Alpine IVA-D310 Car DVD Player Logo

Related Topics:

Anonymous Posted on Jul 02, 2017

Head Unit Locks up

I have the D310 setup and worked great. after 4 months, it now takes between 2 and 90 seconds to come on with the ignition, and then after 5 minutes to 2 hours, it "locks" up and no buttons work, volume, etc. I have an ipod connection and that works fine, but freezes along with the head unit. I cannot tell if it is power, or programming, but I plan to connect the Blackbird GPS and Bluetooth. That will mean more devices crashing.

5 Related Answers

A

Anonymous

  • Posted on Apr 04, 2007

SOURCE: Alpine CVA-1004

lol i had the exact problem that you are having with my alpine. The solution is taking the blue cord that was inside the vehicle (forgot what cord it was) and actually connecting it with the other blue cord thats different makes the factory amp read the cd player and ta-da it works. crazy isn't it

Ad

Anonymous

  • 1 Answer
  • Posted on May 31, 2009

SOURCE: video image wont show. safety warning.

i had the same problem with my in dash JVC unit...i did not connect the brake wire and the screen would just go blank....so i send the brake wire to a ground and problem solved..no need to get a switch cause its ground not power.. let me know if it works for you.. [email protected]

Anonymous

  • 162 Answers
  • Posted on Jul 31, 2009

SOURCE: i need to test alpine iva d-300 to see if it works before i insta

you can download the owners manual here
http://www.crutchfield.com/S-EifEWkQ2BPl/p_500IVAD300/Alpine-IVA-D300.html

Anonymous

  • 55 Answers
  • Posted on Aug 21, 2009

SOURCE: When I scroll through my ipod on the head unit,

When was the last time you updated your iPod's software? Also watch out how you break your playlist down, because Alpines will hang up at around 230 or so... I also have seen bad cords but that isn't you. Have you tried resetting the deck?? To do that take the face plate off and you will see a little hole that is red like a freckle. Get a pen and try resetting it and see what happens, that should do it. sometimes though iPods are the problems. Get a buddy's and try theirs and see if theirs hangs up?? I keep 3 80gig classics in my shop for to test the head units... Mark @ Sounds Good to Me Tempe, AZ [email protected]

motor1258

Mike Butler

  • 6674 Answers
  • Posted on Feb 18, 2010

SOURCE: how can i test my alpine cva-1005 head unit

You can bench test it by hooking up powers and ground to a battery (12 volt) and use a speaker to one set of speaker wires at a time. Even a 12 volt cordless drill battery will work. Should only take a few minutes. You just won't get reception to radio stations without an antennae.

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

How do I get my alpine iva-310 out of demo mode?

Go to https://www.manualslib.com/manual/529923/Alpine-Iva-D310.html or 1
Touch [SETUP] on the main source screen.
The SETUP selection screen is displayed.
2
Touch [OTHER SETUP].
The OTHER SETUP screen appears.
3
Touch [
] of GENERAL SETUP.
The GENERAL setup screen appears
4
Touch [
] DEMONSTRATION
Set to OFF
Good Luck!
1helpful
2answers

This is my second lanzar 1500 wat amp in 4 months lights up but no sound

I suggest you double check all connections and cables.
A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. Lanzar
0helpful
1answer

Acura RL 2000 Remote needs Program Instructions

TURN ON IGNITION SWITCH WITH ENGINE OFF.POINT THE REMOTE TRANSMITTER AT CENTRAL LOCKING SIGNAL CONTROL MODULE LOCATED BEHIND PASSENGERS SIDE C POST.WITHIN 4 SECONDS PRESS LOCK OR UNLOCK.WITH REMOTE TRANSMITTER.WITHIN 4 SECONDS SWITCH IGNITION OFF.WITHIN 4 SECONDS SWITCH ON IGNITION WITH ENGINE OFF.WITHIN 4 SECONDS PRESS LOCK OR UNLOCK USING REMOTE TRANSMITTER.WITHIN 4 SECONDS SWITCH OFF IGNITION SWITCH.REMOVES KEYS FROM IGNITION SWITCH WAIT 10 SECONDS THEN TRY USING REMOTE TO SEE IF IT WORKS DOOR LOCKS.IF THIS PROCEDURE DONT WORK.TAKE TO DEALERSHIP.
0helpful
1answer

I have two 12 inch rockford p1 punches powered by an 800 watt sony explode amp (2 Channel) and i want to install another 15 inch kicker with a 1200 watt amp not sure the model, i got it from a friend and...

I have a similar setup & I just run the second amp straight off the other amp by running positive & remote wires directly from 1 amps positive & remote inputs to the others amps inputs. But my head unit has RCA inputs, (sub in & front & rear inputs) so from my 4 channel amp I run 2 6 inch alpine S's to the front to the front RCA inputs of the head unit, & 2 Pioneer 440w 6x9 inch speakers to the rear inputs. & my 800w 12 inch sub from my 2 channel amp to the sub woofer inputs on the head unit. Has blown my eardrums for nearly 12 months now great stuff! Hope this has helped
0helpful
1answer

Anti-theft has engaged

sounds like the transmitter in the key head is defective or it lost programming, try these programing steps, if that doesn't do it u need another key made.

Turn ignition from OFF to RUN 8 times within 10 seconds, with the 8th time ending in RUN. Door
locks will cycle to confirm programming mode.
2. Within 20 seconds press any button on first keyless remote. Door locks will cycle to confirm
programming.

3. Within 20 seconds, press any button on second keyless remote. Door locks will cycle again to
confirm programming.

4. Turn ignition to OFF. Locks will again cycle to indicate end of programming mode.
0helpful
4answers

I need a brain box for a alpine iva-d310 can you

hey guys, I was just surfing around looking for info because a customer asked if he could use the D310 brain I WAS SELLING for a D300, and I see you guys are in need of a brain, its a TRUE auction starting at 0.99 on ebay , maybe you can get it for less, since you offered 200$ for it ,
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180359191351
thats the link!
0helpful
1answer

Iva-d310

I ran across the exact same thing as both of you guys and did a lot of research. I was told by someone very knowledgeable that you have to also change the small DC to DC power supply to match the D300. Its the small 3 inch by aroudn 2.5 inch silver box that is plugged into the back of the unit. Apparently after that it should work. I haven't got one to test with but if you do please post if it works. THanks
0helpful
1answer

Alpine

If this occurs with the head unit plugged directly into the amp (no signal processors inline, you probably have open shields on the head unit.

To check the shield ground, disconnect all RCA cables from the head unit and measure the resistance between the RCA shield on the head unit and the case of the head unit. It should read ~0 ohms.
0helpful
1answer

Alpine mra-d-550 car audio amplifier

Sorry man here's what i pulled from the internet- Crutchfield sells these:
Note: The MRA-D550 requires a compatible head unit for setup and control, it cannot be used without one. The current list of compatible head units includes (but is not limited to): IVA-D300, IVA-D310, IVA-D900, IVA-D901, DVA-9860, and DVA-9965.
0helpful
2answers

No sound from turn by turn navigation

I have an MRA-F350 decoder/amp, which needs a KCE-900E between the Nav and the Head to correctly route the audio.  Without it, you'll only hear directions when you're specifically tuned to the Nav input.

I looked at the manual for your processor, and it looks like it needs the same thing (pg 42 in PDF on Alpine's site)

Nav  >  KCE-900E  >  Head  (RGB)
KCE-900E  >  Processor  (RCA + Guide Control)
Not finding what you are looking for?

76 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5110 Answers

ZJ Limited
ZJ Limited

Level 3 Expert

17989 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1212 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...