Question about Alpine MRD-M500 Car Audio Amplifier

2 Answers

My amplifier is plugged but doesn`t bring a sound why?

The led light is on but theres no sound comming out of it

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Contributor
  • 1 Answer

My alpine amp LED is coming up and saying -----R whats that mean was working fine then it just stop working

Posted on Aug 08, 2012

Ad

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 219 Answers

If your are certain that you have a signal going to the imputs of your amp and you are certain that the speakers are OK and you have not turned the gain control all the way down then that just leaves a fried amp. Good luck.

Posted on Apr 02, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

LED light doesn't light up on JL Audio XD 600/1


It could simply be a faulty or burnt out bulb, just find a small bulb at Ace Hardware or the similar, and replace it.

Aug 14, 2012 | Car Audio & Video

1 Answer

Hi there, I have an american DJ Dekker LED. I plugged it in and put it into Sound active / sound to light mode. I'm getting response to sound because I can hear and see the fan inside the unit...


I have OFTEN found that a cable has come loose. Open the unit and look for such a situation. Also make sure the motion (probably a disc) is working/rotating since with high power LED devices, they have interlocks for safety to keep beams moving.

Jun 24, 2011 | American DJ Supply American Dj Dekker Led...

1 Answer

I have two Behringer Eurolive B415DSP speaker, one of them stopped working out of no where. To my best knowledge, the problem is that it doesn't turn on. I had the Fuse check already and thats not the...


This is alimentation fault of the amplifier inside the box. Dismount the amplifier block and take a look first if there are some burned pieces. If it seems all ok, better bring it to a electronics/ tv service center.

May 18, 2011 | Behringer Eurolive B415dsp 600w 15" PA...

1 Answer

On my fender blues deluxe, there is a red light which is usually off. I get intermittent loss of sound, and when this happens, the red light comes on. Any ideas what's wrong? Many thanks Brian


Hi.
If the red light is coming from a tube and you notice a loss of sound when it lights up, try reseating the tubes. You have to make sure that the amplifier is cool and is not plugged in to any power source when you do this and you have to be very very careful with the glass tube as well.
If the red light comes from an LED, it may be an indication of a bad wiring. Check if all wires are in good condition and are soldered correctly.
I hope this helps. Thanks. :-)

Apr 28, 2011 | Fender Hot Rod Deluxe Guitar Combo...

1 Answer

There is a red light shinig inside my CROWN XLS


Lots of electronics have lights (LEDs) that turn on when they are plugged it. Most people just don't notice them. If it is working properly, then the light is normal.

Mar 04, 2010 | Crown XLS 602 2-Channel Amplifier

1 Answer

Power up led red does not go to green left side no sound


bring it to the service near you coz thats repairable that was power problem

Apr 06, 2009 | QSC MX1500A 2-Channel Amplifier

2 Answers

Need schmatic for ep2500


check preamps small parts! maybe you have change value capacitors and resistors!

Sep 13, 2007 | Behringer EUROPOWER EP2500 Amplifier

1 Answer

Rt 202 led light red and no sound


With the system turned off, disconnect the speaker wires from the amplifier. Turn on the system. If the light stays red, then the amplifier has an internal problem. If the light turns green, then your problem is a blown speaker, or a speaker wiring issue.

Jun 03, 2007 | MTX RT202 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRD-M500 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

265 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

Robert Salgado
Robert Salgado

Level 2 Expert

200 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8984 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85216 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...