Bazooka EL1500 Car Audio Amplifier - Answered Questions & Fixed issues

0helpful
1answer

I have 2 12" and

I suggest you get a meter that measure OHMS and check each speaker to be sure that they are showing the resistance that is listed on the speaker It could be between 8 and 4 OHMS If it is not then you have a bad speaker.
7/14/2017 3:42:28 PM • Bazooka EL1500... • Answered on Jul 14, 2017 • 60 views
0helpful
1answer

I have a EL 1500wat amp, when I turn it on the little lite comes on and stays yellow, it was green and was working,fine last night. Any ideas?

Look at fuses first. Then if they are ok. You need to check wiring. Ground. Power remote. If those are good. You need a tech.
1/6/2015 9:43:23 AM • Bazooka EL1500... • Answered on Jan 06, 2015 • 134 views
0helpful
2answers

Trying to install a car audio to my low rider

I build from mild to wild car audio systems. Give me an idea of what you are looking for? Is this on a trike or 2 wheeled lowrider?
1/6/2015 9:41:59 AM • Bazooka EL1500... • Answered on Jan 06, 2015 • 148 views
0helpful
2answers

Hey i dont know to

Are you connecting positive to positive and negative to negative from the sub to the amp? If so, try positive to positve (+) in the far left channel and then the negative to negative (-) on the far left channel to. If no luck do the same in the other channel with one sub at a time. Try one sub at a time, Dont try an connect 2 or more subs to one channel as this would cause the amp to go into protect mode (red light you describe). Usually the positive wire has either a line down the wire, writting on it or has a red seperate wire with it when wire end stripped to connect it. Hope this helps and please rate...
6/20/2014 4:36:16 PM • Bazooka EL1500... • Answered on Jun 20, 2014 • 302 views
0helpful
1answer

Red led is on i dont know what componet is bad i

test with multimeter the main conponents /chek fuse
3/5/2011 9:48:21 PM • Bazooka EL1500... • Answered on Mar 05, 2011 • 56 views
0helpful
1answer

I have 2 bazooka el 1500 amps

wire #12
5/6/2010 11:11:59 PM • Bazooka EL1500... • Answered on May 06, 2010 • 208 views
0helpful
1answer

A red light appears within 30 sec. of being on

yes you have a internal fault of the amp. the circuit that puts it into safe mode is bad and that is a very small chip on the board know as a op amp. needs to be repaired.
1/31/2010 7:56:10 PM • Bazooka EL1500... • Answered on Jan 31, 2010 • 154 views
0helpful
1answer

Got the hot nd ground conted nd the aux cables from the raido conted nd the amp does not turn on

The amp needs a remote signal to turn on. This is provided by wire from the back of your head unit. Also look for a 'REM' or 'remote' connection on the amp (besides the 12v and ground connection).

Look at the wiring/setup diagram for your head unit to determine which wire/connection you should use for this.

If the head unit does not have a specific 'remote' wire, you can usually use the power antenna wire to provide a turn on signal to the amp instead.
4/13/2009 1:30:14 AM • Bazooka EL1500... • Answered on Apr 13, 2009 • 162 views
0helpful
3answers

El1500 turns on but so sound

Hello fordguy, love the name i'm a ford man myself if thats why you chose it. Anyway to the amp. I buy broken amps all the time from E-bay and find which parts are bad order them and replace them and the amps work great. I just bought and recieved the same amp, Bazooka EL1500 and right away when I put power to it the protect light came on. Let me tell ya a little about car amps and the mostly the main reason they go into protect mode. First it could be something small and stupid like a fuse, sometimes amps protect light will still come on even if fuse is blown. Maybe something inside is touching something else causing it to go in to protect mode like lets say a small peice of solder is connecting to solder traces together or whatever, you get the idea. Second and this is I'd say 80% of all protect lights coming on. You either have shorted out output transistors or powersupply mosfets transistors. This is mainly the cause of this all the time. Sometimes though it's not and you have to do further testing. With your amp, I don't know what was going on at the time of when it quit. The capacitor you speak of is fine it's just the protective shrink looks melted cause thats how it was done when amp was made. You need to test all output transistors and power supply mosfets with a digital volt meter set on diode check. Let me know what you find and itf you need help just opost a comment asking for my e-mail and I will taake you thru the steps. If this helps, please rate it so I can get out of this apprentice status. Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/mark_b53a7494531bf96d
8/28/2013 10:50:51 PM • Bazooka EL1500... • Answered on Aug 28, 2013 • 392 views
0helpful
2answers

Wont work

I have the same amp I just bought off e-bay not working. It's what I do. I buy amps that don't work then repair them and resale. Anyway mine did the same thing and your problem is shorted output transistors. Find which ones and replace. But, since this is a 1 channel amp you will want to replace all the output transistors. Make sure the replacements are from same manufactuer, same date code/ batch number. It's better to have transistors that are from the same batch cause mixed transistors can have little variations that might cause problems later on. Good luck and let me know. I will help you if you need more help. Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/mark_b53a7494531bf96d
1/3/2010 11:55:27 PM • Bazooka EL1500... • Answered on Jan 03, 2010 • 173 views
0helpful
1answer

Bt8250d is cutting out

Loose connection or your power cable and earth cable to your amp are not a heavy enough gauge.
11/30/2014 4:34:44 PM • Bazooka Car... • Answered on Nov 30, 2014 • 112 views
0helpful
1answer

Speaker Fried, is my Amp toast too?

You are sending TOO much power to the speakers, Replace the speakers and then get a much smaller amp that is within the ratings of the speakers. ACTUALLY you should get an amp that is aboout 1/2 the total rating of the speakers.

