Kenwood CT 401 Hi-Fi Stereo Dual Cassette Deck Single Dual Cassette Deck - Answered Questions & Fixed issues


Look on ebay, for starters...worked for me...NK

Kenwood CT 401... • Answered on Feb 06, 2015 • 140 views


hola mi equipo kenwood ud551m tiene averiado micro funciones del amplificador donde lo puedo conseguir al componente gracias ana desde uruguay

Kenwood CT 401... • Answered on Jul 09, 2013 • 586 views


Yes, the belts need to be check and idlers or whatever drive mechanism that is used in that system. Dual deck units are among the most unreliable units there are and a reason I tell people for the last 30 years not to buy those things. Almost most of the time they are not worth fixing due to their poor performance at the end. These are facts not just opinion.

Kenwood CT 401... • Answered on Mar 23, 2016 • 676 views


power problem of power amplifier .
if you can open the cover we can give try to solve this problem.
nuwan

Kenwood CT 401... • Answered on Nov 28, 2012 • 497 views


Replace capacitor 110 (47uf 25v), it fixed my problem, should cost about 25 cents and take about 1 hour of your time :-)

Kenwood CT 401... • Answered on Nov 27, 2011 • 2,189 views


Needs two new 8" drive belts. They install in 5 mins and cost just a few bucks. [email protected] if you need more help.

Kenwood CT 401... • Answered on Jun 21, 2010 • 940 views


Sounds like you have either a speaker wire exposed and/or crossed. Or speakers that are capable of too much wattage/ohms resistance for the receiver to match.

Kenwood CT 401... • Answered on Jun 21, 2009 • 194 views


sound output section trouble.can you remoove and shall we start rectifing the problem.
nuwan

Kenwood CT 401... • Answered on Jan 12, 2009 • 433 views


please check the VDR in primary supply side.its directly connect to bouth N&Live wire connections of supply.
nuwan.

Kenwood CT 401... • Answered on May 05, 2009 • 1,831 views


There are sensor leaf switches that may not be contacting properly or the drive belt may be too slack to position meachanism properly. Have it checked by pro/tech

Kenwood CT 401... • Answered on Apr 27, 2008 • 1,141 views


Karla, Equipment and water especially SALT water (AND SALT AIR) don't mix very well. The constant high moisture environment affects all the connections (the wires) the rca connectors (where one thing plugs into another, AND the switches. The wires may LOOK good but the connections may not be. When you say "all seems to be in good condition" tell me specifically how you checked them. Sometimes they LOOK good, but ar not making connection. While your stereo is ON, get in there and wiggle everything and see it the speakers come back on.

My first guess is your amplifier/reciever. Does it have speaker switches? If it does, move them up and down or click them many times to see if you can work the corrosion a little. This may help.

I'll try and help, let me know some of the stuff I've asked fo above.

Kenwood CT 401... • Answered on Mar 15, 2008 • 131 views


Use code search on your GE URC to find something that works. If a search through all codes stored in the UIRC fails, try a different one.

Kenwood Audio... • Answered on Feb 01, 2021 • 110 views


Applicable codes would be found in a compatible remote control.

Kenwood Audio... • Answered on Feb 01, 2021 • 100 views


Internal components have failed. Return to Kenwood authorised service for repair.

Kenwood Audio... • Answered on Jan 30, 2021 • 15 views

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

24 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Audio Players & Recorders Experts

Michael Thomas
Michael Thomas

Level 3 Expert

3056 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

76587 Answers

Kardoc

Level 3 Expert

6126 Answers

Are you a Kenwood Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...