Question about Heating & Cooling

1 Answer

Turn on spa which is set to 100 but only heats to 86 even all lights are on on the Aqualink monitor.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,420 Answers

Make sure you clean the filter and all jets are open. Heaters work by circulation and if the flow is restricted, it will not heat. If that does not effect the heat, you will now have to open up the control in the spa and test the fuses using either a test light or multimeter.

Posted on Apr 09, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Heats to 72 degrees


try setting heater all the way to 104 the aqualink should control the heat

Jan 03, 2014 | Jandy Laars LX Pool Heater / 400,000 BTU /...

1 Answer

Jet pump and spa heat enable on their own


Check your time settings. It sounds like the Spa Mode has been set to run at given times and with heat enabled the heater will automatically turn on when the the spa is activate.

Jan 09, 2013 | Jandy AquaLink RS OneTouch RS8 Pool or Spa...

1 Answer

I have an Aqualink system, spa set to 104, it will heat to 94 and stay there, temp sensor is working, took water sensor out of line, plugged line, assumed heater would just keep heating, it did heat a


The heater may be wired just fine. The aqualink uses its water temp sensor to call for heat based on what you've set the thermostat to on the aqualink. However, most heaters have built in thermostats that over-ride the aqualink. Those thermostats come factory defaulted not to go over 94. Check your heaters manual on how to adjust the thermostat on the heater. Your heater should have its thermostats set to 104 and the aqualink will control the actual temp of the water by calling for heat based on what you've set the thermostat on the aqualink for. Hope this helps.

Oct 16, 2012 | Jandy Aqualink Rs4 One Touch Control...

1 Answer

SPA WILL NOT HEAT PAST 94 DEGREES. i HAVE IT SET TO 103 AND IT HAS NOT MOVED PAST 94 DEGREES FOR OVER 1 HOUR EXACTLY WHAT BUTTONS SHOULD BE LIT ? IN OTHER WORDS IS THE AIR BLOWER LIGHT SUPPOSED TO BE...


if hook up to the firemans switch turn heater all the way to 104 degrees if using 4 pin connector for aqua link to heater set spa temp to 104 and make sure on aqualink spa heat is enabled and 104 degrees

Nov 30, 2010 | Jandy Aqualink Rs4 One Touch Control...

1 Answer

Spa not heating up. Aqua link says Heater offline. How do we fix that?


turn off aqualink turn off heater then turn on aqualink then turn on heater it should recognize it also make sure red 4 pin connector is plugged in

Oct 11, 2010 | Jandy AQUALINK RS TELELINK KIT

1 Answer

Jandy aqualink 8


check spa side remote remove plug if still happens bad board if it goes away replace spa side remote shorted or bad wire

Apr 08, 2010 | Jandy AQUALINK RS TELELINK KIT

1 Answer

I have a Jandy AquaLink R54. Lights going haywire!


Software or hardware failure at the mother board. Call your local Jandy repair facility...

Mar 28, 2010 | Pool & Spa

1 Answer

I have an aqualink rs and my spa heater isn't working. I checked the propane and it is full. The heater was working 2 days ago. Now I turn spa and spa heat on the filter pump comes on and the red light...


If the Aqualink is calling for heat then the problem is most likley in the heater. Without more information I can't tell you much more but if nothing has changed in the last couple of days. Before you call anyone be sure to clean your filter and baskets. The heater need a set amount of pressure to run and if things are dirty it won't get that pressure. Good luck.

Mar 12, 2010 | Jandy Aqualink - Rs24 One Touch Pool / Spa...

1 Answer

My spa will not heat. The heater shows that it's working but it will not heat the water.


When you say that the heater shows that it is working is it the heater that shows this or the Aqualink. If it is the aqualink it could be a temp sensor, probally the water sensor that is in a pipe comeing from the pump. But the first thing Iwant to think of is your temp is set on the Aqualink but the temp is not turned up on the heater. If your heater is not compatiable with the link you need to keep the thermostat at max and set to pool or spa to have it work. If it is compatiable it could be in the wireing between the two or you just may need to be sure the Aqualink is set to read and override the heater. Your menu can walk you through this or your book on the unit. Let me know how you do and we can check for further problems in your heater. If so let me know brand and model of same. Good luck.

Oct 24, 2009 | Jandy Aqualink - Rs24 One Touch Pool / Spa...

Not finding what you are looking for?
Heating & Cooling Logo

Related Topics:

16 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Heating & Cooling Experts

paulcarew

Level 3 Expert

2458 Answers

Dan Webster
Dan Webster

Level 3 Expert

8220 Answers

Donni Steen

Level 3 Expert

659 Answers

Are you a Heating and Cooling Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...