Question about 2000 Mercedes-Benz S-Class

1 Answer

1996 s500 mercedes cranks but no start,replaced crank sensor ran fine for a day,i thought crank sensor was bad,replaced it car ran fine for another day,next day same results crank but no start im getting fuel pressure i had a code p1519 now its gone should i replace cam sensor?

Posted by carlos on

Ad

1 Answer

Nate Rector

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Mercedes-Benz Expert
  • 319 Answers

Have you checked coils,or coil fuse,possible bad maf sensor

Posted on Nov 29, 2013

Ad

5 Related Answers

Anonymous

  • 158 Answers

SOURCE: 1998 Mercedes C280 2 Sensor gone bad. Where are the sensors...

sensor located in the exhaust system somewhere they just unscrew to remove

Posted on Mar 09, 2009

Ad
lastech

manuel domingo

  • 408 Answers

SOURCE: FUEL RAIL PROBLEM

hello,fuel rail pressure sensor located at the rear end of railing tube which all high pressure line up to injector nozzle is connected, ignition off then you can remove that part,ty

Posted on Apr 26, 2009

Anonymous

  • 1 Answer

SOURCE: i have a 02 mercedes c240, the battery dies every day, replaced battery and it keeps dying, i have to jump it off every time i drive it. please help

one of the problems could be , you have a bad drain on battery, check charging system,if you disconect battery and hook it back up does it ark if so check all elecrical components for drain

Posted on May 26, 2009

co7196

Ned C Cook

  • 3433 Answers

SOURCE: the car won't start in the morning

Let's test the battery. Turn on yout headlights ant try to crank engine.
If the headlights dim, the battery is dead. If the headlightd go out you have a bag connection.
Now if the battery is dead we need to start it to ck the charging ststem.
If the indicarion is a bad connection then the battery cables beed removing clean and tight reinstsllation( special attento both ends of boyj cables.
To ck altrnator engine must be running and uou need a 10 dollar multimer from a parts stor and then get back to me K?

Posted on May 27, 2009

Anonymous

  • 1 Answer

SOURCE: Runs for 20 minutes, gets hot and shuts down. Still has spark

I had the same problem, took to a benz dealer, it was the fuel pump relay, cost for repair $200.

Posted on Aug 20, 2009

Add Your Answer

×

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Dodge neon 1996 was hard to start and now will crank and act like it wants to start but does notPreviouly ran fine?


are you going fuel and spark. is the fuel pump working is there a noise in the tank when you turn the key. do you know if you have spark. you could have a bad crank position sensor

Nov 11, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

1996 200 sx ran great all day. Drove into driveway and just died. Like ran out of Gas but didn't. Any thoughts of where to start?


Pull out a spark plug put it on the end of the wire and see if you have spark when someone cranks the engine over. If you have spark then try spraying a little starter fluid in the throttle body while cranking it over, does it try to start? If it does fuel pump may be bad. If it doesn't, possible timing belt, timing chain, problem. In other words if you have fuel and spark, then it should start, unless something is wrong with compression. Timing off will cause low compression. Another thing if while cranking engine over the starting fluid is pushed back at you by the engine, it is almost a sure sign of the timing being off. Please rate my answer so I am rewarded points for it.

Jan 28, 2012 | 1996 Nissan 200SX

1 Answer

03 Mercedes c230 cranks but does not start good battery and got half tank of gas and fuses are fine what can it be i drove one day next morning nothing cranks no start


First thing i would check is your ckp and cmp sensors if those are good check you MAF sensor ....If when your car didnt crank the 2nd time was there any sound like a cliking or anything...if there was no sound ........I would check the starter

May 18, 2011 | 2003 Mercedes-Benz C-Class

5 Answers

1996 Olds Aurora will not start.


It could be many things, heres a list of basics you could check.
  1. wore or lose drive belt
  2. bad alternator
  3. bad battery
  4. clogged fuel filter
  5. bad fuel pump
  6. clogged fuel injectors
  7. faulty spark plugs or spark plug wires
  8. check the timing
  9. faulty ignition coil
  10. clogged air filter
  11. battery terminal connections loose or corroded.

Mar 06, 2009 | 1996 Oldsmobile Aurora

1 Answer

1996 jeep cherokee not starting


The most common cause is usually the crank sensor, but at this point I would not jump to conclusions without testing it as well as all electrical connections pertaining to the ignition system etc anyone can fix a problem by just changing everything but thats not the best way to go!

Jan 04, 2009 | 1996 Jeep Cherokee Country

Not finding what you are looking for?
2000 Mercedes-Benz S-Class Logo

303 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercedes-Benz Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

Vincent G
Vincent G

Level 3 Expert

2363 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5023 Answers

Are you a Mercedes-Benz Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...