20 Most Recent 1983 Oldsmobile Ninety Eight Questions & Answers


go to net ..look at belt diagram 4 ur car > there's a lot of clearly diagramms for oldies.usually it shows this information on the tpo of the radiator systen in fron on u underhood

1983 Oldsmobile... | Answered on Sep 15, 2014


The fuse will be marked "htr A/C".It might be on the very top row of 2 fuses or it might be in the center next to "B/U horn". There is also a resistor on the heaterbox beside the heater motor that goes bad quite often. It could also be a worn out fan switch inside the car. I would replace the resisitor first.

1983 Oldsmobile... | Answered on Oct 24, 2013


maybe you have dimmed them when you last cleaned or you have a wireing prob

1983 Oldsmobile... | Answered on Aug 18, 2012


Is it the illumination lights? If so, that sounds like a bad headlight switch-when you put the park lights on (first click), it turns on the dash illumination lights.
If it is warning lights or other lights on the dash, it could be a bad ignition switch.

1983 Oldsmobile... | Answered on Apr 30, 2012


There shouldnt be a speed sensor of any kind on that model. I beleive you only have a speedometer cable.

1983 Oldsmobile... | Answered on Mar 11, 2012


look under car on drivers side on the frame. it will be a round canister with a fuel line coming from gas tank and one coming out towards the engine. there should be a round clamp holding it to the frame. depending on what brand it may even read fuel filter on it.hope this helps and thank you for choosing fixya.com

1983 Oldsmobile... | Answered on Dec 30, 2010


The one that doesn't light is connected to a wire or a switch that is shorted. You will have to trace the wire leaving from there, find the short and insulate the bear metal part.
If the wire is intact then the wiper switch is defective, you will have to replace it. You can get it very cheaply at a breakers yard, you really don't need a brand new one.

1983 Oldsmobile... | Answered on Oct 16, 2010


thats a bad thing,the oil filter needs to be changed to stop the leak.if not, your motor is in danger!! after changing oil filter if still leaking, it may be oil pan gasket

1983 Oldsmobile... | Answered on Aug 12, 2010


go to a olds, dealership and tell them you need a printout, of the vacuum lines on your car. they should give one at no cost.

1983 Oldsmobile... | Answered on May 16, 2010


You will need to put on a CC. you legally cant pass emissions without it. I hope this helps please rate thank you

1983 Oldsmobile... | Answered on Mar 03, 2010


check for vacumn leaks the carberator base gasket also check all vacumn hoses and check the vacumn advance on the distributor

1983 Oldsmobile... | Answered on Jan 22, 2010


Check the wire to the sensor.

1983 Oldsmobile... | Answered on Nov 17, 2009


Its the same system to the light. You could take the car to Sears or an other large auto parts store and ask them to check the chargeing system.They check it for free. Or if you have a volt meter, with the engine running check the volts at the battery. It should be from 12-14 volts. As long as it says 12.5 volts up to 14 volts then your alternator is chargeing and could be you battery is bad.

1983 Oldsmobile... | Answered on Nov 03, 2009


First disconnect neg batt cable, don't forget this or possible air bag deployment.
Remove airbag screws behind steering wheel.unplug the plug for bag and horn. Remove steering wheel nut.pull wheel. usually you can grab both sides of wheel and vigorously **** one side and then the other or use a puller.

Notice two marks on wheel and shaft for reinstall line them up.now you are looking at a white turn sig switch.remove the screws remove sig lever pull straight up on switch enough to lay aside out of your way. Now there is a lockplate there.you will need to press down on plate and remove lock ring (they make a tool for this called lock plate depressor) remove plate. There is a torx screw right in front of you remove this. Now lock will pull out.

Good luck.

1983 Oldsmobile... | Answered on Sep 14, 2009


sounds like a problem with the heater blender valve

1983 Oldsmobile... | Answered on Jun 18, 2009


fix the first code first. disconnect battery to reset computor,then see if the other code comes back.

1983 Oldsmobile... | Answered on Mar 11, 2009

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Popular Tags

23 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85239 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8984 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Ninety Oldsmobile

  • Ninety Oldsmobile

Most Popular Question

wiper fuse keeps blowing

  • Cars & Trucks
Loading...