Question about Cars & Trucks

4 Answers

My atv engine starts but it doesn't have enough power to move

My atv t013 engine will start but it doesn't have enough power to move when I put the gas on. When I gradually put gas on it doesn't go but when I put more the engine buffers and it eventually dies and shuts off. It doesn't have enough power to go up a hill with no one on it. Someone please help. Thank you

Posted by on

Ad

4 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Habit-Forming:

    Visited the website for 3 consecutive days.

    Greenhorn:

    A rookie expert who has answered 20 questions on their first day.

  • Expert
  • 137 Answers

Hey have u tried this manuals site big-manuals.com ? Like manuals are great and for automobile problems it's suggested that manuals should be referred.. I personally like big-manuals.com it's a great website and very helpful.. u must try it once

Posted on Dec 03, 2019

Ad

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 9,479 Answers

Hi buddy
Why don't u try a manual.. this problem can easily be looked up there. And the website.. reliable-store.com has all kinds of custom made manuals so you will definitely find a solution there.. try it once

Posted on Dec 03, 2019

Ad

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Welcome Back:

    Visited the website for 2 consecutive days.

  • Contributor
  • 3 Answers

Hey! I got the same problem and I fixed it fast after reading this post:
https://www.kidsatvsale.com/kids-gas-powered-atvs/

Posted on Dec 03, 2019

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 14,809 Answers

Replace your fuel filter,may be clogged,you can get them at Walmart,Home Depot or Lowe's,also check your gas lines to make sure you have no leakage.Also drain gas and put new gas in,use regular unleaded.Also check your spark plug,put a new one in,sometimes it may look good but it's not.Then check your air filter,try a new one one too.After all this,it should run like new. ATV T013 125cc Kids ATV

Posted on Jul 31, 2017

Testimonial: "Ok I drained filter. Do u think the carburetor has anything to do with it?"

  • Thomas Perkins
    Thomas Perkins Jul 31, 2017

    It's possible,change the fuel filter.

  • Nick H Aug 01, 2017

    Ok thank you

×

6 Suggested Answers

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Anonymous

  • 2 Answers

SOURCE: wont start

when you turn the key to the ON position you should hear your electric fuel pump come on (a quiet hissing noise) if you dont hear this noise your fuel pump has gone out, if you do hear the noise you might want to check your fuel filter it could be clogged and starving the engine of fuel

Posted on Sep 01, 2008

Anonymous

  • 1 Answer

SOURCE: 1999 Yukon cold start problems.

1999 Yukon Start Issue - I have replaced the octopuse, battery, fuel filter, fuel pump, still having problems starting in cold weather, sometimes after a heavy rain.

Any suggestions?

Thanks

Posted on Dec 08, 2008

michigan man

edgar walker

  • 3533 Answers

SOURCE: Possible Choke

it would have been helpful if you stated the year of the car but it sounds to me like it is the fuel filter or the fuel pump

Posted on Apr 12, 2009

Anonymous

  • 186 Answers

SOURCE: 2002 Saturn SC1 - Starts fine and runs well until

Most Likely Coolant temp sensor & connector.Located in cyclinder head under upper radiatior hose.Two wires to connector yellow & black.Replacement sensor is brass (from saturn) Original is ceramic & cracks cause poor performance,stalling,idle issues.Also check plugs & wires for carbon tracking.Replace plugs & wires as a set all at once.Hope this helps

Posted on May 13, 2009

fordexpert

  • 5692 Answers

SOURCE: car doesn't have power its finds difficult going up a hill. recently they put petrol instead of diesel drove for 1 km before stopping and removed the fuel, cleaned the tank and the car started nor

Try changing the fuel filter. If that does not help, have someone test the injector pump for pressure. Last would be a compression test on the cylinders. Drain oil and replace oil filter very soon.

What has happened is the diesel fuel is a lubricant and gasoline is a solvent. As gasoline is much thinner, it could wash down the cylinders and get into the oil pan thinning the oil and ruining the bearings. This would be the reason to test the pressure in the cylinders to find out if you lost compression with the rings in the cylinders.

Next, the injector pump for the diesel has seals and tolerances for inside components. Again, since gasoline is a solvent and not a lubricant, the internal parts could be worn out by not having diesel fuel to lubricate the injector pump parts.

If someone working at the fuel station made this mistake, all the costs should be paid by the station. This is something which could be taken to court if the station does not pay.

Posted on Sep 20, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Suzuki multix 1993.Will not idle under about 1600 rpm.IF left sit for some time 1-2 minuites may start and idle breifly 10seconds then stop unless you are quik enough to increase rpm to say 1800


multix? what is that?
is this ATV? if yes post to ATV not cars.
ATV are not cars. or trucks.
sorry.
what engine, tell poster, engine size or real name
off suzuki wiki, on same. tells them all.

Dec 10, 2015 | Suzuki Cars & Trucks

1 Answer

Car doesn't want to start when warm


indicates a faulty starter motor
remove it and have it bench tested first as it is possible to have it repaired

Jul 16, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

My 2005 xb won't start and when you put your foot on the brake it is tight and won't move


The tightness of the brake is normal. as the servo doesn't work until you run the engine. It could still be the battery as the radio only takes a small amount of power, whereas the rngine needs a lot more, get it checked by an electrician.

May 19, 2012 | 2005 Scion xB

1 Answer

Car ran fine put gas in it came home shut it off went to leave and it wont start


Does the engine turn over? If it does, then check to see if the check engine light comes on when you turn the key to the on position. If it doesn't, then the PCM is not receiving power. Check the orange power wire usually located by the battery to make sure it isn't damaged. Repair if necessary. If the check engine light comes on when the key is turned to on then crank the engine while observing the light. Does it go out while cranking? If it doesn't, then a problem with the crank sensor signal is indicated. If it does go out then the problem might be fuel related. Disconnect the air cleaner hose to the throttle body. Have someone crank the engine over while opening the throttle slightly. Spray starting fluid into the engine to see if it tries to start. If it does then a fuel related problem is indicated.
CAUTION : Wear safety glasses during this procedure. Be careful around moving engine parts.

May 17, 2011 | 1998 Pontiac Grand Am

2 Answers

2006 4cyl manual 5 speed transmission 30K miles, light use with no problems. Will not go into any gear with engine running, goes smoothly into every gear with engine stopped. Clutch pedal feels fine and...


Well, there is only one thing I can think of in your situation. Your pressure plates just simply are not creating enough pressure to allow the gears to engage. Either you have a defective clutch and it needs to be replaced, or possibly just needs a ton of adjustment. When you put it in 1st gear while engine is off, then start it and take off that works b/c there is enough pressure to keep the gears from starting to move when not already moving. However when they are already moving, there is just not enough pressure to stop them from turning, not even long enough to shift. Have you tried forcing it into 2,3, or 4 while driving without the clutch? As long as you achieve the correct RPM's your transmission should be able to do so.

Feb 13, 2010 | 2006 Toyota Tacoma

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

54 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85216 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

john h

Level 3 Expert

22486 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...