Question about 1997 BMW 318

2 Answers

Bmw 316 e36

Hi..when im going the car just loosing power.when u put ur foot down it looses all his power,just dies out then gets all the power back,its like its not geting petrol orv not geting spark propely,cud it be the petrol filter???it woudent rev the other day,if i put my foot on exelreater it bogs down,

Posted by dj andy b on

  • platoon91 Nov 13, 2008

    i have 1994 318i it loses power when i put my foot down but not all the time. as if theres a petrol starvation. but ive had the spark plugs spark plug leads airflow metre fuel filter and the air filter but it still keeps on happening i dont know what to do next can any one please help

  • Anonymous Mar 13, 2014

    i have a sri 2.0 turbo petrol drives fine no light on dash ect but you put foot down and it dose not take of also cant here any whistling from turbo

×

Ad

2 Answers

Anonymous

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Hi there i had same problem,changed again airflow meters , car losing a power due to air flow meter doesnt delivery air to engine ,so changed airflow meter.and clean ur sparkplug,
call me if u wanna more help
07768715929
dennis

Posted on Feb 25, 2009

Ad

Richard Jordaan

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Welcome Back:

    Visited the website for 2 consecutive days.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 10 Answers

Change your fuel filter if it does'nt work check that your fuel pressure is ok if not check that all the plugs on your air intake is all good and pluged in properly

Posted on Jul 18, 2008

Ad

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

What causes the reverse light not to light when im reversing my car


Hi .
Reverse light works on a switch that's is located on your transmission . so the problem is with the switch or fuse or maybe even globes are blown ? good luck.
25298807-5sbvr3gi04orzaq4lm4sh1xh-1-0.jpg

Nov 27, 2014 | Audi A4 Cars & Trucks

1 Answer

Alternator battery bad


Does it have any oil in the engine?

Jan 29, 2014 | 2000 Daewoo Nubira

1 Answer

1996 Intrepid 3.3L. Loose power then it dies at times


The first thing that must be done here is to have the computer tested for fault codes with a scanner.

Jun 01, 2012 | 1996 Dodge Intrepid

1 Answer

Hi there!!! i need help!!!! the other day i was looking over my 95 honda civic ex and i took one of the spark wire off and i forgot to put it back on. I drove around the block and it misfire than the car...


check the spark plug wire for any nicks or burns and sometimes the spark plug could be broken and you just cant see it so if you left it somewhere where something could happen to it i would check that out. i dont see your timing jumping unless the tension was loose. also i know how much an engine viberates when you are missing a plug so check for any loose wires. good luck

Jun 17, 2011 | 1995 Honda Civic

1 Answer

1999 chevy malibu 6 cyl. Was driving and all of a sudden rmps went low car would not go even with foot to floor. Once I let the foot off car would go. When rmps are low all interior lights on dash...


It sounds like the alternator isn't working. If the battery voltage gets below 10.8volts it starts to shut systems down, like engine computer, fuel injectors, electrical loads(lights) etc. Get your alternator tested or replaced. Also make sure you battrey connections are clean and tight. If they are loose the alternator can't replenish the battery power due to excessive resistence in the cables.

Jan 27, 2011 | Chevrolet Malibu Cars & Trucks

3 Answers

Bmw 316 e36


check the induction kit, where the big black rubber hoses pipes connect to air filter box and inlet fuel manifold ?? i cant remmber wat is called (sorry),if is spilt that the reason u will lose the power ,if u dont find anything spilt ,is could be possile spark plugs lead need replacing

Apr 17, 2009 | 1997 BMW 318

1 Answer

Loosing power at cruising speed


Hi. I have two Dynasty LE cars, (a 91 and a 93). Both have the 3.3 litre. The 1991 had almost the same problem as yours except it would only do it once the engine warmed up, (similar to your freeway issue, given distance and time for the engine to warm up to operating temp.) I had it in about three shops before the dealer found an intermittent fault with the cam and crank sensors. I replaced them and now it runs just fine. I hope this helps.

Sep 08, 2008 | 1989 Dodge Dynasty

1 Answer

BMW


Hi

It sounds as though you either have a faulty O2 sensor, or there is a fuel pressure issue, which from your description, could be due to a worn fuel pump.

If the car performs ok under full acceleration, but plays up at either part throttle or no throttle, then you may well have a faulty O2 sensor.

Very best regards

Geordie

Jun 08, 2008 | 1999 BMW 323 Series

Not finding what you are looking for?
1997 BMW 318 Logo

Related Topics:

994 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top BMW Experts

gbob59

Level 3 Expert

3063 Answers

old marine
old marine

Level 3 Expert

2311 Answers

randymanfive

Level 3 Expert

501 Answers

Are you a BMW Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...