Question about Sony Handycam DCR-TRV130 Digital Camcorder

2 Answers

NO PLAYBACK HAD PROBLEMS INITIALLY EJECTING THE TAPE AND AT THE SAME TIME THERE WAS A FLASHING TAPE EJECT SYMBOL WITH AN INTERMITANT BEEPING SOUND. THE CAMERA THEN SEEMED TO MAKE A VERY LOUD AND UNUSUAL GRINDING NOISE, WHICH I THOUGHT MAYBE THE VIDEO HEAD FAILING?? THE CAMERA NO LONGER HAS ANY PLAYBACK? THANKS

Posted by matt gilbert on

  • 3 more comments 
  • greg62 Nov 29, 2007

    The tape wont playback, There is the small yellow intermittent flashing eject symbol in the middle of the screen and a C:32:11 flashing in the top Right corner of the screen. I cannot even get the tape to eject.

    have tried the other recommended fixes and all unsuccesful.
    occurred when I was downloading tape to computer.

  • Anonymous Mar 21, 2008

    yes

  • Badwolf10 Jun 10, 2008

    the camera records, but won't show any picture on playback and sound is also useless. There is also constant power failure even when plugged in; I tried several ways to power it and it shuts down. It WILL show video on FF, but not at all in play. I've hardly used this at all (less than 50 hours), and I stumped!

  • Anonymous Sep 11, 2008

    My camera does the same thing, wont play back any longer but will play in fast forward. Shows the arrow symbol with the underline on it, have tried everything you suggested, still wont work

  • talldave68 Mar 08, 2009

    When I insert a tape, it won't playback it just beeps and shows a flashing eject symbol and displays a C in front of the tape position time on my Sony Video 8. Any ideas?

×

Ad

2 Answers

Anonymous

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 215 Answers

Firstly there is no media in this camera other than a video tape. Where Sony came up with the idea there is anything else is strange. I actually own one of these babies and at $35,000 AUD I wouldn't be doing anything but taking to Sony or a recognized Sony repair center to repair it. One thing that can cause lack of playback and record is an RF warning which simply means "dirty heads" Usually a run with a a Sony lapping tape is sufficient to solve the problem. That grinding noise could either be the tape beingwound and stretched around the capstan etc. Or something may be caught in the main drive belt which is toothed. Again don't try a DIY job on it, get a pro to do the job. For interests sake the camera is a Professional SP Betacam designed for ENG work. (Electronic News Gathering)

Posted on May 14, 2006

Ad

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

According to Sony support, you should follow these next steps: 1. Ensure the batteries are fully charged or the AC power adapter is connected. 2. Remove any media (tape, Memory Stick®, DVD, etc.) from the camcorder. 3. Properly reinsert the media. 4. Ensure the media compartment is properly closed. 5. If the problem continues, try inserting different media. In addition according to your post it is very likely that you busted the tape mechanism. In this case only a certified technician can help you. I hope you work it out

Posted on Apr 25, 2006

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

0helpful
1answer

Sony handycam ccd-trv59e C32 10

The camera's firmware has sensed a jam or too slow rotation in the cassette's take-up roller. Really difficult to overcome. The tape may already be snarled round a roller, but is certainly in the "loaded" tape path. I've had this and had to disassemble the whole tape transport mechanism - which is really difficult - after trying unsuccessfully to drive the unload motor from an external 6v power supply. Sometimes a really hard sideways bang on the camera can free up the roller enough to let it rotate a bit, satisfy the motion sensor and allow an eject.
0helpful
1answer

Hi my sony CCD-TRV57E keeps ejecting the tape, and

My SONY CCD-TRV57E isn't recording or any function.seem to be working. Bty ok. In view finder I'm getting "SP C:31:22" also a symbol like and inverted coathanger with a line thru it and a + sign on top.
1helpful
1answer

When i try to use my camcorder there's a flashing light with the eject symbol and it wont record or let me use the video

Flashing eject sign error appears when camcorder got problem in its mechanism, please put another tape and check.
Remove battery from camcorder for couple of minutes, put battery back and try.
Also observe does tape reels turns reverse and forward when tape loaded in mechanism.
If problem still exist, qualified camera tech will fix it because it is not user level repair.
1helpful
2answers

Tape not ejecting from drive after 60 secs pressing eject button. I can hear it 'clicking' but no attempt to eject the tape is made. I would be very grateful for some advice regarding what I might do next.

can you detail the model No or compaq spares No for the drive - the clicking makes it sound to me like a DAT but unable to proceed without more info.

If it is a DAT (compaq used both Sony and HP mechs) try disconnecting the scsi cable from the scsi card, rebooting the drive and trying again.

If that doesnt work try a 00pt screwdriver in the manual eject point of the drive and unload manually (about 1000 turns!)

Failing that try www.tape-drive-repair.com as they are pretty good price wise for a repair / exchange
0helpful
1answer

I tried to clean the heads with a spray cleaner and a swab.

This is the problem your camera is wet(spray)
Try to dry the camera
2helpful
1answer

Sony Handycam DCR-HC32 Not Working, Not Ejecting Tape, LCD Flicker

Hi,
DCR-HC32 need new tape mechanism as shown in below exploded view.
Its part number is as follows..

A-1082-424-A MD (Z210) SUB ASSY
fb3a82e.jpg

0helpful
1answer

Tape/Display problem

Straight from the manual:

C:21:ss Moisture condensation has occurred.
-> Remove the cassette and leave your camcorder for at least one hour to acclimatize (p. 291).

0helpful
1answer

Flashing code C:32:11

USE THE MAINS ADAPTER....TAKE THE BATTERY OUT, AND CONNECT MAINS ADAPTER THEN IT SHOULD WORK THEN TRY EJECTING THE TAPE AGAIN
0helpful
1answer

Eject button for cassette not working

look for a small pinhole to insert a pin to reset while powered up
1helpful
1answer

Problems ejecting a tape

Take to a decent camera shop, they probably won't charge fr pulling it out, if it can be done w/o disassembly. They could also give you a better idea on the problem at hand, and you'll be able to make a more informed decision. It could be something small stuck in the teeth of the gears and jamming it. Good luck
Not finding what you are looking for?
Sony Handycam DCR-TRV130 Digital Camcorder Logo

484 views

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Video Cameras Experts

Ekse

Level 3 Expert

13435 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

6302 Answers

Jax Planet
Jax Planet

Level 2 Expert

923 Answers

Are you a Sony Video Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...