Question about MTX RFL600D Car Amp

Open Question

I Have an mtx rfl600d amp pwoering 2 alpine subs in my F150. i have checked everything their is to check as far as wiring goes and i still have this problem. evrything turns on as it should but then when it wants theirs a loud thump noise that comes from the subs and then they bass either comes or goes. Im wondering what this could be i have had this installed in my truck for 5 months now and i bought it brand new and have had no issues until this. please help

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 113 Answers

SOURCE: my 7801 doesnt turn on

check pwm circuit amps turn on with 3-4 volts on mosfet gates ic 494, 5252or 555 controll these.hit me up for more

Posted on Aug 09, 2007

  • 631 Answers

SOURCE: mtx 1501d no sound

There are a number of things that can cause it to act as you described. Have you pulled the covers off of it yet to see if you can see any problems?

If you do, disconnect power from it and don't touch ANYTHING on the board when ANY of the 3 LEDs (2 are not visible from the outside) are lit.

Posted on Aug 19, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: mtx

Well it could be that your ears just got used to the bass. It happend to me after about a week of haveing my subs. And make sure that your power wire hasnt got melted somewhere. also that you have good ground.

Posted on Nov 23, 2008

  • 5 Answers

SOURCE: Mtx TC-6001 Amps Problem

I had same problem with a TC6001 and get solution from MTX, not send to MTX instead MTX kindly sent a quotation for parts to be replaced, I can tell you what parts need to be replaced if you still need a solution.

Posted on Dec 29, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: MTX Thunder 81001 wont push subs

first of all you should check the minimal impedance your amp handles , if is class d it should handle between 1-2 ohms total impedance in a mono conection , meaning whatever quantity of subs you have hooked to your amplifier,their total impedance should the minimum the amp handles that way all the power from your amplifier will be used.

Posted on Jan 23, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Can someone please tell me if this amp is an easy fix?


I would Scrap it most of the parts look fried from this picture

May 12, 2015 | MTX RFL600D Car Amp

1 Answer

Mtx mxa 6001 amp cant get it to produce good bass using mtx 5500 subs running a 2ohm load


You seem to have everything in spec. check your crossover points and your speaker wiring. subs may be playing out of phase.
A huge factor is subwoofer enclosure ...if the enclosure is not in spec with sub requirements the subs will not peform great.

Sep 23, 2013 | Car Audio & Video

1 Answer

Can I use 8 gauge wire for my mtx rfl600


  • No, this is far to powerful of an amp to use 8 gauge. Use 4 gauge copper stranded wire. Using stranded copper wire is best for performance. I recommend a 100amp fuse being ran inline no more than 6 inches off the positive battery terminal as well.
  • You can use a 6 gauge copper stranded wire one one condition and that is if you use only a 4 Ohm speaker. Anything above that you need to go up to 4 gauge.

Regards, Tony

May 23, 2011 | MTX RFL600D Car Amp

1 Answer

Ok i got a mtx 12' 500 sub matched to a alpine mrd-m500 mono amp. The deck powers the 4 speakers, as i turn the volume up on my deck (alpine cde 100) the sub/amp cuts out at around volume 20-22 and E-3...


Sorry,after rereading your problem,I gave a wrong answer.Do you have the deck sub RCA pre-amps connected to the amp,then the wires from the amp to the sub?If you do,you need to check what the sub and amp are rated as such as,peak or rms.They are 2 completely different meanings.Greg

Feb 11, 2011 | Alpine MRD-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

What does the ligtening bolt symbol mean that flashes orange on an mtx rfl 600d amplifier


orange lightning bolt on rfl600d is a short circuit..i learned this with mine when subs caught fire in my trunk...loose terminals, or incorrect wiring for dvc was cause of it on mine.

Dec 30, 2010 | MTX RFL600D Car Amp

1 Answer

MTX Thunder 81001 wont push subs


first of all you should check the minimal impedance your amp handles , if is class d it should handle between 1-2 ohms total impedance in a mono conection , meaning whatever quantity of subs you have hooked to your amplifier,their total impedance should the minimum the amp handles that way all the power from your amplifier will be used.

Jan 23, 2010 | MTX Thunder 81000D Car Audio Amplifier

1 Answer

Car stereo


check your amp to see if its on high or low setting in order for it to bump it needs to be on low thats all the bass settings and you shouldnt hear the words come out of your subs

Nov 01, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

Hi i have two 10'' jenson xs sub and they are about 6 years old and i was wondering wut amp size i should buy to run them.


I believe these are 4ohms, if so buy a 2ohm stable monoblock amp, that puts out 250-300 watts RMS, and connect your subs to it in parallel, don't pay attention to peak watts, look at RMS watts, or continuous watts. If they're 2 ohms, buy a 2 ohm stable 2 channel amp that puts out 125-150 watts RMS per channel, and 250-300 watts total or bridged RMS output. And connect them normally, on sub per channel... hope this helps, as far as brand recommendations, MTX, pioneer, Alpine, Kenwood... Good luck

Sep 20, 2009 | Jensen XS-1010 Car Subwoofer

1 Answer

Sub will drain all the sound off the front speakers


if you have both amps connected to the same power wire this will happen...run another power wire to the alpine and this should solve the problem.

Jul 25, 2009 | Rockford Fosgate Punch 301S Car Audio...

Not finding what you are looking for?
MTX RFL600D Car Amp Logo

Related Topics:

51 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MTX Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74896 Answers

Are you a MTX Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...