Question about Zapco Reference 750 Car Audio Amplifier

Open Question

I HAVE A ZAPPCO Z150S2 AMP. I THINK I DROPED THE OHMS TO LOW, SO NOW WHEN YOU TURN IT ON THE GREEN LIGHT IS VERY DIM, AND IT HAS NO OUTPUT I WANT TO FIX IT , CAN YOU HELP? RANDY COLE

Posted by scrmnharley on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Trying to connect 4 dual boss 12 to a 5500 boss class d amp


You can only connect an amp which has an output of 8 ohms to speakers that are 8 ohms are greater. You must NOT connect to speakers less than 8 ohms.
If the amp is 4 ohms you can connect speakers of 4 ohms or greater.
If the amp says 4 to 16 ohms then you can't go lower than 4 ohms.
As long as you stick to that rule the choice of speakers is up to you.

Mar 02, 2014 | Numark TTi USB Turntable With BuiltIn...

1 Answer

I have a kenwood 350watt amp on 2 mtx thunder 12's


Hello
Check the impedence of the connected speakers. if any impedence mismatch is there, the amp will sense it and will cuto the output OFF. Use only specified speakers only. The impedence of speakres are expressed in "Ohms". Select all speakers of same impedence. If 6 Ohms is the output impedence of the amp, use only that Ohms speaker. Never use a speaker less that this Ohms. You can use a higher impedence speaker, say 8 Ohs or 16Ohms. But never use lower impedence speakers, of connect two speakers in parellel connection, which will relult in overloading. I think that I've made a satisfactory solution to you. Please don't hesitate to rate this solution. Good luck
Wish you a Merry X'mas and Happy 2012.
Gopakumarg43

Dec 21, 2011 | Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

We installed the amp and bass package and the subs are not nowhere near *** powerful we think its the amp and when the remote bass switch when we turn it it doesnt change


what product brand did you install. do you set the amps x-over and gains a sub sonic filter right
need to see if the amp is on check led light on amp. make sure your subs ohm load is correct for the amp.

let us an example fake amp 500x2channel max output 1000watts

if you wire your subs at 4 ohms you 250x2 rms stereo
if you wire your subs at 2 ohms you 500x2 rms stereo
if you wire your subs at 4 ohm mono you get 1000 watts

if you have the input voltage of 14.4 all the time at the amp

whats the equipment power

Oct 14, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

I have a green light on and the low ohms light on whats the problem?


no problem i see. Should be the power light, and the lower the ohms the better it is.

May 11, 2010 | Jl Audio 1000/1V2 Car Amp

2 Answers

I have 1000 watt sony XPLOD amp and i just installed it today. with new monster cable&ground. the green light turns on& thumping goes for a little. i try to raise up just a little bit& after 2...


it isnt getting enough power and its tripping the internal switch on the amp and putting it in safe mode. either your wire isnt a high enough gauge. you might need a capacitor or you need bigger wire.

Jun 13, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

2 Answers

Jh202 amp works for a few minutes stops for a few minutes any ideas


Sounds like the amp is going into Protection Mode. Does yours have green LED light then RED LED on it? The green is power and the red is Protection. You will need to either change the OHMS wiring or Put A Fan on it to Keep it Cool Inside.

May 11, 2009 | MTX JackHammer JH202 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp Issues


1800W peak output at 2 ohms
975W peak output at 4 ohms
600W RMS (continuous) at 2 ohms
325W RMS (continuous) at 4 ohms
Variable LP crossover adjustable 35-250Hz
4 AWG power/ground inputs and RCA pass through
Low-pass filter
Bass boost 0-18dB adjustable remote punch bass EQ
Signal-to-noise ratio: >80dB
Line-level input


It is going into protect mode for a reason.
Disconnect the subs and turn everything on again. If the light comes on, the problem is internal and will need servicing by a technician.

Dec 22, 2008 | Ultra Linear UL-2200D Car Audio Amplifier

1 Answer

I droped my psp . when i turn it on green light shows but nothin shows on screen.later green light atomaticly turns off


You may have dislodged something internally. May I suggest you send it back to get repaired, I don't think there is much you can do to fix it.  

Dec 12, 2008 | Microsoft Xbox 360 Console

2 Answers

Low ohm light wont go off


It's likely that the output transistors failed in the amplifier and it will need to be repaired.

Nov 08, 2007 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

No Output from amp, green LED on


are you absolutely certain your subs are in good shape? have you put a meter on them and measured the ohms as you depress the cone [causing the cone to move up and down on the pole of the magnet? do the ohms stay constant? go up to infinity[ suggesting an open] or go to zero or close to zero [ suggestting a short] both of these conditions will result in a zero or a very limited output from your amplifier, while still showing a green status light, if or when a full short or open occurs on the subs, a fault led will become lit, and whet that means is that u have fried the outputs....do a bit more testing with your vom....and good luck or try another speaker for testing purposes...

Jun 19, 2007 | JBL BP600.1 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Zapco Reference 750 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

62 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Zapco Car Audio & Video Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76407 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

18403 Answers

Are you a Zapco Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...