Question about Samsung Maxima Zoom 70GL 35mm Point and Shoot Camera

Open Question

Samsung maxima 70GL

When I try to load a new roll of film I get "E" flashing on the little screen and then it shuts off. I have used this camera hundreds of times with no problem, but now can't get it to do a thing.

Posted by on

Ad

3 Suggested Answers

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Anonymous

  • 188 Answers

SOURCE: No picture

it seems that the flex ribbion cable from the camera body to the lense assembly is damaged. A good repairer can replace it.

Posted on Oct 28, 2006

Ad

Anonymous

  • 3 Answers

SOURCE: samsung S630 junk

I am Judy Malone in Tenn and I had my camera all in box and ready to mail back to place listed on camera box. I had worked on camera for last few days and to no avail. I got the notice via email today and the usual steps that I've read before.
To take batteries out, insert again. And to hold the ON button to keep camera powered. Then press Center button OK and press RIGHT 3 times to Setup2...
Well, I could not get my camera to co-operate past the Press Right 3 times to setup 2. Only the usual screen with a few of the icons showing my battery had power. It would not do anything past this.
Well, I got mad...(smile) and figured something had to be wrong as it kept showing a 32 for picts and I knew I had taken 414 at least on my Lexar 512 MB (SD).
I thought something must not be aleigned properly..some pins inside or somthing, so I GENTLE tapped the camera against my kitchen table... First one side, then the other..and GUESS WHAT. My camera came to life and has been working fine since. I HOPE this is a permanent fix...as I love the camera and have said so.
So, for what it's worth...try this if everything else seems to fail...but please do it gently. And start from the beginning.
Take batteries out, then reinsert...and GOOD LUCK.
I will post again...and let you know if this continues to work.
I am amazed.
judy in Tenn

Posted on Feb 19, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My camera will begin to turn on but the flash settings won'


is it the auto film load feature on this camera doing this ??? it maybe the type of film u use , most auto loads are not to forgiving on the different types of film , I had this problem as I still use a film camera a lot for infrared photos (digitals too expensive ) and have found that its real picky on whos film I use to weather it works or not , as on some brands of film it just goes on and on and never stops , the only way I can save it from being ruined is to tell it to rewind , it then sucks all the film back into holder and I try it again ,sometimes works sometimes no

Aug 17, 2016 | FUJIFILM instax mini 8 Instant Film Camera

1 Answer

Fuji Instax Mini 25 can't do anything!


hi,

most likely it's the motherboard spoil. bring it to nearest repair center to get it fix. mini 25 repair cost $55 to $65 SGD.

RT

May 02, 2013 | FUJIFILM Photography

1 Answer

I may have loaded film roll that has already been taken?


Usually when you finish exposing a roll of film, you rewind it until you are sure it is all wound into the cassette. There is a change in the sound as the end of the roll leaves the camera. An exposed roll would have no film sticking out of the cassette. A new unexposed roll will have a bit of film sticking out of the cassette to pull across the ack to the take up roll.

May 26, 2009 | Canon Elph LT APS Point and Shoot Camera

1 Answer

Film does not load automatically as before camera has flashing 3 on display


I think it aint a 3 but a E as if an error :) try feeding the film deeper.

Apr 25, 2009 | Fuji Discovery 1000 35mm Point and Shoot...

1 Answer

Nexia Q1 is flashing low battery when i put in brand new ones


Use alkaline batteries or rechargeable ones with over 1000mA

Dec 29, 2008 | Fuji Nexia Q1 APS Point and Shoot Camera

1 Answer

Camera goes into Shut Down Mode & Flashes the Letter H


Hey sonax,
This H error message means either the film is loaded incorrectly, or there is an internal malfunction in the camera. To determine if the film is loaded incorrectly you should take the film and the batteries out of the camera then reinstall the batteries and try taking a picture without film in the camera. If the camera allows it then the film was loaded incorrectly and I would refer to the camera manual for directions on how to load the film correctly. If the H error message persists then there is most likely an internal malfunction and I would have the camera looked at by an authorized service technician. I hope this helps!

Sincerely,
Allan
Go Ahead. Use Us.

Jul 23, 2008 | Canon Sure Shot 65 35mm Point and Shoot...

1 Answer

Fuji 35mm Camera (Model DL-400)


Dawn

remove the battery and check that it is good. replace battery and open back door, close the door and it should run the motor / transport. if so, load film up to the drive sprocket being sure film will catch on the sprocket.
or move the latch holding back cover, and open the door fully. check the pressure plate on the door, gently pull the plate up a little to increase pressure on the film. bring the holding lever out toward the latch and close the door to lock the lever back to position.

Jun 11, 2008 | Fuji Discovery 185 Zoom 35mm Point and...

2 Answers

Nikon n75 problem loading film


I have (had) the same problem. I came onto this site to find out what I can do to fix it. It didn't help. I got pissed and almost threw the camera away. So I decided to get a little rough with the camera, (i normally wouldn't do this but i was going to throw it away).

I loaded the film like normal but before I closed the back I manually wound the film around the opposite spool. I guess I fooled the camera into thinking it had already wound the film.

When I closed the back of the camera everything worked fine.

I then snapped off the pics the camera said were left.

After this first role, I loaded the next role like normal. The camera worked like a charm!

By the way...the mirror dropped back down when I manually wound the film around the spool.

I hope this works...if it doesn't make any sense feel free to email me with any questions..

GOOD LUCK.
andy
amasseur at gmail dot com

Oct 03, 2007 | Nikon N75 35mm SLR Camera

3 Answers

Pentax


i think it means the film hasn't loaded properly. I had this and opened up the back and the film hadn't wound so it wasn't exposed. Anyway i just wound the film around a bit and shut the back and it turned on like normal. hope this helps. 

Jun 30, 2007 | Pentax IQ Zoom 60S 35mm Point and Shoot...

1 Answer

Camera not working-please help


No promises but if you take a roll of film that is already light fogged etc. and load it into the camera. Let it wind as normal. Now we need to work quickly: Press the rewind button. While it is winding OPEN THE BACK. It won't rewind very long because very little film is out of the cartridge so be ready. This will fogged a bit of the film but it does seem to clear the error. You can still shoot the roll if you just skip the first few shots.

Dec 06, 2017 | Fuji Zoom Date 60 35mm Point and Shoot...

Not finding what you are looking for?
Samsung Maxima Zoom 70GL 35mm Point and Shoot Camera Logo

Related Topics:

150 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Samsung Cameras Experts

Cindy Wells

Level 3 Expert

6049 Answers

FIKRET UNALIR
FIKRET UNALIR

Level 1 Expert

239 Answers

Anthony Ward
Anthony Ward

Level 2 Expert

397 Answers

Are you a Samsung Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...