Question about Yamaha Road Star Midnight Silverado Motorcycles

1 Answer

I have a 2007 Yamaha silverdo 1700cc that hasn't been started for 9 months, what should I do to get it back running.?

Posted by Mazda Kazemi on

Ad

1 Answer

Michael Green

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 3,799 Answers

Charge the battery and give it a try. I would suggest that you turn it over with the plugs removed for about 30 seconds before you refit the plugs and try and fire it up. This will circulate oil round the cold engine and reduce the chance of wear on start up, as the internals will be dry. Once started you may like to do a complete minor service (oil, filters and check the brake fluid levels.)

Posted on Feb 17, 2013

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Whats the best oil for my gear box on my yamaha warror 1700


Your gearbox and engine use the same oil probably 10 W40. You do have a transfer case section on the back of the engine that uses Sae 80 gearbox oil. Try www.rswarrior.com their formus tell you all about it.

Apr 01, 2014 | 2002 Yamaha Road Star Warrior

1 Answer

I have a 1985 Yamaha maxim that hasn't been ran


Spray starter into the carb intake with no choke, if she runs for a few seconds then you know its fuel starvation
clean jets & airways & blow through with compressed air

Nov 20, 2011 | 1985 Yamaha XJ 700 S Maxim

1 Answer

92 Camaro RS Stoped in driveway hasn't started since.Itb is definetly a fuel problem .Pump is not running. Checked relay Ok. Took voltage reading at plug to pump,femal side, only showing 9 volts....


It sounds like there is a problem with the power wire. It could just be a bad connection but more likely it's corrosion or a broken end at one of the plug-ins. It could also be the insulation rubbed off somewhere along the way. It's probably easiest to run a new wire from the relay back to the plug-in. Hope this helps.

Jul 19, 2011 | 1992 Chevrolet Camaro

1 Answer

Yamaha TW 200 starts but won't run.


If the bike has sat for a long period of time without being run - the gas that is sitting in the carb(s) will shellac.. Then the carb(s) would need to be cleaned and "rebuilt"..

Sep 14, 2009 | 2001 Yamaha TW 200

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

68 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

gbob59

Level 3 Expert

3063 Answers

randymanfive

Level 3 Expert

501 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

6178 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...