The Srm1801, no power light comes on, no sound comes out-like the speaker is dead. The fuses are ok. If amp module is blown can I hook and external amp up to drive the speaker?

I did that after two copies of a Klipsch Subwoofer had the amp die. Disconnect the wires that run from the internal amp to the driver and connect the driver directly to your new amp but observe the impedance. If you have the ability to limit the high frequencies do so as they are wasted on a sub anyway.
0helpful
1answer

Hi i have a bnps102 subwoofer system along with a pyle 1400 watt amp. my amp is getting power to it hence the green light lighting up and the subs sounded great but last week during a song they both...

You are right about the scratching sound meaning the speaker is blown. The other one by it not playing it could mean the voice coils in it are blown or burnt.The safest way to check the speaker is to connect it to a standard 9 volt battery and listen for a popping noise when you make the connection and look the see if the cone stands up as long as the connection is made n returns to normal and no noises when disconnected from the 9 volt battery. To test this while the sub is plugged in to the amp but out of the box move the cone as far in and as far out as it will go. If it comes on while u hold it on either one of these positions but when released it goes back to not playing then the coils in it are blown or burnt and is no longer any good. As for selling the box its on you, aim anywhere from 2/3 to 1/2 the price you paid for it minus the speakers.
0helpful
1answer

I have a Sony Xplod 800w Amp running a 10' Sony Xplod Amp....i unhooked the amp to do some moving and i tried to put it back in today and it didnt have any sound coming from it! I did notice the power...

it sounds like it could be a blown channel in the amp. if the sub was blown it would still work just sound horrible. i have blown many subs and amps. you can bring it to an audio shop near you and they can fix it. i just got one of my channels fixed for 35$
0helpful
1answer

Only one thump when car is turned on. problem in amp strength or subwoofer?

try pluging in a diff, speaker to the amp see if u get sound.try powering the sub with a home radio just to see if u get sound at all if ur getting sound from the sub then its the amp but u could of damaged it when the amp over heated
0helpful
2answers

Jl audio amp 1000/1 fix

IVE HAD 2 JL 1000/1S DO THIS TO ME EACH TIME ITS TURNED OUT TO BE A SHORT IN THE RCA IMPUT BUT ALSO CHECK YOUR RCA CABLES AND THE SUB INPUT ON YOUR HEADUNIT
1helpful
1answer

My amp

Check your speakers with an ohm meter. They should have some resistance but not totally shorted. Its prob the amp that got fried. Connect the amp to the battery with no speakers attached to it if the protection light still comes on then the amp is blown.

If the amp is blown you can send it to people on ebay and get it fixed pretty cheap. Good luck!
0helpful
2answers

Blown solobaric?

how did he messed up? anyways, if u push the cone of the sub down and u hear a sound like "TUN!" its most likely ur sub is irremediably damaged. The cone needs to come up perfectly as a good sub would do. I need to know exactly what ur friend did b.c it is quite weird to mess a good sub by slightly switching cables
0helpful
1answer

Multipal amps

make sure your speakers are connected correctly if subs and are inside the box then check connections also at times the rca at the back of the head unit can disconnect. if power light is on then error is either speakers not connected correctly, rca faulty or not connected or speaker output on amp is blown
0helpful
1answer

Problem!

you have a foulty amp i wtake it bk and change it
Not finding what you are looking for?

110 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

 Francisco Mauricio...
Francisco Mauricio...

Level 3 Expert

1551 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76835 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5720 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...