Question about Yamaha Motorcycles

Open Question

I have a virago xv500, had new battery put on it 3 days ago, starts first thing in the moring , when i try to start it when the engine is hot it drains battery and wont start

Posted by paul godden on

Ad

5 Related Answers

Anonymous

  • 2 Answers

SOURCE: Acura Legend Sedan 3.2 lts 1994

replace de ignition module first.. if still wont start good chances is the crank sensor is located behind the timing belt.. my 94 legend use to do the same thing until i replace the crank sensor.. and also if u can afford i will suggest u to replace the main fuel relay too... all this is after u are 100 pcnt sure that ur fuel pump is working....

Posted on Oct 09, 2008

Ad

Anonymous

  • 1 Answer

SOURCE: hesitation during acceleration

could be the type of plug you are using.I was told only to use ngk plugs.I recently put bosch plugs in my mazda 3 and the check engine light came on and it started missfiring.

Posted on May 03, 2009

Ad

lapum0nz

  • 18 Answers

SOURCE: XV1100 virago ...sputtering, dying...NOT FZR!!

1 maybe there is a diaghfram tear at your carb only 1 is funtioning and 1 block engine is running but under power
2.check your fuel line from tank to fuel filter then pump then carb
probally there is a debrie stuck in the pipe line or in your tank

Posted on May 11, 2009

Richard Scordino

  • 6982 Answers

SOURCE: 2003 OLDS ALERO WONT START

find the buzzing noise...likely its the fuel pump relay.

Posted on May 28, 2009

tabbycat282

tabbycat282

  • 56 Answers

SOURCE: 1989 tw200 yamaha won't start

G'day egdbcs . Ok.now lets see.You say good spark,so i'm presuming you are doing the old sight test.Try bending the arm on a know good sparkplug about 5-6mm,earth the plug and kick'er in the guts(crank it over)Be very carefull , high voltage danger.If there's still a good spark it's safe to say that there will also be a good spark under pressure in the combustion chamber,speaking of which you should also do a compression test,anything over 100psi should be ok. as i'm not to sure of the extent of the re-build,hopefully the valves were lapped and checked for straight and true and valve seals replaced,if you notice oil on the tip of the spark plug you could have a leaking valve seal or oil seal .Try putting a small amount of fuel directly into the combustion chamber ,tighten up the spark plug ,install the plug cap and.......Yeah ..You guessed it ..."kicker in the guts".If all the abouve are correct and true it should fire up.If it runs for 5-10 seconds then stops you've got some sort of fuel starvation problem , could be dirt in the carb,blocked idle jet ,or air passage or even the needle could have come off it's clip,believe me with an old bike like yours anything could be worn and loose inside that carby.The only other thing to consider is the timing.There may be a good spark but is it happening at the right time inside the engine???. I'll leave it all in your capable hands EGDBCS.Hope this helps to solving your worries. Chow for now......Tilleydog..

Posted on Jun 03, 2009

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2000 Chevrolet Silverado stopped running on highway, would not restart. Had it picked up the next day, after charging battery, started back up. Drove it 15 miles stopped again, would not restart. Started...


Died on freeway and would not restart ? When you turned the key what happened ? Did the starter engage and spin the engine ? Or nothing happened . Why did you charge the battery ? Did you drain it trying to start it or it drained when driving the vehicle an it killed it ? Before replacing parts did you have it diagnosed or did you just replace parts ?
048 Engine Hard to Start or No Start Scan Data for Starting Problems If you don't know how to test ,your best bet find someone like this .

Aug 18, 2017 | 2002 Chevrolet Express

1 Answer

HELP with my problem to my Question and added details


A good hot battery shoulde do it. Have you had any problems with the security system? That's all that should keep it from starting now. Have you put a socket on the crank bolt to make sure the engine is not seized and turns freely?
Good luck.

Apr 29, 2012 | 2002 Saturn L-Series

1 Answer

Eight days ago 2005 Suburban would not start. Made a clicking sound when I tried to start it. Jumped the battery seemed fine. Today same thing. Made clicking sound, jumped, started up. Went and bought...


Even a new battery will go dead if the car is running on the battery instead of the alternator.
Check alternator output.
First charge the battery up.
Then check voltage with a meter from Harbor Freight ($3).
Should be 12.5.
The start engine and rev it up.
Should go over 14.
But also clean and grease battery terminals, alternator terminals, and check engine ground strap.

Sep 21, 2010 | 2005 Chevrolet Suburban

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

112 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

gbob59

Level 3 Expert

3063 Answers

randymanfive

Level 3 Expert

501 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

6197 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...