Question about Car Audio & Video

1 Answer

I have a 600w tna251 mtx amp that came with 2 12 inch terminater subs and i hooked them up with a friend we had them working fine music was coming out of the subs for about 30 seconds and when we were putting the headunit back into the dashboard we lost the connection with the amp and couldnt get it back all we got was the amp turning on for a split second after messing with the wiring alot the amps lights eventually just repeatedly stopped blinking and we could never fix that so i need professional help

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 2 Answers

I well barow may friends to may game..

Posted on May 21, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I just recently bought a brand new MTX magnum amp and dual 10" enclosed subs deal off of amazon. They arrived today, and with the help of a friend who is good with car audio systems, we set the whole


the best thing to do is get in touch with amazon,and see what they can do about it,if you try to fix the problem yourself it will invalidate the garantee!

Dec 05, 2012 | MTX Car Audio & Video

2 Answers

MTX tna251


I have the same sub combo. The problem is the amp is underpowered for the 2 MTX 12s, get a bigger amp and you should be fine.

Nov 13, 2011 | MTX Car Audio & Video

1 Answer

Just hooked up mtx 500d mono amp and 12 inch sub worked for a 1/2 hour then sub quite and led on top of amp just flashes.


either ur ohm load is way off ur pos n neg might be touchin or more than likely u blew u sub is it scratchy when u push in the middle of the cone ? does it push in at all?

May 14, 2010 | Car Audio & Video

2 Answers

2 12" subs + 600W amp. Turn on, goes boom once, then red light


Is your gain all the way up? If it done this before, sounds like your over working the amp. Make sure your subs ohm load is capable with the amp load to. If they are 1 ohm and your amp is only 2 ohm stable, it would beat for a lil bit then go into protection mode to. Check your wires too.

May 13, 2010 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

I have this same problem


Check the power with a volt meter. The battery power, then the remote power. Also make sure it's grounded properly. bad grounds cause mayhem.

Sep 14, 2009 | Pyle BZDBP212 Car Subwoofer

1 Answer

Wiggle the positive wire to get power and have to unplug subs to turn car off


Ok it sounds to me that your remote wire is not hooked up right casue if you trun your car off then your amp should power down an when you trun your car on it should power up

May 07, 2009 | Car Audio & Video

3 Answers

My red light on my amp is on and wont go out


Unfortunately I think you need to get it repaired or replaced .When a protection light will not turn off it is generally caused by an internal short and needs one or more replacement parts for it to come alive again.
-Dynami

Apr 03, 2009 | Insignia 600W Bridgeable Amplifier with...

1 Answer

Cant figure out my car audio problems!!!!!


There are a couple of tests you can perform. I'd first recommend checking the shield ground. You'll need an ohm meter. The details can be found on the following page.

RCA shield ground test

You can also test the output with the multimeter. Set the multimeter to AC volts. If it's not an auto-ranging meter, set it to a voltage range of ~2v AC. Disconnect the RCA cables from the head unit. Touch one meter probe to the outer ring of the head unit's RCA jack. Touch the other probe to the metal contact in the center of the RCA jack. With the head unit near full volume and a clean signal source, you should read at least one volt on musical peaks. If you have a bass disc or a test tone disc (~60hz sine wave), use those.

May 04, 2008 | MTX Thunder 8302 Car Audio Amplifier

1 Answer

Mtx 895 trouble


check your fuse up front first. some amps will turn the light on with only the remote wire (the 12 volt signal from the head unit). That may be your issue. If not you need to check your signal input. try hooking the rca's to a diffrent source, i.e. other radio your tv anything with Rca out put. If still you get nothing then pull your subs out and take a regular 9 volt battery and touch the leads to the positive and negative of the sub. Just for a moment though if the subs move when they come in contact with the charge from the battery then my last suggestion would be to take it to a store where you can have an authorized tech check out the equiptment. Good luck

Nov 19, 2007 | MTX Thunder 895 Car Audio Amplifier

1 Answer

Car audio


hi, your amp seems to be getting power but the cables might be wrong so it's not getting enough power. the light on the amp should be green if everything is going well. are you sure the cables are suitable for your amp?

Sep 11, 2007 | MTX RT202 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

442 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4836 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75077 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73665 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...