Denon AVR-2802 Logo

Question about Denon AVR-2802

3 Answers

No Sound Hi all, I too have an AVR2802 and it has worked fine for the last 4 years. All of a sudden after using the "macro on" function on the remote it decided to have no audio output. This also happened 6 weeks ago and I sent it to a denon repair centre and 7 days later I get a call to pick it up and no problem was found. I have reset the receiver by powering down and holding the speaker A&B buttons down and turning on the unit to initialise the processor as described in the manual but still no sound. I have checked all of the wires, fuses and all other functonailty is perfect, but still no sound. I have unplugged the unit and will wait 24 hours to see if it resets as I suspect this is what happened after waiting so long for the repair shop to take a look. I am $65 out of pocket with no solution of how to fix this. I am glad to hear others with the same issue and if i find a solution will post it here. The is no smoke, no wire issues or input issues the sound is completely abscent as an output. Any help would be welcome, I am going bananas Harro

Posted by ian harrison on

Ad

3 Answers

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

I had also the same problem. If you see the "digital" sign blinking on the display, it means the DSP to not start properly. You need to change the IC, AT49LV002-70TC (IC 817 ) at DSP board (Denon P/N 262 3010 006).



Posted on Sep 11, 2008

Ad

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Contributor
  • 1 Answer

CR_QC, have you solve the problem of the denon 2802. I have the same problem!!!

thanks you for your help

Posted on Jul 04, 2010

Ad

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 20 Answers

Did you recently add speakers to the system?

Posted on Aug 16, 2007

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

For the last 2 weeks our PVR has worked fine only about half the time. It will suddenly cut out: picture and sound disappear and the pushing the MENU button the produces zip: no signal strength screen or...

Sounds faulty to me (especially if it has been working fine for the last few years), i'd get it replaced, some of the new TiVo boxes are insanely good, and well worth checking out despite their also insane prices.

Thanks,
Moza805
2helpful
1answer

I Have samsung HT-P10, Pl let me know the laser lens number is used for the same or let me know any satiable lens which can be used for HT-P10

Hi.. my home theater system HT-P10.... is not working.... Any of its function do not respond after it being kept on...! Any of its function are not working.... the dvd player doest open up.. nor sound comes out of auxiliary, radio or any other function... and the 5.1 display is never shown.. it shows 2 channels only..
and this had been the problem frm last 1year.. at the beginning of the year... it was working suddenly in between and at times it use to turn out inactive but from last 6-7 months it is totally inactive...!
I contacted samsung.co.in and the guys came down to my house telling that we dont hold any spare parts of system we cannot do anythin...a do they say we do not repair...!
So what to do to repair it.. can it be..? nd can i ever use its sond sytem only.. in any form.?
0helpful
1answer

No sound

Hi and thank you for using fixya:
If your vehicle has been stored for a year the first thing I will suggest are the followings:
1-check all fuses 2-check radio speakers connection 3-see if you have a internal fuse in radio cables 4-try with another radio
thanks, good luck
31helpful
2answers

How can i use the macro in my sony dsc-w120 .there's a shortcut in using macro in my cam but everytime i click it it says that macro is invalid..what will i do?i want to capture pictures using macro.please...

I have a Sony W120 and had the same macro problem, tried all the "solutions" mentioned here without result. So I pressed the "Home" button, went to "Settings" (last menu item at right), then "Main Settings", and used the "Initialize" functio. Problem solved !
0helpful
2answers

My AVR2802 has no sound suddenly. All connections OK, tried radio and speaker level test but no sound? Digital is blinking (just started) but also no sound before this? Tx in advance for your help Gabe

I started having the same problem with mine last week. Took it to a repair shop and was told it needs a new signal board which they don't make anymore. The repairman also said that he's seen a bunch of that model with the same problem.

My solution - went out and bought a Sony.

Mike
0helpful
2answers

My have Denon AVR2802 in which the sound is mute although all system is working. I have send it to DAV Engg. Singapore (authorized service center of denon). They have informed that the reuiqred parts in...

This is where Denon suffers.... I am also not very impressed with Denon's service. Good products..bad after-sales.

If its AVR 2802, you must have bought it some time after 2002...
Are they not legally bound to stock parts for a certain number of years...
You must speak to their seniors in Sales department and if possible, please check locally, take them to the consumer court.
alternatively,
Ask them for the part name and the part numbers, you might be able to source it from somewhere else.
Best of Luck
0helpful
1answer

My Sharp R-340D microwave works perfectly but Does NOT HEAT FOOD

Hi,
Here is a tip that will help you to figure out what is wrong with yourMicrowave Oven....

Microwave Oven Basic Troubleshooting Tips

heatman101

fggfd
0helpful
1answer

Sound device and usb device not working

maybe you didnt install the driver for *********** board. try to install the driver and see what happen. the cd driver of a motherboard includes the driver for usb, audio, network, etc.. hope that helps!
CHARCOIS
Not finding what you are looking for?

1,345 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Denon Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5720 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76835 Answers

 Francisco Mauricio...
Francisco Mauricio...

Level 3 Expert

1551 Answers

Are you a Denon Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...