Question about Audio Players & Recorders

1 Answer

I have a GK Backline 600 bass amp with an intermittent pre amp problem. Sometimes it works fine then starts distorting. One odd thing i've noticed when I shut it down, about 7 seconds later the clip light blinks, sometimes it doesn't. I've hooked up a seperate preamp/effects unit to the effects return input and the power amp section works great. Took the cover off and cleaned everything I could get at. Thanks

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

This is not a problem with dirty components. There is a semiconductor inside that is sensitive to heat and is failing. This unit should be taken to a service shop before complete failure. It has the potential for frying the output section depending upon the part that fails.

Please seek professional assistance with this repair.

Dan

Posted on Apr 07, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a gallien kreuger backline 600 bass amp head . and I'm wondering how to use the effects loop send and return jacks with a pedal or processor ?


Run a cable from the Send to the effects and a cable from the effects to the Return. This would be in place of running a cable from the bass guitar to the effects to the amp input.

Nov 30, 2015 | Bass Music

1 Answer

My rumble 30 bass amp makes a lot of bad noise when i plug it in. it started off when i first started playing it and it worked fine, then after a few minutes it started making the noise. i've tried...


How new is the amp?

A single faulty solder can do that...I'd try returning in to the seller.
Have you tried a different amp with the same equipment?

Sounds like a wiring issue.

Hope I've helped
PvT

Sep 25, 2011 | Fender Rumble 30 30watt Bass Guitar Combo...

1 Answer

I have a Gallien Krueger Backline 600 head rigged to a GK Blackloine 410 BLX-II cab. There is a crackle sound emitting from all the speakers, so I'm guessing there is something wrong with the head. Have...


i) If the crackle is there with all input signal cables removed, then likely to be the head.

ii) Does the crackle vary noisily with control settings? If so, move noisy control to & fro about 10 times to wipe any dirt from internals (temporary solution).

iii) If ii) is not a problem, then tap head casing to check whether a dry solder joint or poor internal connection is the cause. Was unit dropped?

iv) If none of the above, then suspect possible component breakdown.

Jan 24, 2011 | GallienKrueger Gallien Krueger Backline...

1 Answer

1993 Honda civic speedometer & odometer work intermittently


the only thing that is related is the d4/rough gear changing
speed/ rpm malfunction is caused by your speed sensor on the trani (common problem) change it

Sep 20, 2009 | 1993 Honda Civic 4 Door

1 Answer

GK 1001 rb speaker overload, is my guess


This problem is not likely to be a volume control problem. There is a transistor inside that is failing (getting noisy) when heated up. If you have no experience with amp repairs, do not attempt this as it is not simple to locate the defective part. Continued use in this condition can cause problems with the speakers. Please have this serviced by a repair shop with experience with GK gear.

Dan

Jul 29, 2009 | Crown CE1000 2-Channel Amplifier

1 Answer

Fender Rumble 100 210 pop noise then hum after strong low e note


I just fixed my bass amp with a similar problem last week: the problem is related to a loose connection on the PCB board (likely).
A bass amp is a rough place for circuitry: the low rumble and power shake a bass amp more than a guitar amp.
In my case, the power transistors needed to be re-soldered and then the grounding bolts and screws needed to be removed and cleaned because the connection was bad. Remember that when two different metals needed for an electric connection are toughing, there is the likelyhood that corrosion WILL happen.
My bass amp did basically the same thing yours did: sounded good at low volumes, but at higher volumes it would act up.
In short, there is nothing you can do (unless you are a repair person): you need to take it to a local music shop and have a tech fix the intermittant contact problem: someone who knows what they are doing should only take an hour at most.

Hope that helps!
-mike

Feb 22, 2009 | Fender Rumble 100 Bass Guitar Amplifier

1 Answer

Peavey Bass Amp TKO115s


Start with a clean setting - zero cut and zero gain on the Eq. Play a song close to the amp, and then move away, playing the same notes. Do you still get the distortion? Change lower the input gain and repeat the test. Lower the output gain and repeat. Are any outboard distortion pedals in the mix, such as overdrive? Eliminate them. Run straight through from your axe to the amp. Check for any distortion settings. Set everything including reverb to zero. When the distortion disappears, this is your base setting.
Change only ONE parameter at a time. When the distortion comes back, you have found your problem.+

Dec 03, 2008 | Peavey EQ215FX Home Equalizer

1 Answer

Amp went into protect, but front speakers sound distorted too


If the amp still goes into protect mode, the easiest thing to do is disconnect the RCA cables from the amp and see if still goes into protect mode (after turning off/on). If it does, the issue lies in the amp or the wiring to/from the amp (most likely case). Check to make sure no speaker wires came loose and touched +12V or ground (car body). From the sound of it, my guess is something internal to the amp died and will need repair.

Mar 22, 2008 | Car Audio & Video

4 Answers

No response from amp


it sounds like you have a bad ground make sure its on the froame or body and make sure any rust or paint is sanded or scraped off

Feb 09, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

124 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5011 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73619 Answers

Are you an Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...