20 Most Recent Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE External Sound System Questions & Answers


What version of windows do you have? IF it is XP, find your "Audio devices" folder, click the "audio" tab, and in the drop-down meny click on digi...

Digi 002 Rack... | Answered on Jan 23, 2015


Try the other port on the 002. If that doesnt work, I recommend trying the 002 on a computer that does have 400 to see if it will connect then.

If it doesnt, then you may have a couple blown firewire chips inside your 002. It happens, and can be fixed.

Digi 002 Rack... | Answered on Nov 19, 2013


Hey -

Unplugging the harness and reconnecting only worked for a couple days. It turned out that I had to call digidesign and they sent me a new power harness for free. That fixed it for me.

Digi 002 Rack... | Answered on Nov 12, 2013


Hello,
I just had the same problem... It has to do with the connectors from the power harness. Found this on the internet and it did the trick for me...
Goodluck!
It seems like it's only a matter of time before the digi002 (rack and non-rack) have this problem. You'll go to turn it on and the mute light turns on and nothing else. You don't hear the 3 clicks that you usually hear when turning it on. Your computer doesn't recognize it. Then you start swearing and promising to quit recording forever. After all that happens, you have 2 options:

1. call digidesign. they've been replacing the power harness (source of problem) for just about everyone, even if you're out of warranty and it's free (including the tech support over the phone). don't pay them anything. maybe shipping.

2. most people seem to have the same problem after a while after getting their new power harness. lots of people are saying it's not even the harness - just the connectors. so last night i had this problem and i opened up the top of the box and unplugged and plugged back in the little rubber-covered wires going from the power cord to the rest of the 002. turned it on. works fine. i may try to use some of that connector-cleaner from GC if it happens again.

so if you find this happening, don't panic. try the above. takes 5-10 minutes (only because of all of the screws)

Digi 002 Rack... | Answered on Feb 06, 2013


DSQRD here...
After disconnecting power source, I went back in and unhooked and rehooked the white plastic connector located at the front of the unit. It's in between the power switch and the mainframe and has about 6 wires through it. This time it worked and the 002 lit up. It's kinda humid in my studio and I think the connections film up easily. I plan to address that issue as well. It was a coincidence I guess that all this started the same time I hooked up the external drive. It through us off as to what had happened.
Good luck

Digi 002 Rack... | Answered on Jul 31, 2012


I'm sorry but you have this posted in the wrong product category. Please re-post the question in the proper category

Digi 002 Rack... | Answered on Jun 29, 2012


you can just piggyback the mixers - take the outputs from the mackie mixer (assuming it is NOT a powered mixer) ... those should be line level outputs - send them into a line level input on the digi 002 and then set that channel on the digi 002 and once set, just leave it, and control the mackie channels individually ... should work fine ...

For audio expertise and PA system help with feedback and noise, try our new DVD "PA Systems for Small Groups" at www.rexark.com

Digi 002 Rack... | Answered on Mar 25, 2012


use the 7 or 8 output n bak to same input

Digi 002 Rack... | Answered on Oct 23, 2011


The Same is happening with me its might be Windows 7 issue, try to update the driver automatically through device manager, if it will not work ask to your tech support...

Digi 002 Rack... | Answered on Apr 01, 2011


Unlike some RME products, the 002 rack has no ability to run as a standalone mixer. All routing/mixing is controlled via the pro tools software.

Digi 002 Rack... | Answered on Mar 16, 2011


first right click my computer in the desktop then properties then hardware then device manager then expand the audio,vedio and game controller see wether the driver is installed properly if not installed it will show yellow question mark the reload the correct drives from the cd which you recived with your computer install the audio software and restart the system then in the taskbar you will see the speaker icon right click them click adjust audio properties in volume move the slisders to full on uncheck the mute then restart your computer

Digi 002 Rack... | Answered on Jan 28, 2011

Not finding what you are looking for?
Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE External Sound System Logo

Popular Tags

67 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Digi Computers & Internet Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

71004 Answers

Larry Ng
Larry Ng

Level 3 Expert

5991 Answers

Are you a Digi Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Digi Computers & Internet

  • Digi Computers & Internet

Most Popular Question

digi design rack 002 pro tools le

  • Computers & Internet
Loading...