Top 20 MTX JackHammer JH600 Car Audio Amplifier Questions & Answers

0helpful
1answer

Getting a blue light but no bass from sub woofers,

check ur rca jacks make sure there connected also on stereo make sure subwoofer setting is on and turned up,bass,fader etc...
8/16/2013 1:47:10 AM • MTX JackHammer... • 141 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

Amp going into safe mode acts like its not getting enof power, power and ground are both 4 gage and hooked up corectly

Check the speaker wireing that it is not off somewhere ,or pinch.End shorting out. If all that is okay. It is not wired up properly to the sub or what ever speakers you have hooked up to it, Or you don,t have it set up (Poperly) They do not go into the protect mode For nothing,Unless you are trying to wire up your sub or (Speakers) To lower ohms then what it is stable for.If that is the case your lucky that it hasn,t went up in smoke yet,End that is not covered buy any manufacturs Warrenty,
11/3/2012 6:58:40 PM • MTX JackHammer... • 141 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

Car amp not working

is amp getting power or not could be wires came loose inside speaker box
3/29/2012 12:54:12 AM • MTX JackHammer... • 136 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

Stopped working suddenly. No PF

check the fuse holder an the power holder on the inside of the amp an just to see check ur ground some time they lossen
6/21/2011 7:42:16 PM • MTX JackHammer... • 318 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

My MTX JH600 works intermittently.

One of my friends had a amp like that , i looked at it an the inside of speaker box wires was touching , if thats not it then check ur power an ground , power wire must be the same size ground an if ur ground is not grounded good then u will get the cuting out .
6/10/2011 7:49:19 PM • MTX JackHammer... • 313 views • 1 helpful votes
0helpful
1answer

When i plug the remote

try bridging the remote wire to the positive power wire to see if the problem persists, if this cures the problem then you have a problem with your remote wire, check the cable path to see if you have inadvertently put a screw through the wire or if there is any of the plastic wire covering missing.
5/5/2011 3:02:38 PM • MTX JackHammer... • 364 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

Amp not working blue light

You more than likely have subwoofer(s) wired too low for the amp. It's only stable down to 2 Ohms. You should rewire the sub(s) so that the amp will "see" a 4 or 2 Ohm load.
4/14/2011 11:42:00 PM • MTX JackHammer... • 266 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

I just bought a new jackhammer jh600 mono block

It sounds like you may need a capacitor, may not have an inline fuse in the power wire, or need a better ground.
3/3/2011 7:20:43 AM • MTX JackHammer... • 224 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

The amplifier blew the 35A

Dont use a larger fuse. You can damage the amp. Make sure your alternator cables and battery have good connections and plently of current available.
1/27/2011 8:30:37 PM • MTX JackHammer... • 129 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

I have a mtx jh600

You probably did not wire it proper..Keep in mind that you have to wire 3 lines for it ..the - and 2 + one for the main line and one for the remote activation ...and if you want to be powered it up and down when you insert and remove the key ..you have to wire the remote from a + connected to the ignition ...Usually it does have a + line that only has power when the key is inserted..under the main console...just check with a measurement device ..and see which wire has power on it when you switch the key ...and connect the remote on wire to it ..
The main power can be placed directly on the battery with a much thicker line ..and even insert a fuse on it ..
12/28/2010 12:21:49 AM • MTX JackHammer... • 289 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

My MTX continues to draw power even when the key

It sounds like you have constant 12volts applied to your remote turn on lead. The amplifier will have 3 connections for power:

1. 12volt constant
2. chassis ground
3. 12volt switched power - this wire should come directly from your head unit. It only sends 12 volts when the radio is on allowing to amp to power up only when the radio is on.
12/22/2010 4:32:59 PM • MTX JackHammer... • 133 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

A red light came on

its eiteher blowed or its in protect mode especially if its hot when light comes on
9/2/2010 1:42:50 AM • MTX JackHammer... • 184 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

When i hook up my amp the fan goes on then yellow

check your wiring's and make sure it is properly grounded.
6/13/2010 12:01:22 AM • MTX JackHammer... • 288 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

It wont turn on, it give me a flashing light on the flash sign..

please run a thicker power and ground if u have already check ur fuse on the power make sure its a big enough amp fuse for the amp
5/17/2010 12:23:58 AM • MTX JackHammer... • 477 views • 1 helpful votes
0helpful
1answer

Sub wiring monoblock amp two pos two neg which one to use

well if the amp is a mono block for sure you just choose any combination of 1 positive and 1 negative to wire your subs. They are actually summed inside the amp. meaning both positives go to the same terminal inside and both negatives to the same negative on the inside. It's just that way for ease of wiring in high wattage and multi sub systems
5/29/2010 9:15:25 AM • MTX JackHammer... • 328 views • 1 helpful votes
0helpful
1answer

How to bridge this jh600 amp??? i have it on neg.

fofr
5/21/2010 10:56:29 AM • MTX JackHammer... • 261 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

My MTX JH 600 amp does not work. The light wont

Contact Capital Audio & Electronics Repair in Tallahassee,Fl we repair all namebrands & all models
3/18/2010 8:38:55 PM • MTX JackHammer... • 683 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

Why does the amp not turn on or go o protection is

either the output amplifier is shorted or the one of the speaker voice coils is
3/6/2010 7:25:20 PM • MTX JackHammer... • 180 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

No power

Internal problem, refer to Manufacture
2/7/2010 7:26:10 AM • MTX JackHammer... • 143 views • 0 helpful votes
0helpful
1answer

I have an MTX Jackhammer 600. I just took out my

Hi,
If you replace the speakers with the power on, then you probably burn the output transistors in you Amplifier, if that is the case you have to take it to a repairshop, there is nothing you can do to fix it.

If that`s not it, then try this, make sure the power is off, unplug the wires from one sub and switch them, for instance put the red wire where the black one was and visa versa, leave the other sub alone.
If this does not work put the wires the way they were. Hope this helps. good luck

12/19/2009 11:58:32 PM • MTX JackHammer... • 271 views • 0 helpful votes
Not finding what you are looking for?
MTX JackHammer JH600 Car Audio Amplifier Logo

Popular Tags

52 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MTX Car Audio & Video Experts

Pierre Laplante

Level 3 Expert

2061 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1190 Answers

 Francisco Mauricio...
Francisco Mauricio...

Level 3 Expert

1551 Answers

Are you a MTX Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

MTX Car Audio & Video

  • MTX Car Audio & Video

Most Popular Question

mtx jh600 works intermittently

  • Car Audio & Video
Loading...