You should ALSO procure a sound meter to verify the sound level is within safe limits. If you insist upon abusing your ears with too high a sound pressure, be ready to buy hearing aids at a VERY young age.

You also need to know that the enclosure of the speaker plays a part in keeping the speaker from tearing itself to pieces.

MANY of the auto sound system installers are hacks that don't do it right and you see what happens to your expensive equipment!

Using even a Radio Shack sound meter properly will protect your preciuos hearing for later life.
12/22/2009 9:19:21 PM • Bazooka Car... • Answered on Dec 22, 2009 • 152 views
0helpful
1answer

Bazooka amp

If the amp is in protect mode, it probably has shorted output transistors. To eliminate other possible problems, do the following. I'll assume that you've checked the amplifier's on-board fuses.

With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp (not on the point where the ground wire connected to the vehicle) and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

Disconnect all speaker wires from the speaker terminals of the amp and disconnect signal cables from the amp. If it powers up, the wiring needs to be checked. If it remains in protect mode, the amp almost certainly has shorted output transistors and will need to be repaired.
6/15/2008 6:52:48 PM • Bazooka Car... • Answered on Jun 15, 2008 • 688 views
0helpful
3answers

Nhzn-w57(76032) is already locked, How can i use it.

how can i open nhzn-w57
2/6/2023 8:20:53 PM • Car Audio &... • Answered 22 hours ago • 785 views
0helpful
1answer

Cd boxes in pioneer jukebox not working is there a reset switch ?

is it in a car or not? no model told of juke so how can there be answers"? it needs service for sure, get some?hands on tech in shop.
2/6/2023 11:57:08 AM • Car Audio &... • Answered Yesterday • 16 views
0helpful
1answer

BEOSOUND9000 - When BEO4 is set to 'CD' 'Shift 90258' for test mode, when I then press '72' the message on the BEOSOUND 9000MkIII states 'Wrong SRC/TM' even though It worked at the start of the repair

The message "Wrong SRC/TM" on a BEOSOUND 9000MkIII when pressing '72' while in test mode (Shift 90258) and set to 'CD' could indicate that there is an issue with the source selection or the test mode itself. To resolve this issue, you can try the following steps:
  1. Check the source selection: Make sure that the correct source (CD) is selected on the BEO4 and that it is functioning properly.
  2. Check the test mode: Verify that the test mode has been activated correctly and that the Shift 90258 code has been entered correctly.
  3. Check for firmware updates: Make sure that the firmware on the BEOSOUND 9000MkIII is up-to-date. If there is a firmware update available, install it to resolve any issues with the test mode.
  4. Factory reset: If the above steps do not resolve the issue, a factory reset of the BEOSOUND 9000MkIII may be necessary. This will restore the unit to its original settings and resolve any software-related issues.
If these steps do not resolve the issue, you may need to seek further assistance from the manufacturer or a professional repair service. It's important to follow the manufacturer's instructions and safety guidelines when attempting to repair or troubleshoot your system to avoid damaging the unit or causing potential harm.
1/29/2023 12:39:54 PM • Car Audio &... • Answered on Jan 29, 2023 • 28 views
0helpful
1answer

Lasko silent room heater Model Number 5628

I apologize, but wiring diagrams for specific home appliances are not readily available to the general public. These diagrams are usually confidential and used by authorized repair technicians only. If you need to repair or replace the cord on your Lasko silent room heater Model 5628, I would recommend reaching out to the manufacturer or an authorized repair service for assistance. They should be able to provide you with the information and support you need to safely and effectively repair or replace the cord.
1/29/2023 12:37:57 PM • Car Audio &... • Answered on Jan 29, 2023 • 22 views
0helpful
1answer

Been trying to hook up. Y performance teknique icbm-9707b can't seem to make it work it turns on then off it only makes a wishlsonose

I'm sorry to hear that you're having issues with your Y performance teknique ICBM-9707B. To help diagnose the problem, please provide the following information:
  1. What is the device supposed to do?
  2. What is the exact error message or behavior you are encountering?
  3. Have you tried troubleshooting steps, such as checking the power source or connecting cables?
  4. Is there any recent hardware or software changes made to the device or the environment it is used in?
Providing this information will help me better understand the issue and provide more specific advice to resolve it.
1/29/2023 12:34:38 PM • Car Audio &... • Answered on Jan 29, 2023 • 16 views
0helpful
1answer

Face plate on DEH-1700 is loose

Try cleaning the contacts with a q tip and rubbing alcohol and see if that helps.
1/28/2023 9:05:28 PM • Car Audio &... • Answered on Jan 28, 2023 • 14 views
0helpful
1answer

Usb device error for avh-p3200dvd

The USB device error for an AVH-P3200DVD can be caused by a variety of issues, including a problem with the USB device itself, a problem with the USB port on the AVH-P3200DVD, or a problem with the software or firmware on the device. To troubleshoot the issue, you may want to try the following steps:
  1. Check that the USB device is properly formatted and that it contains no corrupt files.
  2. Try connecting a different USB device to the AVH-P3200DVD to see if the problem is with the USB port or the device itself.
  3. Try using a different USB cable to connect the device to the AVH-P3200DVD to see if the cable is the problem.
  4. Check for any software or firmware updates for the AVH-P3200DVD and apply them if necessary.
  5. If none of these steps work, try resetting the AVH-P3200DVD to its factory settings.
If the problem persists, it may be best to contact the manufacturer for further assistance.
1/23/2023 9:47:52 AM • Car Audio &... • Answered on Jan 23, 2023 • 19 views
Not finding what you are looking for?
Bazooka EL1500 Car Audio Amplifier Logo

12 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Bazooka Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5048 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85241 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76851 Answers

Are you a Bazooka Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...