Question about Car Audio & Video

1 Answer

Mmat amp 1200 watt

Amp keep going into protection mode without spaeker being hooked up

Posted by on

  • frederick09 Dec 30, 2008

    HEY IT'S A BOSS AMP 700*2. THE AMP WILL NOT GO OUT OF PROTECT MODE

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

If the amp is in protect mode, it probably has shorted output transistors.

What model amp is it?

Posted on Aug 20, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My Mmats 3000.5 mono block amp keeps going into protection, without a load. Any ideas why? The brand is Mmats pro audio. the next page does not list this brand.


If an amp has no load, as in there are no speakers connected to it, then it will go into protection mode because it sees an infinite load. Be thankful that it has a protection mode, or it would be toasted!

Feb 15, 2012 | Car Audio & Video

1 Answer

My stereo in 1997 chevy caviler is turning off and on when turned up to a high volume. I have a sony xplod 52 watt by 4 channel radio. With two 6x9 sony xplod 50 watt rms and 300 watt peak power in the...


Most likely cause is heat. The clearances behind the radio are often not sufficient to provde the proper air coolling that the higher power radios need. The heat sinks on the rear of the radio require a certain amount of air flow to dissipate the heat generated under high load conditions. If you add summer heat to the equation, you can have the radio going into thermal cutout to protect it circuity.

May 27, 2011 | 1997 Chevrolet Cavalier

1 Answer

I hooked up 2 capacitors into my amp and every time I put power to it the amp shuts off and 10 seconds later a red light comes on for 5 seconds and the amp don't turn on, basically it goes into protect...


Well, I have no idea why you would have two capacitors on a 500 watt amp but, did you charge the capacitors? Have you tried the amp without the capacitors? What size power wire are you using?

Sep 20, 2010 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a 1200 watt G-Max sub amplifier and it just went into protect mode


Turn down the volume or power settings on it since its pulling too much power and shutting off for a few sconds to keep from blowing. Depending on the amp and speakers your using dont bridge the channels. If it won't come out of protect mode then unhook everything and just hook power, ground, and remote and wee what happens. If it comes on again and stays on then amp is blown.

Aug 11, 2010 | Jl Audio Car Audio & Video

1 Answer

Protection light keeps flashing on and off


try hooking up only the power ground and remote see what happens if protection light is on then u have a problem with amp if it goes off then hook up rca if still off then hook up speaker wire if it turns on then u have a prob with speakers

Feb 02, 2010 | Kicker ZX10001 Car Audio Amplifier

2 Answers

How do I fix the problem so they work again.?


A 1000 WATT AMP HAS PROBABLY GONE INTO PROTECTION MODE BECAUSE YOU ARE TRYING TO RUN 1600 WATT SUBS COMBINED

Jun 08, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

My Amp


sounds like the sub that throws it into protect mode is cross wired pull sub out and make sure they are wired right make sure ground from sub goes to ground on box and do same for power wire

Jun 11, 2008 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

365 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4807 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70387 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

72670 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...