Question about Olympus m:robe MR-100 Digital Media Player

3 Answers

Olympus mr-100 mp3 player

When i turn on my mrobe it says "Invalid/Missing File", then it freezes like that until the battery dies. (but i can still use the player as the portable harddrive as long as i don't 'turn it on'.)

Posted by Anonymous on

  • 2 more comments 
  • Anonymous Oct 03, 2007

    there are two solutions to the "invalid/missing file" problem.

    1) push the reset button located on the bottom of the player (about the size of 7MM pencil lead).

    2) reinstall the m:robe program (reprogram the player). you'll have to find the program on the internet (it's out there somewhere), plug in your player and basically run the program to reprogram it.

    3) call olympus?

  • Anonymous Oct 03, 2007

    there are two solutions to the "invalid/missing file" problem.

    1) push the reset button located on the bottom of the player (about the size of 7MM pencil lead).

    2) reinstall the m:robe program (reprogram the player). you'll have to find the program on the internet (it's out there somewhere), plug in your player and basically run the program to reprogram it.

    3) call olympus?

  • Cutaldo Nov 21, 2007

    I cannot play anything...i got a screen message: Invalid/Missing File. I use to play it with no problem but now is not working...

  • John Johnson Jul 07, 2008

    I formatted the MR-100 and was getting invalid file and it stop working.

    I disconnected it from the cradle and connect the USB directly into the MR-100. I got pass the invalid file and it hanging up. I loaded some music to the MR-100 and it began to work but would not come up the the Mrobe logo. I was able to get to mount back in the cradle. I then started with the oldest firmware and ended with oldest firmware upgrade to the MR-100. The firmware puts it back into the right format. It's working again. Hallelujah!!

×

Ad

3 Answers

Anonymous

This is a photo of the inside of the M-robe. I tried the suggestions you gave with no improvement. I did notice that the other end of the hdd lead where it connects to the mother board was not straight in the board socket


When you remove this lead from the motherboard, make sure you don’t bend it or stress it out of shape. before you attempt to put this lead back in, make sure the small plastic lock strip is lifted out of the way. Then press the lead firmly back onto the receptacle. Then lightly press the plastic lock strip back over where the connector is on the board here. If you have completed this connection correctly and no other damage has been done, your M-Robe should start up. Good luck


Graham Everson
[email protected]

olympus mr-100 mp3 player - 2f7335f.jpg

Posted on Jun 20, 2008

Ad

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I AM OF SUDAMERICA... ME TOO SEE IN MY mrobe THAT SIAD "Invalid/Missing File", I DID restart button Y NOTIHING. EVERYTHING FOLLOWS EQUAL. CAN I DO?

Posted on Aug 17, 2007

Ad

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

If your m:robe is frozen there is a very little hole on the bottom of it that you can poke the back in an earing or a pencil lead into. This is the restart button and everything should work fine

Posted on Feb 10, 2007

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

Hi. My name is Natalie. I got an m:robe for my 16th birthday at MTV'S TRL. Today, I just plugged this in to my computer and i deleted songs, put some in, and now, its saying INVALID/MISSING FILE. After you...

okey..try this..i got the same problem and i managed to rectify tht using this method..check it out anyway...first of all try to format your player in ntfs filesystem and http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index extract the files to your player and then
install the m:trip software from
http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip
after tht install the firmware http://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/MR100_FirmSysUp_213.exe..before installing the firmware make sure tht u reset the player ..after following all the instructions of the firmware try to synch the player to check whether it detects music and finally restart your m:robe to take effect..!!
3helpful
1answer

Hellooo im having m-robe and i formatted it and i need a music loader that can load music on it

http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip

This is the software that was provided with the player.
0helpful
1answer

Olympus mrobe

http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index
unzip it, drag the System Folder and the Index.mum filedirectly onto your m:robe. then pull it off the dock. you might have topush reset.
and then freshly install the m:trip software from
http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip
aftertht install the firmwarehttp://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/MR100_FirmSysUp_213.exe..beforeinstalling the firmware make sure tht u reset the player ..afterfollowing all the instructions of the firmware try to synch the playerto check whether it detects music and finally restart your m:robe totake effect..!!
0helpful
1answer

Olympus m:robe 100 missing file

http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index
unzip it, drag the System Folder and the Index.mum filedirectly onto your m:robe. then pull it off the dock. you might have topush reset.
and then freshly install the m:trip software from
http://downloads.olympus-europa.com/consumer/mrobe/m-trip/ENG/mtrip_english.zip
aftertht install the firmwarehttp://www.olympusamerica.com/files/oima_cckb/MR100_FirmSysUp_213.exe..beforeinstalling the firmware make sure tht u reset the player ..afterfollowing all the instructions of the firmware try to synch the playerto check whether it detects music and finally restart your m:robe totake effect..!!
18helpful
5answers

M:robe error invalid/missing file

hello, i had the same problem. recently, i had deleted all the files off of my mr-100. i downloaded this file.
http://www.esnips.com/doc/b15238f2-5133-43e4-b8c4-353375b77088/System_Index
Once you unzip it, drag the System Folder and the Index.mum file directly onto your m:robe. then pull it off the dock. you might have to push reset.
i couldnt get the "invalid/missing file" screen to go away for a while. if you slide the hold button into the hold position and then push the little reset button on the bottom, it will remain off and you can put it on the dock, then it will connect to the PC.
0helpful
1answer

!!!!!!!!!!!!!!HELP ME PLEASE!!!!!!!!!!!

well u can charge with the comp thing, just leave ur mrobe off and plug it in while ur computer is on
0helpful
1answer

Olympus m:robe MR-100

having the same problem because i losted my headphone and my mr-100 does not work, how can i use it with the other headphones
0helpful
2answers
2helpful
4answers

Olympus m:robe mr-100 mp3 player

4 small (tiny!) screws ... one either side at top and 2 at bottom, then pull the case away from the unit , catching the rubber bit that will fall out of the 'phone socket!. the 2 stickers are actually on the hard drive (bottom of unit) you just shove a flathead jewellers driver in the grid to the right and move the arm up and to the right. THIS SHOULDN'T REALLY WORK, BUT IT DOES!
0helpful
1answer

HELP

Did you go to Olympus's m:robe site and download the firmware and install it again?
Not finding what you are looking for?
Olympus m:robe MR-100 Digital Media Player Logo

Related Topics:

669 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Olympus Audio Players & Recorders Experts

Ekse

Level 3 Expert

13435 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76804 Answers

Jim Fernbank
Jim Fernbank

Level 2 Expert

32 Answers

Are you an Olympus Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...