Kenwood VR-6070 Receiver Logo

Related Topics:

Question about Kenwood VR-6070 Receiver

1 Answer

Starting system cold, no sound for 2-3 minutes

I've had my Kenwood VR6070 for about 4 1/2 yrs now. Just recently when I go turn my system on to watch TV, a DVD movie, listen to the stereo or just play a CD no sound comes from any of my speakers and my auto detect is not detecting the signal. But, once the system warms up everything starts working as normal. I can power off the unit and turn it back on within 20 seconds and everything is working great, but if I start the unit cold that is when I seem to have the problem. Nothing has been added or changed within the last year. I reset the microcomputer with hopes it would resolve my problem, but it did not. Has anyone experienced this problem before? Not really sure what to do, or if it's een worth getting it looked at. Thank you for your time and assistance! Jeff

Posted by Jeff Golding on

Ad

1 Answer

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Its not worth having it looked at. $100.00 for a new 400.00 unit? My unit is doing the same thing. Turn it on and 2 to 5 minutes later it may come on. Change to video 3 4 5 etc it stop again. Only works with a cold start. Something in the unit has failed and is heat related. My original Kenwood 20/20 recevier still works. Must be 40 years old. New products just last 5 to ten years max if your lucky.

Posted on Feb 09, 2009

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1helpful
2answers

Kenwood DNX7100 navigation acquiring satellites? The in-dash navigation system works after the vehicle has been turned off for hours. After I drive around and turn the vehicle off, the navigation system...

It sounds like the "always on" power may not be connected to the stereo. I'd double-check the wiring. There should be two power connections, one for when the key is on, and one that is always on.
Apr 18, 2019 • Kenwood GPS
0helpful
1answer

Recently purchased a second hand spa but having problems getting it to run. Jets run perfectly for a period of 4 minutes and cut out but power still goes to the motor and causes a humming sound.

Normally I would tell you to check your warranty (but seems you don't have manual)
* Check panels and equipment for contact number and call for support.

*** Following is for information only.***
* Sounds like a restriction in output of pump system.
* Do not allow a "Humming" pump to continue operation. Burn out may occur. Turn off power.
* Need to check the water flow. Start from suction intake.
* Check screen and clean.
* Check intake hose(s) for obstructions or restrictions.
* Is there sharp bends or weakness in hose. It should be a ridged pipe with no sagging or squishy parts. (It will collapse during high suction.)
* Check the intake manifold and shutoff valves for operation. (all intake valves should be fully open when in use.)
* Keep following water pipe (flow) to filter basket(s) then pump. Check and clean.
* Output may have a manifold valve system. Check and clear. Confirm the output is directed back to pool.
* Suggest contacting your local pool service for additional advice.
* The following has more detail in pool operation. (may void warranty.)
* Do's and Don'ts; https://www.youtube.com/watch?v=814U-6K5-48
* Basic pool Maint.; https://www.youtube.com/watch?v=lEfMxFE_n8E
* Cleaning impeller; https://www.youtube.com/watch?v=aFcNIoQDf4s
* Backwash; https://www.youtube.com/watch?v=21oPUwgMsQE
* Priming pool pump (starting); https://www.youtube.com/watch?v=V2_5fQ6ixzY
* Repair; https://www.youtube.com/watch?v=Gg3nGJplshs

Aloha, ukeboy57





0helpful
1answer

My galaxy aqua 2000 shower has started to cut out the last 2 after 10 mins. I'll turn it off n leave it for 10 mins ten turn it back on then it will happen again. I've taken the head off n

my Galaxy Aqua 2000 Electric Shower keeps running (cold water) even after swithing power OFF it used to completely shut down b4..what should I do 2 rectify the problem ...Please advise.... Thanks a bunch
0helpful
2answers

Does kenwood VR-405 play DTS-HD Master

I have the 405 and a Samsung 3600 which has onboard DTS Master/ Dolby True HD. Out of the 6 movies I 've watched, only 2 have given me Dolby Digital. Bottom line: If the movie doesn't have DD, you cant get DD on the 405. I thought just about all blu rays had DD but its not so. Its time for us to upgrade!
1helpful
2answers

Need reset code for kenwood kvt-715

i have attached a link with a HOW TO reset a kenwood radio code. i have never tried this on any of the KVT units, but its worth a shot.

http://www.tech-faq.com/reset-kenwood-security-code.shtml

0helpful
1answer
0helpful
1answer

Kenwood Home Theater

Please update your post with any Model Numbers that you can retrieve, especially the subwoofer. Off hand, and with the limited amount of information that you have provided, I would GUESS that your subwoofer is simply overheating, and is being shutdown internally, hence protecting the fuse because no short is detected. If you haven't moved and or vaccuumed/cleaned around or near your system regularly, dust, pollution, pollen...you name it, builds up and can easily prevent electronics from breeathing/venting properly.
Not finding what you are looking for?

293 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Audio Players & Recorders Experts

David Shaub

Level 3 Expert

2994 Answers

Morne Olivier
Morne Olivier

Level 2 Expert

265 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76849 Answers

Are you a Kenwood Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...