Question about Car Audio & Video

1 Answer

The light on my technics amp suv500 is staying red, and there is no sound, why??

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 117 Answers

Your amp is in "protection" their is posabley a short in you voice coil or you have a blown speaker. a short to ground could allso cause "Protection"

Posted on May 18, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hi I just got a Technics SU V2 amp and can't get sound from the speakers. What size speakers would suit this amp? What is the correct method to connect the speaker leads to the back of this amp,...


Being a 500W amplifier, you need to connect speakers with 300W each. The correct method to connect speakers is red terminal of speaker should be connected to red terminal of amplifier & black to black. The left side to left side speaker & right to right speaker. There may be main & remote terminals. Main speakers are the speakers at local place of the amplifier & remote for remotely placed speakers. I do have Technics SU-V85A which is somewhat similar. Enjoy! A nice piece to listen.

Oct 22, 2011 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Hello I have a Technics SU-V45A amp, it's about 18


See there is a problem with the volume conroller as it is 18 years old the controller has worn out replace the volume controller with a new one and you will be able to enjoy great sound again

Dec 05, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

2 Answers

My father in-law just gave me a stereo system he wasnt using. It came with a technic suv98 amp. I hooked up everything but there is no sound coming out. The output indicators are not even showing...


Checked your amplifier connection, it supposed to be like this, amplifier has 2 audio connectors RED is Right White is Left channel, connectors cable should be connect to audio output of the receiver/DVD/CD etc.. and the other end of the cable connect to the input of the amplifier. hope this help thanks

Dec 04, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Hallo, i have a problem with Technics SUV500 , so stand by lamp is allways ON , and everything is DEAD . Thank you for help.


Hi
if the standby lamp is on it means that the protection unit is on it will not let you power on the Amp
its an hardware failure and need to be fixed
if you want to fix the Amp let me know
ecrdn@yahoo.com

Jack

Oct 17, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

SUV500 2-Channel Amplifier: Hi! can I connect another technics cd-player,sl...


yes you can connect another cd player to the DAT input of your amp.
input connections like DAT, TUNER, CD, AUX etc (except phono) is just to differentiate between what sources are connected, the amp cannot tell what source is connected and will output the sound no problem.

as for the remote operation, if the 2 technics cd players are switched on at the same time they're going to do what you command from the remote together but you'll obviously be listening to 1 at a time.

May 17, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

2 Answers

Technics SUV500 Amplifier


check volume balance between right and left-then change inter connection between sound source and amplifier with new cabel(i prefer gold plated type connectors)(see radio shack).
after that if the problem excit your fault in output transistors or output stereo ic depend on circuit design.

Feb 17, 2008 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Technics SUV500 problem in stand-by


The problem is not the relay. The unit is trying to start, but detecting a problem and shuting down again. Check the output transistors for a shorted condition.
Dan

Jan 31, 2008 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

26 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4844 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74106 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...