Question about 2000 Ford Windstar

1 Answer

Windstar garbage arter changing sterio van will crank but wont start.checked fuses.all i done was took the batt cable off to conect amp wireing.could comp go that fast

Posted by wood142 on

  • wood142 Aug 08, 2008

    thank you the problem is the 2000 winstar well crank over but will not start.all i did was put in a new sterio .batt cable was taken off before anything was done

  • Anonymous May 11, 2010

    does the vehicle have a remote start system installed.take off the gas cap have some turn the key on the key and see if u can listen for the fuel pump to come on.

×

Ad

1 Answer

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 27 Answers

Did you try starting the van while giving it half (or more) throtle? sometimes, but not usually, after removing a battery a vehicle's computer needs to "re-learn" some of its programing. the vehicle won't start or idle without some throtle. taking the vehicle for a drive if you can get it started will get the computer working properly agian if that is the problem.

Posted on Sep 10, 2008

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Mazda E2500 diesel . Hard to start when cold. Have checked fuse. Relay sounds like it is clicking in. Van is a 2004 done 145000 kmc


Hello Hugh, You need to check the voltage at the glow plugs.. Just because you hear the relay clicking does not mean it is working properly.

Mar 29, 2013 | Mazda Cars & Trucks

1 Answer

Wont start


This may be a little to much info all at once but you have to start some where. Are you getting a strong blue arc at coil during cranking or while at idle if so coil is good and if it is orange in color then its a week coil. Get a volt/OHm meter and check alternatetor voltage out put, and use grounding tab at rear of alt. while testing. You want 14 to15+ volts and any thing below 14v may not be giving enough operating voltage nor a good batt. charge. You can also disconect POS. term. from batt. while at idle then turn your head lights on high beam and if van shuts off then that would also indicate a faulty Alt or voltage regulatetor. Also the (MAP sensor) may be your problem,It takes info from manifold pressure and it gives info to PCM that will dictate how much fuel is needed and also sets the corect timing for proper running. or (Throttle postion sensor) can also cause this problem or Idle Air Controle on left side of throttle body. Make sure that your grounds are good at batt. to frame and alternatetor and have alt. checked for free at most parts stores. Most of the small things that send info to PCM such as TPS, MAP, IAC, are cheap in cost And be for you spend a dime make sure that all fuses and relays are clean and testing good and check all wiring conections that you can see and get your hands on before you go on the wild goose chase. This will only cost you your time and the cleaning may do the trick. Been there done that and then some, so Good Luck.

Dec 18, 2012 | 1998 GMC Safari

1 Answer

1994 E150 van ford no alt power have changed the alt. charged the batt


There is a fuse or fuseable link between the alt and battery, and the alt gets a signal from the key to activate the voltage regulator.
I would check for batt voltage at the alternator and you may need a wiring diagram to check for key voltage.

Jul 02, 2012 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

I cant get my truck started it turns over but wont start i think it might be the connection to the battery how do i change the battery cables


if it turns over but will not start, its either theft locked or the fuel pump is bad . start by checking the fuses in the fuse box under the hood .. if there is a problem like it was jumped with the cables backward it will blow one of the 40 or 50 amp fused in the fuse box, if those are ok see if the theft light is flasing, some 98s do have trasponder keys the can loose program. if the theft light is no on and the fuses are good check the inertia switch it will shut off fuel to the engine. its located in the right front kick panel ,remove the kick panel and make sure its pushed, if all that is ok and you still think its the cables , have some one crank the engine while you wiggle the cables if it starts then and you do need to replace the cable the easyest way is to buy the cable extesions at the parts house, that is a cable end with a piece of batt, wire that has a screw fastener ,just cut the old batt, cables of strip the ends and insert into the new fastner and tighten the screw

Dec 16, 2010 | 1998 Ford F150 Regular Cab

3 Answers

2000 xterra wont crank. just a click when i try to crank. new starter batt is good. ??????


check your postive and neg,cables to the starter ,if there is alot of corrision on the wires you wont get a good signal

Sep 20, 2010 | 2006 Nissan Xterra

1 Answer

Combi van clicking noise from fuse board wont start?is it the batt


its a short. check all conections,grounds . check starter for a loose or broke power or ground

Feb 19, 2010 | 2001 Volkswagen Eurovan

2 Answers

99 saturn sl1 wont pass inspection


try disconnecting the negative batt wire let sit for 3 mins.reconnect batt should reset the comp.if not pull the pcm fuse from the inside batt box.and i would think that they would be nice enough to hook it 2 the comp and erase the code for u.but if ur light is on go 2 auto zone or advanced auto and have them hook it up 2 there comp and see if they could erase it for u.dont worry if your lights on they do it for free.if the above doesnt work have them check your alt.thers not many more things it could be put your wires.so check your wires .start the car and discont the negative wire from batt while running and if the car stalls its your alt.also make sure all ur wire terminals to and from batt to al are clean

Jan 23, 2009 | 2000 Saturn SL

1 Answer

Winstar wont start


THE THEFT ALARM WILL NOT ALARM THE VEHICLE TO CRANK OVER, ITS SOMETHING MECHANICAL JUST OCCURED AT THE TIME U INSTALLED THE RADIO, THE FACTORY SYSTEM IS BUILT INTO THE KEY FOR FORDS, TRY THE SPARE KEY,CHECK ALL FUSES UNDER THE HOOD AND UNDER THE DASH U MAY HAVE BROWN A FUSE AS WELL

Aug 05, 2008 | 2000 Ford Windstar

2 Answers

I have a charging problem on my 89 camaro


So found the problem it was the seilnoid on the wasnt working properly store said good put it back hit with small hammer fired up so just replaced whole strarter now fires first time sounds awesome had lot of trouble tracking it down went threw new battery's thinking that was prOblem but was bad starter unit try this maybe will help u to

Jul 01, 2008 | 1989 Chevrolet Camaro

Not finding what you are looking for?
2000 Ford Windstar Logo

Related Topics:

189 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

gerry bissi

Level 3 Expert

4388 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...